Tablet czy e-book reader?

Forum, na którym można do woli dyskutować nie tylko na tematy związane z Forexem.
Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Re: Tablet czy e-book reader?

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

Niektore czytniki maja mala lampke ledowa i mozna czytac w nocy.
Co do kolorow to masz odcienie szarosci wiec kolorowe strony przeczytasz i zobaczysz bez problemow.
Niektore czytniki maja dostep do internetu i mozna ogladac strony.
Niektore maja rowniez mozliwosc odtwarzania filmow.
Mialem Sony readera i byl ok, przesiadlem sie na nowego Prestige i wszystko jest jak nalezy.
Posiadam rowniez tablety i one sa ciezsze i jak wiadomo max to 24h.
W readerach bateria moze starczyc nawet na kilka miesiecy przy czytaniu tylko ksiazek (bez wlaczonego WIFI)
Nie ma uzadzenia jednego do wszystkiego. Niestety w dzisiejszych czasach torba zawiera:
laptopa, pada, czytnik i kilka komorek ;) Jak ktos sie przemieszcza samochodem to nie ma problemow.
Problem zaczyna sie gdy trzeba daleko chodzic ;)
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

Awatar użytkownika
rayzeel
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rayzeel »

Ja ze względu na baterię wybrałem czytnik e-ink bo tak na prawdę to urządzenie ma zastąpić mi książki. Jako, że ebooki są tańsze i często "darmowe" to inwestycja zwraca się bardzo szybko :)

bankroot
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: bankroot »

sgorn pisze: Czytam sporo w formacie PDF. Często są to oryginalne książki ale też PDF - kopie książek. Mam dosyć czytania na laptopie, oczy mi nie wytrzymują już....

Może kogoś zainteresuje - zwłaszcza tych, uzależnionych od pdf'ów.. ;)

Amazon wyprzedaje resztki czytnika Kindle DX (ekran 9.7 cala e-ink ) po jedyne $189 (plus transport i cło oczywiście) - moim skromnym zdaniem to najlepsze rozwiązanie dla osób, ceniących sobie swój wzrok. Oczywiście przy tej wielkości czytnika, rozwiązanie jest mało mobilne ale za to komfort czytania bajeczny, bo nawet jeżeli pdf jest tylko 'opakowaniem' zeskanowanych bitmap, to na tak dużym ekranie (w przeciwieństwie do 6") wszystko jest czytelne.

http://www.amazon.com/Kindle-DX-Wireles ... 002GYWHSQ/

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

bankroot pisze:
sgorn pisze: Czytam sporo w formacie PDF. Często są to oryginalne książki ale też PDF - kopie książek. Mam dosyć czytania na laptopie, oczy mi nie wytrzymują już....

Może kogoś zainteresuje - zwłaszcza tych, uzależnionych od pdf'ów.. ;)

Amazon wyprzedaje resztki czytnika Kindle DX (ekran 9.7 cala e-ink ) po jedyne $189 (plus transport i cło oczywiście) - moim skromnym zdaniem to najlepsze rozwiązanie dla osób, ceniących sobie swój wzrok. Oczywiście przy tej wielkości czytnika, rozwiązanie jest mało mobilne ale za to komfort czytania bajeczny, bo nawet jeżeli pdf jest tylko 'opakowaniem' zeskanowanych bitmap, to na tak dużym ekranie (w przeciwieństwie do 6") wszystko jest czytelne.

http://www.amazon.com/Kindle-DX-Wireles ... 002GYWHSQ/
Rzeczywiście, za tą cenę oferta jest bardzo atrakcyjna. Szczerze cokolwiek mnie to zdziwiło, bo Amazon już z rok temu ogłosił, że porzuca DX'a i w sprzedaży go nie było. Ale widać jakieś stare zapasy jeszcze im zostały do upchnięcia i po cichutku sprzedaż wznowili.

Czytnik fajny - problem z nim jest taki, że Amazon od dawna już nie aktualizuje do niego oprogramowania ....
Jak ktoś szuka czegoś z dużym ekranem to polecam Onyx'a M92. Bardzo dobrze się sprawuje. Czytam na nim mnóstwo pdfów i ma super opcje do ich skalowania/powiększania.
Green
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ