Wpływ jednaj transakcji na rynek forex
Wpływ jednaj transakcji na rynek forex
Jestem ciekaw czy jedna transakcja opiewająca powiedzmy na 1000 lotów ma jakiś odczuwalny wpływ na rynek. W postaci powiedzmy 1 pipsa.
- ZielonaMgielka
- Maniak
Re: Wpływ jednaj transakcji na rynek forex
To zalezy od plynnosci czyli od ilosci kontraktow gotowych kupic/sprzedac w obrebie aktualnej ceny.edisom pisze:Jestem ciekaw czy jedna transakcja opiewająca powiedzmy na 1000 lotów ma jakiś odczuwalny wpływ na rynek. W postaci powiedzmy 1 pipsa.
Witam,edisom pisze:Jestem ciekaw czy jedna transakcja opiewająca powiedzmy na 1000 lotów ma jakiś odczuwalny wpływ na rynek. W postaci powiedzmy 1 pipsa.
Oczywiście, że ma.1000 lotów to 100 mln danej waluty. Jeśli bank, fundusz czy trader chce zakupić 1000 lotów, to najczęściej rozbija na mniejsze. Traderzy raczej nie składają pojedynczych zleceń większych niż 100 lotów.
Pozdrawiam,
Andrzej
No excuses. Ever. That’s the rule professional traders live by.
Jak nagle rzucisz takie zlecenie na małopłynny rynek (np. USDPLN) to efekt na pewno będzie, zarówno w postaci zmiany ceny, jak i poślizgu w realizacji zlecenia. Włącz sobie Market Depth jakiegoś brokera ECN i poobserwuj jak kształtuje się wolumen na poszczególnych parach. Oczywiście to nie jest całościowy wolumen z rynku FX ale da Ci pewien podgląd na to jak te wartości się kształtują...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu