DayTrading: Środa 16.10.2013
- roberttheus
- Maniak
Re: DayTrading: Środa 16.10.2013
kabel złapany na 38.2 fibo poleci w dół moim zdaniem. pzu możliwy setup na sell ale narazie za wcześnie
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
windsurfing na falach trendu
Ładnie powiedziane że każdy chce być nie wydymany, a każdy chce dymać:). Zgadza się że sporo wskazywalo na L ale ja nie widze gdzie to mogło by iść wyżej. Widzę natomiast, że dzisiejszy podjazd byl konieczny jezeli mają być dalsze spadki. Dla mnie krytyczne sa ostatnie szczyty czyli 112$ i jeżeli to przebijemy to zbaranieje na maxa. Jeżeli podjedziemy pod 111.50 to dokładam S. Taki jest mój scenariusz.BOCZEK pisze:jak tam popatrzeć na ten brent, to sygnałów było sporo na L od 14.00, nic tylko trza było się pakowac, i na debet usa ropka jakoś mocno nie reagowało.
-- Dodano: śr 16-10-2013, 20:49 --
patrz też ten wykres, bo cena obecnie jest na ważnym S/R, znaczy sie ważne SR to okolice 23fibo które widać na załączonym rysunku... czyli 111.5 dolca za baryłkę, zobaczymy czy to przebiją czy też nie
Ostatnio zmieniony 16 paź 2013, 20:59 przez Martinez, łącznie zmieniany 1 raz.
BOCZEK pisze:jak tam popatrzeć na ten brent, to sygnałów było sporo na L od 14.00, nic tylko trza było się pakowac, i na debet usa ropka jakoś mocno nie reagowało.
patrz też ten wykres, bo cena obecnie jest na ważnym S/R, znaczy sie ważne SR to okolice 23fibo które widać na załączonym rysunku... czyli 111.5 dolca za baryłkę, zobaczymy czy to przebiją czy też nie
Może mi ktoś wytłumaczyć , czy np. na cene ropy może miec znaczenie robienie zapasów przez różne kraje? np. USA. ?
- roberttheus
- Maniak
godzina 0 się zbliża czy darujmy sobie mam nadzieję że się nie dogadają bo to oznaczałoby momentum
fale inaczej mi wychodzą - wzrostowo, ale stosując inne techniki jestem za takim scenariuszem, na kablu dość czytelnie - spadkiBOCZEK pisze:zmyłki były sa i bedą, taki rynek, każdy chce być nie wydymany,a dymać chce każdy.
na brencie tak jak móisz robie pas
taki mi wychodzi falowo, ale nie obstawiam tego scenariusza, cena może isc zgodnie wyrysowanym kanałem
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
powiedzmy ze zapasy ropy to taka zamrażarka, a ty w zamrażarce masz dużo, jak masz dużo to rzadko do sklepu chodzisz, wiec sklep obniża/podnosi cenę...
bemo, poka ten brent falowo
Ostatnio zmieniony 16 paź 2013, 21:02 przez BOCZEK, łącznie zmieniany 1 raz.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
Teoretycznie jesli zapasy w USA sie zwieksza to cena ropy powinna spasc. Ale ostatnio roznie z tym bylo.krinvest pisze:BOCZEK pisze:jak tam popatrzeć na ten brent, to sygnałów było sporo na L od 14.00, nic tylko trza było się pakowac, i na debet usa ropka jakoś mocno nie reagowało.
Może mi ktoś wytłumaczyć , czy np. na cene ropy może miec znaczenie robienie zapasów przez różne kraje? np. USA. ?
- roberttheus
- Maniak
jak jest dużo inside barów po świeczce prowzrostowej to będzie kontynuacja czy nie?
Martinez pisze:Teoretycznie jesli zapasy w USA sie zwieksza to cena ropy powinna spasc. Ale ostatnio roznie z tym bylo.
dziękuje ,BOCZEK pisze:powiedzmy ze zapasy ropy to taka zamrażarka, a ty w zamrażarce masz dużo, jak masz dużo to rzadko do sklepu chodzisz, wiec sklep obniża/podnosi cenę...
tak tylko rzuciło mi sie w oczy że w zasadzie po opublikowaniu danych o zapasach 9 pazdziernika ropa poszła do gory jak rakieta ,ażdo dnia następnego do późnego wieczora. praktycznie ciągle szła do góry.
W zasadzie nie wiele im już brakuje do takich zapasów, zeby mogli szukac kolejnej wojny , żeby sie wystrzelać znowu
co to inside barów
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!