Indeks SP500

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Gregi85
Gaduła
Gaduła

Indeks SP500

Nieprzeczytany post autor: Gregi85 »

Witam, do tej pory moje zainteresowania skupiały się wokół walut, jednak przez ostatni tydzień obserwowałem taki instrument jak GO_SP500_II, wydaje mi się, że w porównaniu do walut jest spokojniejszy i nie ma tak wiele gwałtownych ruchów jak na walutach. Moje pytanie brzmi czy pod ten instrument są jakieś dane fundamentalne? np w przypadku walut jest to inflacja, stopy procentowe, bezrobocie itp, a co może wpływać na ten indeks? Drugie moje pytanie dotyczy różnic między GO_SP500_II a GO_SP500_I? czym się różnią te między sobą te dwa instrumenty?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Indeks SP500

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Witaj,

Czy jest spokojniejszy... Jeśli weźmie się pod uwagę zmiany w ujęciu % to myślę, że wypadnie podobnie. W ujęciu pipsowym może być mniejsza zmienność ale to tylko kwestia doboru wolumenu, aby zarabiać/tracić na tym tyle samo.
Moje pytanie brzmi czy pod ten instrument są jakieś dane fundamentalne? np w przypadku walut jest to inflacja, stopy procentowe, bezrobocie itp, a co może wpływać na ten indeks?
To samo. To jeden z trzech największych indeksów giełdowych w USA (a dokładniej rzecz ujmująć CFD opartego o ten indeks). Jednak skoro zadajesz takie pytanie to radzę najpierw dobrze poznać jego specyfikę zanim zaczniesz na nim handlować realnymi środkami.
Drugie moje pytanie dotyczy różnic między GO_SP500_II a GO_SP500_I? czym się różnią te między sobą te dwa instrumenty?
Nie wiem ale na pewno odpowiedź znajdziesz na stronie brokera, który oferuje takie wynalazki. CFD nie są standaryzowane więc każdy broker może tworzyć własne wariancje tego typu instrumentów.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Gregi85
Gaduła
Gaduła

Re: Indeks SP500

Nieprzeczytany post autor: Gregi85 »

Dziękuje, teraz będę go jeszcze obserwował pod względem danych makro.

ODPOWIEDZ