.. ZA DUŻE słowa używasz- moc, prognostyka, co ma spaść....., nic nie mówiłem o formacjach geometrycznych, a co ma pomóc komu-- tego nie wiem? człowiek jest tylko istota omylną, tak samo ja sie pomyle jak i Ty, czy bedziesz swojej strategii sie trzymał czy nie, w fx straty są wpisane w gre, wypowiedziałem tylko swoje zdanie nt złota poparte analizą techniczną, bo analizuje je bardzo długo, nie chcecie moich analiz wystarczy powiedziec, mam gdzie je publikować, koniec tematu .ZielonaMgielka pisze:Nigdy nie zrozumiem tej mocy prognostycznej fal elliota. Przeciez jesli cos ma spasc to spadnie i zadne formacje geometryczne tu nie pomoga... Tak bylo kiedy BOJ uruchamial skup obligacji, kiedy rynek ladowal sie w CHF safe haven i kiedy kazdy wracal do ca$hu w 2008...Tomasz196407 pisze:witam,pedro pisze:gold weekly, troche off top, bo nie DT ale... 1200 na horyzoncie przed koncem roku ? : )
i jako ciekawostka, programy QE a wpływ na cene złota ; )... jak widac, 1 i 2 program pompowany był w cenie złota, ale wg mnie inflacja pustego dolara odzwierciedla nieskutecznośc QE3 w cenie złota
https://www.tradingview.com/x/IzJJnKEc/
opracowanie własne
pozwole sie dołaczyc do dysputy o złocie,
z całym szacunkiem do Waszych analiz i scenariuszy co do ceny złota w najblizszym czasie, tez wpływu QE na złoto,
mysle ze nie mozna na razie zakładac spadku ponizej 1210, przebicie tego poziomu sugerowałoby rozliczenie jeszcze spadkowej 5 fali, uwazam jednak że jej nie bedzie a to co teraz jest to korekta w ramach 2 fali wzrostowej,
postaram sie zamiescic odpowiedni wykres dziś albo w weekend,
pozdrawiam
DayTrading: Piątek 11.10.2013
-
- Fanatyk
Re: DayTrading: Piątek 11.10.2013
- ZielonaMgielka
- Maniak
Nie chcialem zebys to odebral jako personalny wyjazd w Twoja strone. Wyrazilem tylko swoj sceptycyzm co do prognozowania z uzyciem fal eliotta. Jesli dla Ciebie jest to logiczne i w dodatku sie sprawdza to nic mi do tego.Tomasz196407 pisze: .. ZA DUŻE słowa używasz- moc, prognostyka, co ma spaść....., nic nie mówiłem o formacjach geometrycznych, a co ma pomóc komu-- tego nie wiem? człowiek jest tylko istota omylną, tak samo ja sie pomyle jak i Ty, czy bedziesz swojej strategii sie trzymał czy nie, w fx straty są wpisane w gre, wypowiedziałem tylko swoje zdanie nt złota poparte analizą techniczną, bo analizuje je bardzo długo, nie chcecie moich analiz wystarczy powiedziec, mam gdzie je publikować, koniec tematu .
Nie chcialem Cie w zaden sposob zniechecic do zamieszczania analiz

trochę fusów dla edka po wyjściu z kanału spadkowego
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- ZielonaMgielka
- Maniak
Warto obserwowac ten poziom na EURCAD w kontekscie nadchodzacych danych z sektora pracy w Kanadzie:
https://www.tradingview.com/x/wp9Nhhoo/
Wzrosty zaraz przed publikacja sugeruja mozliwosc slabszych danych.
https://www.tradingview.com/x/ktwvio0z/
https://www.tradingview.com/x/wp9Nhhoo/
Wzrosty zaraz przed publikacja sugeruja mozliwosc slabszych danych.
https://www.tradingview.com/x/ktwvio0z/
Ostatnio zmieniony 11 paź 2013, 14:28 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Fanatyk
złoto,
tak jak w poprzednim dzisiejszym wpisie zakłądam że formuje sie 2 fala korekcyjna ABC -korekta prosta zygzak 5-3-5 z D1,
powyzsze załozenie formułuje na podstawie poprzednich moich wykresów które tu dawałem jakis czas temu, które zakładały rozliczenie 5 fal spadkowych do poziomu około 1180, zatem odbicie do poziomu 1430 upatruje jako 1 fale wzrostową po której mam nadzieje tez nastapi dalszy ruch w góre w ramach 3 fali wzrostowej, dokładnych poziomów nie mam okreslonych odbicia do góry jest to uzaleznione od wielu rzeczy, ale mysle ze nizej nie zejdzie niz 1210,
ps. tak jak zawsze prosze o dyskusje i wpisy, tez takie które krytykują moje rozliczenie czy sam fakt rozliczen wg fal Elliota, zawsze staram sie kazdego wysłuchać i dac odpowiedz, Pozdrawiam
tak jak w poprzednim dzisiejszym wpisie zakłądam że formuje sie 2 fala korekcyjna ABC -korekta prosta zygzak 5-3-5 z D1,
powyzsze załozenie formułuje na podstawie poprzednich moich wykresów które tu dawałem jakis czas temu, które zakładały rozliczenie 5 fal spadkowych do poziomu około 1180, zatem odbicie do poziomu 1430 upatruje jako 1 fale wzrostową po której mam nadzieje tez nastapi dalszy ruch w góre w ramach 3 fali wzrostowej, dokładnych poziomów nie mam okreslonych odbicia do góry jest to uzaleznione od wielu rzeczy, ale mysle ze nizej nie zejdzie niz 1210,
ps. tak jak zawsze prosze o dyskusje i wpisy, tez takie które krytykują moje rozliczenie czy sam fakt rozliczen wg fal Elliota, zawsze staram sie kazdego wysłuchać i dac odpowiedz, Pozdrawiam
E J w dol
SP500 w dol dzis czarna swieca po euforii
SP500 w dol dzis czarna swieca po euforii

- kk.dreamer
- Pasjonat
usdcad juz wie? wystrzelił do góry, szaleja 

Ostatnio zmieniony 11 paź 2013, 14:30 przez kk.dreamer, łącznie zmieniany 1 raz.
Drodzy Panowie Panie również trejdują...
Mi się podoba, lepiej bym tego nie zrobiłTomasz196407 pisze:złoto,
- ZielonaMgielka
- Maniak
Mimo poczatkowych wzrostow dane wyszly lepsze. Na FF chyba nie uaktualnili oczekiwanych ktore byly w zakresie 10k.kk.dreamer pisze:usdcad juz wie? wystrzelił do góry, szaleja
1.4080 jeszcze trzyma.
https://www.tradingview.com/x/LZxUlXJN/
Ostatnio zmieniony 11 paź 2013, 14:36 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Fanatyk
... dodatkowym potwierdzeniem, jest realizacja RGR z D1 przełamana linni szyi