EUR/USD wątek V

Czyli co się już wydarzyło, co się dzieje obecnie oraz jaka będzie najbliższa i dalsza przyszłość na rynku Forex.
Awatar użytkownika
lukpiasek
Maniak
Maniak

Re: EUR/USD wątek V

Nieprzeczytany post autor: lukpiasek »

nie liczcie na żadną większą korekte dopóki edek nie zrobi 1.37 a może nawet 1.4 to będą takie powolne wymeczające wzrosty więc radze odłożyć eski na tej parze przynajmniej na jakis czas jeszcze
Nigdy nie kłóć się z idiotami bo najpierw spróbują cie sprowadzić do swojego poziomu a później spróbują pokonać doświadczeniem ;)

Awatar użytkownika
BOCZEK
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: BOCZEK »

rgr??
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: cugan »

:think:
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

ED jeszcze "trochę" do góry:

-- Dodano: 19 paź 2013, 10:26 --

Cugan jakie wybicie z trójkąta? Jeszcze ten kierunek!
Nadrzędny interwał miesięczny jeszcze się nie wygórkował:

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

karnak pisze:ED jeszcze "trochę" do góry:
Sądzę, że się mylisz :!:

Obrazek
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.

karnak
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: karnak »

Cugan zawsze z Tobą lekko wygrywałem to nie sadzę, że tym razem będzie inaczej, po prostu uważam, że Twoja prognoza jest nie trafna.

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

sytuacja prosta jak drut (pod warunkiem, że jest prosty)

-- Dodano: 20 paź 2013, 12:06 --
cugan pisze::think:
Cugan z Twojej analizy wynika, że wyjście z trójkąta nastąpi górą - PA po stronie wzrostów!!! przyjrzyj się dokładnie na zdjęcie i nie zaprzeczaj sam sobie

Awatar użytkownika
cugan
Maniak
Maniak

Bemowo1 pisze: Cugan z Twojej analizy wynika, że wyjście z trójkąta nastąpi górą - PA po stronie wzrostów!!! przyjrzyj się dokładnie na zdjęcie i nie zaprzeczaj sam sobie
Nic z Twojego rysunku nie wynika co najwyżej ze moja koncepcja nadal ma podstawy

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

cugan pisze:
Bemowo1 pisze: Cugan z Twojej analizy wynika, że wyjście z trójkąta nastąpi górą - PA po stronie wzrostów!!! przyjrzyj się dokładnie na zdjęcie i nie zaprzeczaj sam sobie
Nic z Twojego rysunku nie wynika co najwyżej ze moja koncepcja nadal ma podstawy
Z mojego rysunku wynika, że nie zakończyliśmy korekty (abc)-A, (abc)-B, (12345)-C. To autor miał na myśli. Dopiero po zakończeniu wskazanej korekty mogą rozpocząć się spadki.

Co jednak nie pozwala mi myśleć o spadkach, - właśnie analiza miesięczna którą umieściłeś. Kurs wyszed nad dynamiczne wsparcie średnich tworząc tym samym ważny sygnał zakupowy - (oczywiście na tym interwale). Jeżeli tam właśnie będziemy poruszali się w trendzie horyzontalnym bardzo prawdopodobnym scenariuszem jest up na północ.

Trójkąt nie musi być trójkątem, może być to flaga

A Twója analiza z dziennego to tylko kilka strzałek, które umieściłeś bo tak było wygodnie (jak dla mnie z losowo wrzuconą numeracją)

-- Dodano: 20 paź 2013, 13:42 --

Ale Cugan, nie martw się mam też coś dla Twojego scenariusza, najpierw jednak musimy wyjść z kanału, a następnie ponownie przekopać to, przez co przeszliśmy

Powyżej tej średniej jest już tylko niebo - SMA 2000 z int D
-- Dodano: 20 paź 2013, 14:16 --

według mnie możemy kończyć falę 3 w fali (C), więc korekta prawdopodobna.
Na h4 ostatni impuls jest równy fali 1, co może sugerować zakończenie wspomnianej 3 (traderzy uwzględniają ten scenariusz), gdzie 3=88,6% względem 1, stąd zakładać można kilkunastodniową konsolidację i jeszcze jeden impuls do góry, który nie może być dłuższy od wspomnianej 3.

Układ średnich, linia trendu nie dają mi podstaw do zmiany trendu, do korekty tak

dana500545
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: dana500545 »

Analiza tyg. r. forex

http://youtu.be/tamF4phZZcE

ODPOWIEDZ