Polska wypowie wojne NIEMCOM!!! Albo ANGLI!!!

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.

Jestem za

tak
4
36%
nie
7
64%
nie wiem
0
Brak głosów

Liczba głosów: 11

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Re: Polska wypowie wojne NIEMCOM!!! Albo ANGLI!!!

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

jbm8 pisze:No lepiej to angolom wypowiedzieć- i tak nas zdradzili po drugiej wojnie- mamy tam ludzi i nie trzeba by ich było przerzucać na tyły :D
Prawda jest taka ze w niemczech polonii jest pewnie duzo wiecej niz w anglii i jest duzo bardziej wrosnieta w jej spolecznosc. Ile polakow od czasu wojy bylo wywozonych lub sami sie wywozili do niemiec, zwlaszcza po otwarciu bloku zachodniego.
Gdzie bysmy nie chcieli udezyc bedziemy miec dobre zaplecze. Ale ja mam lepszy pomysl, po co bruzdzic kolo granicy, skoro mozemy pokusic sie o USA, tam nas podobno jest ponad 11mln.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Daro.. Wałęsa by się wkurzył.. bo to był jego zaszły pomysł.. tylko że on planował to na USA hehe. Tylko mnie tu nie żuluj.. ..

Tak wiem.. na czas spłacania długów.. tak jak beneficjowania w UE.. możemy być korzystni a potem skończymy na Grenlandii.. nie płacąc odpowedniego CO2 Tax.. stopimy się przez narastające ocieplenie.. tracąc grunt pod nogami hehe..

To może Izrael?
Może pora rozważać nowe alternatywy... śmiech mnie bierze gdy po upadku OFE.. pojawiają się propozycje, które zz i inni tu zapodawali..

Wracając.. nie wiem czy znacie historie gen. Beckera.. który zadecydował kolaborować z GB nie Niemcami..
Polecam poszperać.. okres wojny światowej.

Co do długów.. "nasze dzieci" muszą wyjeżdżać by spłacać czyjś i nasz..

A jeśli nie możemy wypowiedzieć wojny nikomu poza granicami to proponuje wewnątrz.. wojnę domową hehe.. "z naszym rządem".. na nowy rok :P

Pamiętacie jak psioczyłem na Skrzypka? A Belka lepszy? To jeszcze nic.. ale stanowisko prezydenta mnie poraża..
Czasem mam pogląd, że jaki prezydent taki naród.. a że ciągle trafia się jakiś kolo co spokojnie mógłby z laską chodzić.. to mamy kraj "emeryciarski".. niby Tusk zgrabny.. ale kombinator i ma długi nos..
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
sureshot
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sureshot »

po co walczyc, nie lepiej sie przylaczyc?? pejsy z city splaca swoje i nasze dlugi, w przyszlym roku bedzie referendum w szkocji, jest realna szansa ze szkocja sie odlaczy a wtedy polska mialaby swoja szanse, krolowa zamiast bronka, cameron zamiast tuska, ja bylbym jak najbardziej za, jako czesc uk wartosc polski by bardzo wzrosla, a angole niechetnie, ale byc moze by sie zgodzili, oni ciagle chca byc mocarstwem, bez szkocji beda taka druga holandia max, moglaby w polsce powstac jakas partia lub organizacja zajmujaca sie ta inicjatywa :):)

MaciejWLKP
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaciejWLKP »

Proponuje siedzieć na dupie w kraju bo za 15 lat w UK będą wszyscy walić 5x dziennie łeb o dywanik :wink: http://www.youtube.com/watch?v=bdpjYH8vs_E dla zaciekawionych polecam przejrzeć inne filmy na tym kanale.
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."

Awatar użytkownika
krinvest
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krinvest »

Ja proponuje Unie ze Słowacją , Węgrami , Rumunią , Bułgarią , Chorwacją , Bosnią , Serbią i Słowenią. Po kilku latach dołączyć Litwe , Łotwe i Estonie, a po nich Czarnogóre i Albanie. Z takim zapleczem można wypowiadac wojne nawet Księzycowi :D Poszedłbym jednak w zupełnie inną strone. Najpierw Wystosował ultimatum do Turcji , że albo sie przyłącza w ciągu 24h, albo przestaje istnieć.Zakładając , ze tturcja wchodzi w układ Wchodząc w Pakt z Iranem i Irakiem , oraz Syrią dajemy mieszkańcom Izraela 24h na opuszczenie kraju po czym robimy z niego niziny. Następnie uderzamy na Arabie Saudyjską , lub proponujemy przyłączenie się. Oman i Yemen przejmujemy w gratisie , Oni i tak nigdy nie walczą i nigdy nie bedą - im nie robi komu ssać pałke :)W ten sposób rysuje sie terytorium które Odzdziela Rosje od Zachodu , i Bliski wschód od Afryki umożliwiając kontrolowanie przepływu wszystkich towarów drogą lądową. Zachod nas nie obchodzi , Hiszpania Francja , Belgia Niemcy umrą śmiercią powolną. Całą uwage skupiamy na Afryce inwestując tam większość Kapitału jako , że to przyszłość światowej gospodarki. Problem byłby jedynie z Chinczykami , Europa przespała moment kiedy trzeba było się wbijać do Afryki i zaczynać inwestycje , kiedy wszyscy skupiali się na Chinach , to własnie oni zaczęli inwestycje w Afryce i są juz tam bardzo mocno zakorzenieni.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Myślisz, że na to Rosja pójdzie, czy to jej chcesz wojnę wypowiedzieć? Fiu fiu..

:clap:

Zatem pakt z Chinami? Czy po latach im też wypowiedzieć trzeba będzie wojnę?

Była kiedyś taka online gra.. w której Polska dominowała :lol:
Jednak aby takie coś przełożyć na realia..

Czego brakuje?
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

krinvest pisze:Ja proponuje Unie ze Słowacją , Węgrami , Rumunią , Bułgarią , Chorwacją , Bosnią , Serbią i Słowenią. Po kilku latach dołączyć Litwe , Łotwe i Estonie, a po nich Czarnogóre i Albanie. Z takim zapleczem można wypowiadac wojne nawet Księzycowi :D Poszedłbym jednak w zupełnie inną strone. Najpierw Wystosował ultimatum do Turcji , że albo sie przyłącza w ciągu 24h, albo przestaje istnieć.Zakładając , ze tturcja wchodzi w układ Wchodząc w Pakt z Iranem i Irakiem , oraz Syrią dajemy mieszkańcom Izraela 24h na opuszczenie kraju po czym robimy z niego niziny. Następnie uderzamy na Arabie Saudyjską , lub proponujemy przyłączenie się. Oman i Yemen przejmujemy w gratisie , Oni i tak nigdy nie walczą i nigdy nie bedą - im nie robi komu ssać pałke :)W ten sposób rysuje sie terytorium które Odzdziela Rosje od Zachodu , i Bliski wschód od Afryki umożliwiając kontrolowanie przepływu wszystkich towarów drogą lądową. Zachod nas nie obchodzi , Hiszpania Francja , Belgia Niemcy umrą śmiercią powolną. Całą uwage skupiamy na Afryce inwestując tam większość Kapitału jako , że to przyszłość światowej gospodarki. Problem byłby jedynie z Chinczykami , Europa przespała moment kiedy trzeba było się wbijać do Afryki i zaczynać inwestycje , kiedy wszyscy skupiali się na Chinach , to własnie oni zaczęli inwestycje w Afryce i są juz tam bardzo mocno zakorzenieni.
początek masz dobry, bo w tym kierunku już się działo, ale stanęło :)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Grupa_Wyszehradzka
Obrazek

może przy dobrych wiatrach dałoby się jeszcze przyłączyć z 1-2 państwa z południa europy i tyle.
Cała reszta to daleko idąca fantazja
Rumuni mają bliską współpracę z Francją głównie ze względu na wspólne pochodzenie języków.
A już kompletnie nie wyobrażam sobie wspólnoty z krajami islamskimi,
Jeżeli już może coś kiedyś powstać to po islamizacji europy zach, jako wspólnota broniąca się przed islamizacją i przyjmująca emigrantów chrześcijańskich z zach europy uciekających przed prześladowaniami
Ale wtedy mielibyśmy zbliżoną politykę z Rosją i być może w tym kierunku szłaby integracja, jako szeroko pojęta wspólnota kultury chrześcijańskiej.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Forex - wielka zmanipulowana szulernia

Jakby co, to jestem po spożyciu legalnych napojów........
http://www.youtube.com/watch?v=mOB-LTL4jjg

Awatar użytkownika
krinvest
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: krinvest »

reptile pisze:Myślisz, że na to Rosja pójdzie, czy to jej chcesz wojnę wypowiedzieć? Fiu fiu..

:clap:

Zatem pakt z Chinami? Czy po latach im też wypowiedzieć trzeba będzie wojnę?

Była kiedyś taka online gra.. w której Polska dominowała :lol:
Jednak aby takie coś przełożyć na realia..

Czego brakuje?

Tak , rosja byłaby czymś w rodzaju zaplecza , od lat zaopatruje w broń większość krajów , które przyjmował by ten układ , więc nie byłoby problemów , po prostu przedłużanie kontraktow.
Oni zawsze znajda sposob , kiedy skonczyły sie zamówienia Polski , Gruzji , Węgier i innych krajów na rakiety średniego zasięgu , elektronike z nadprodukcji i tak wykorzystali sprzedając ja nam w Fotoradarach , które używają nasi policjanci do dziś :) takich "smaczków" jest więcej :)

Chinom pod żadnym pozorem nie wolno wypowiadać wojny , oni już jadą z polotem nawet ruskim dziwki wykupuja za przeproszeniem i to już było w czasach kiedy ja jeździłem tam na szkolenia z pracy. Tak na dobra sprawe chinczykom nie ma co już wchodzić w droge , maja juz wiecej niż 30% obligacji USA , potężne układy w rosji , zatem - za pan brat.
Układ z chinami byłby bardzo prosty , powoli sukcesywnie i wspólnie przechwytywqć Afryke - glowny nasz cel jak wspomniałem , poniewaz tam w najbliższym czasie przeniosą sie najwieksze inwestycje i przyszłość światowej gospodarki na następne 50 lat. - Z chinczykami wspólnie możnaby było zrobić dosć spore pieniądze.

Czego brakuje - brakuje świadomości społeczenstwa , to główny czynnik , dla którego ludzie nie chcieliby się bratać z narodami które wymieniłem. tak jak dla krajów zachodu my jesteśmy 3 światem , tak świadomość u nas sie utrzymuje dla tamtych krajów , co oczywiście jest nieprawdą. jednak propaganda UE i NATO w naszym kraju na przestrzeni lat 90 dysponowała tak ogromnymi nakładami pieniężnymi , że niemożliwym było nie przekonanie do niej społęczeństwa. Za takie pieniędza sambyłbym w stanie udowodnić 90% , że porwało mnie UFO.

Zatem potrzebny minister na miare Goebbelsa, żeby zmienić tok myslenia. i ktoś do wprowadzania zasad Stalina na zasadzie " Dajcie mi dostęp do podręczników , a to ja bede ustalał historie" - świete słowa.

reptile pisze:może przy dobrych wiatrach dałoby się jeszcze przyłączyć z 1-2 państwa z południa europy i tyle.
Cała reszta to daleko idąca fantazja
Rumuni mają bliską współpracę z Francją głównie ze względu na wspólne pochodzenie języków.
A już kompletnie nie wyobrażam sobie wspólnoty z krajami islamskimi,
Jeżeli już może coś kiedyś powstać to po islamizacji europy zach, jako wspólnota broniąca się przed islamizacją i przyjmująca emigrantów chrześcijańskich z zach europy uciekających przed prześladowaniami
Ale wtedy mielibyśmy zbliżoną politykę z Rosją i być może w tym kierunku szłaby integracja, jako szeroko pojęta wspólnota kultury chrześcijańskiej.

Całość to daleko idąca fantazja , nie tylko ta reszta :D :D :564:

Nie nazwałbym Układu rumunia-francja jako współpraca. to tak jakby powiedzieć , ze my mamy bliską współprace z niemcami , którzy zwyczajnie jebią oficjalnie nasz kraj wiadomo gdzie...

Co do krajów Islamskich - ultimatum nie równa się wspólnota. ZSRR też nie było świętym przymierzem btatnich narodów :D

Co do podzielności religijnej , to nie biore pod uwagę , głównym kryterium dla mnie byly terytoria. Historia udowadnia za każdym razem , że mozna wyrżnąc w pień pół regionu , a potem opisywac w podręcznikach "własną" historie i uczyć tego młode pokolenie , które przekaże to swoim dzieciom = prawda pójdzie w zapomnienie.

Co do polityki rosji , nie uważam jakos , żeby była zła :D

Pozdrawiam fantastów :D

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Janek Trader pisze:początek masz dobry, bo w tym kierunku już się działo, ale stanęło :)
Ciekawe prawda? Why?
http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Arodk ... nym_Handlu
Przyczyną powstania CEFTY był drastyczny spadek wymiany handlowej między krajami Europy Środkowej po transformacji politycznej przełomu lat 1989/1990 i rozwiązaniu RWPG. W 1993 roku eksport Polski do państw CEFTA był mniejszy o 41% w porównaniu z 1988 r. zaś import o 36%, podobna sytuacja powstała w pozostałych krajach.
Czyli balance.. A jak to jest dzisiaj?
Bo nie ukrywajmy.. siła tkwi w gospodarce.. pracy, handlu. A teraz..
krinvest pisze:Zatem potrzebny minister na miare Goebbelsa, żeby zmienić tok myslenia. i ktoś do wprowadzania zasad Stalina na zasadzie " Dajcie mi dostęp do podręczników , a to ja bede ustalał historie" - świete słowa.
Tyle matematyki u nas w szkole.. a postęp? Gdzie? Praktyka.. Gdzie tkwi problem? Monopolisci boja sie konkurencji.. kadra polityczna siedzi w spolkach.. "Detalisici" bezbronni..
krinvest pisze:Chinom pod żadnym pozorem nie wolno wypowiadać wojny , oni już jadą z polotem nawet ruskim dziwki wykupuja za przeproszeniem i to już było w czasach kiedy ja jeździłem tam na szkolenia z pracy. Tak na dobra sprawe chinczykom nie ma co już wchodzić w droge , maja juz wiecej niż 30% obligacji USA , potężne układy w rosji , zatem - za pan brat.
Chińczycy to bardzo trudni partnerzy. Domyślam się, że to wiesz. A może masz inne opinie.. rady. Bo wg mnie stąd wynika pewna niechęć, dylemat. (Na 50 prób współpracy z firmą z tego regionu tylko u mnie 3 był z odezwem) -dalej, że robić biznes z nimi to produkować dalej szajs i tak owy sprzedawać..
Czyli konkurencja.. na zasadzie zalewania taniością w okresie niskiego prosperity gdzie każdy wie i bierze tańsze dobra byle by je tu i teraz konsumować i nie myśleć co będzie dalej za rok.. z nimi, dobrami i systemem. To niejako spełnia potrzeby globalizacji.. z drugiej powoduje niezadowolenie gdzie da się odczuć, że każdy wysyłany jest w tym jakby na zgube i zatracenie.. chińskie zupki podobno rozpoczęły tą epokokę.
Historia jak do tego doszło jest ciekawa..
krinvest pisze:Układ z chinami byłby bardzo prosty , powoli sukcesywnie i wspólnie przechwytywqć Afryke - glowny nasz cel jak wspomniałem , poniewaz tam w najbliższym czasie przeniosą sie najwieksze inwestycje i przyszłość światowej gospodarki na następne 50 lat. - Z chinczykami wspólnie możnaby było zrobić dosć spore pieniądze.
Hm.. Polska też miała swój udział w Afryce.. nieprawdaż? Co takie V4 i inne unie miałyby robić, w co inwestować? Gdzie flow? Jaki rozkład?
krinvest pisze:Czego brakuje - brakuje świadomości społeczenstwa , to główny czynnik , dla którego ludzie nie chcieliby się bratać z narodami które wymieniłem. tak jak dla krajów zachodu my jesteśmy 3 światem , tak świadomość u nas sie utrzymuje dla tamtych krajów , co oczywiście jest nieprawdą. jednak propaganda UE i NATO w naszym kraju na przestrzeni lat 90 dysponowała tak ogromnymi nakładami pieniężnymi , że niemożliwym było nie przekonanie do niej społeczeństwa. Za takie pieniędza sambyłbym w stanie udowodnić 90% , że porwało mnie UFO.
Brawo! Jestem pod wrażeniem..
Jakie są szanse, że V4 i inne podobne działania w tym kierunku nie powielą modelu UE, które pomógł tylko wzbogacić rynki fin. inwestycjami z obywateli portfeli ala OFE.
http://gospodarka.dziennik.pl/emerytury ... tuska.html
Jaka pewność, że tak jak Chiny robią szajs.. V4 V8 V10 nie pójdzie podobną drogą, co radzić?
http://www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/ ... pomoc-Unie
Czym V14 mogłaby się różnić od UE? Kim mieliby byc inicjatorzy? Gdzie klucz i sens?
http://www.wnp.pl/informacje/prezydent- ... 1_0_0.html
krinvest pisze:Całość to daleko idąca fantazja , nie tylko ta reszta
No nie wiem.. ja lubie spełniać swoje sny :lol:

Wiara to początek wiedzy.. która wraz z wyobraźnią ją urzeczywistnia.
krinvest pisze:Nie nazwałbym Układu rumunia-francja jako współpraca. to tak jakby powiedzieć , ze my mamy bliską współprace z niemcami , którzy zwyczajnie jebią oficjalnie nasz kraj wiadomo gdzie...
Co więc zrobić z UE?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Tr%C3%B3jk ... _Weimarski
Kto jest naszym wrogiem?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Weimarska_Grupa_Bojowa

Chcę wam polecić 3 filmy:
1 Olimp w ogniu
2 Savages
3 Sztandary chwały
krinvest pisze:Co do podzielności religijnej , to nie biore pod uwagę , głównym kryterium dla mnie byly terytoria.
Dlaczego? Dlaczego nie doceniasz.. religii.. jakkolwiek by ją postrzegać w niej tkwi siła.. to część kultury, którą V4 niejako głaska.

Kod: Zaznacz cały

http://pl.scribd.com/doc/32448048/Wielkie-narracje-a-mikronarracje-etyczne-dylematy-wspołczesnego-pisarstwa-historycznego
* w odniesieniu do Gebelsa (polecam się zanurzyć) w ramach mediow i innych propagandowych systemow.
krinvest pisze:Co do polityki rosji , nie uważam jakos , żeby była zła :D
Jednak jej niewidoczne na codzien macki dla wielu są duszące.. niejako mam podobny pogląd. Alekiedy ciągle rządzi duży.. Wygląda to jak karmienie i wychowywanie stada psów, w którym jeden większy dominuje i ciągle wszystkim podjada. Dominuje zasada siły, która nie jest do końca czynnikiem postępu, a jesli już to na zasadzie 2. (film) siły. Niby czasem tak trzeba.. zaś siła tkwi w wielu.

Skoro twierdzisz, że problemem są ludzie.. co czynić.
Zauważ, że - nie wiem czy kojarzysz zz.. dużo by chciał ale tak na prawde nie wie jak to osiagnac, do kogo sie zwrocic.. jak uprawiac polityke.. z komunistami..
http://pl.wikipedia.org/wiki/Komsomo%C5%82
Mieli to być budowniczowie społeczeństwa Socjalistycznego ("Młodzież – Budowniczym Socjalizmu" L. Breżniew).
Czy w obecnej epoce brakuje nam tak owych? Architektów? Podział klas sprawił, że tak owi się nie wyjawiają?
Są za to poplecznicy polityki, którzy utrzymują starych pierdzieli.. bo tylko tak widzę.
niestety. W ramach V4 tylko Czechy posiadają tak owych. Co oznaczałoby oddanie się pod idee tego regionu..
W innym wypadku w myśl tytułu tematu tego wątku.. kolejni poplecznicy.. utrzymywali politykę starych..

W pewnym sensie rządzi chciwość..

Swego na czasu na tym forum nie brakowało inspiracji.. zobaczcie jak sie zmieniło gdy zmienila sie administracja itd.. jak ciezko jest wdrozyc w system noawe włąściwe idee.. że praktycznie bez wojny jakby sie nie dalo. Że już nawet zaprzestano i wszystko poległo.
Taka myśl.. "prywatyzowanie społeczenstwa" to ukryte niewolnictwo. Złudna wolność.

Awatar użytkownika
mohertrader
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mohertrader »

Wszystkie znaki na niebie i ziemi pokazują , że aktualnie mamy do czynienia z kontynuacją polityki jagielońskiej.
Przy czym teraz kozacy wywalczyli sobie własne państwo , a pierwsze powstanie wywołał niejaki Krzysztof Kosiński :

"Krzysztof Kosiński (ukr. Криштоф Косинський) herbu Rawicz (ur. w 1545, zm. w 1593) – polski szlachcic, hetman kozacki, przywódca powstania Kosińskiego.
Krzysztof Kosiński urodził się na Podlasiu (ziemia drohicka) w 1545 roku. Pochodził z rodziny szlacheckiej, pieczętującej się herbem Rawicz. Jak podaje Adam Boniecki w Herbarzu Polskim: "Leonard, z żony Barbary Mikołajowej Laszczowej, miał synów: Kaspra i Krzysztofa. [...] Krzysztof, będzie to pewnie, owym watażką kozackim, czy też hetmanem, jak go niektórzy mienią, co pierwszy dał początek rozruchom kozackim, które następnie wciąż się powtarzały"[1].
Utraciwszy majątek wskutek prowadzenia hulaszczego trybu życia, w 1586 r. przystał do kozaków zaporoskich. Za zasługi wyświadczone Rzeczypospolitej i dzięki wstawiennictwu hetmana wielkiego koronnego Jana Zamoyskiego, został na sejmie 1590 pułkownikiem kozaków rejestrowych, dostał też dobra Rokitno i Olszanice w województwie kijowskim. Jednakże już w 1591 r. przywilej na te dobra otrzymali Ostrogscy. Kosiński zebrał wówczas 5 tysięcy kozaków i ogłosiwszy się ich atamanem ruszył na Ostrogskich. 29 grudnia 1591 zdobył Białą Cerkiew, gdzie zabrał i zniszczył dokumenty i przywileje odnoszące się do ziem województwa kijowskiego. Prywatny zatarg przeistoczył się wkrótce w rebelię kozacko-chłopską, zwaną od nazwiska przywódcy – powstaniem Kosińskiego.
Został pokonany pod Piątkiem i wzięty do niewoli. Próby ponownego wzniecenia buntu zakończyły się klęską pod Czerkasami, a sam przywódca poniósł śmierć w nieznanych do dziś okolicznościach. "

Partnerstwo Wschodnie to nic innego jak powrót do korzeni z XVI wieku. Stąd też taka determinacja ekipy kremlowskiej przy torpedowaniu tego projektu. Łącznie z groźbami i straszeniem ukraińców utratą państwa. Co warto podkreślić W4 plus Partnerstwo Wschodnie jest w niskim stopniu zislamizowane , co widać dokładnie na załączonej mapie.
Powstaje teraz tylko jedno pytanie . Kto następny z własnej nieprzymuszonej woli będzie chciał się przyłączyć do W4+PW ?
Na koniec warto również wspomnieć że pomimo aktualnie istniejących różnic językowych , wszystkie panstwa wcześniej wspomniace mają słowiańskie korzenie .

Reptile wspomnianego przez ciebie marazmu nie ma! Na naszych oczach - na zasadzie konfederacji - powstaje Wielonarodowa Rzeczpospolita od morza do morza.

Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ