DayTrading: Piątek 11.10.2013
Re: DayTrading: Piątek 11.10.2013
Na Brencie tym czasem Formacja zebry, zebra czeka a raczej wypatruje lwa, jesli go wypatrzy to bedzie uciakała, jeśli lew jest najedzony wtedy nie bedzie uciekała
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
- ZielonaMgielka
- Maniak
Zgadza sie... reakcja zlota na QE3 byla najwiekszym zwiastunem spadkow na tym metalu. Sposob w jaki kurs reaguje na ostatnie komunikaty odnosnie kontynuacji skupu obligacji tez nie napelnia optymizmempedro pisze:gold weekly, troche off top, bo nie DT ale... 1200 na horyzoncie przed koncem roku ? : )
i jako ciekawostka, programy QE a wpływ na cene złota ; )... jak widac, 1 i 2 program pompowany był w cenie złota, ale wg mnie inflacja pustego dolara odzwierciedla nieskutecznośc QE3 w cenie złota
https://www.tradingview.com/x/IzJJnKEc/
opracowanie własne

-- Dodano: 11 paź 2013, 12:15 --
Przed poludniem czytalem o dosyc duzej liczbie offerow na tym poziomie. Zobaczmy czy uda sie przetestowac okolice 560.ZielonaMgielka pisze:Podobnie to widze ale po drodze mamy jeszcze mniej isotny opor @ 580.atlanticos pisze:ponieważ edek ostatnio dał dobrze zarobić a spadać nie chce to trzeba reagować, a nie czekać i uaktualnić analizę z wczoraj... obecnie widzę go tak jak na wykresie, ale zobaczymy... wyszliśmy z kanału spadkowego (niebieski kanał)... przewiduję że w okolicach 3585-3600 powinniśmy zawrócić na retest kanału i strefy 3540-3550 a co dalej pokaże czas... osobiście czekam na wejście w S na górze po dobrym PA bo konfluencja jaka tam jest powinna temu sprzyjać, a obecnie bez pozycji bo L pozamykane na 3560. Jak się nie doczekam to trudno![]()
https://www.tradingview.com/x/6J6E5fVK/
https://www.tradingview.com/x/p5froG3P/
- kk.dreamer
- Pasjonat
Hej. Boczek, to jak grac pod Twoja formację?BOCZEK pisze:Na Brencie tym czasem Formacja zebry, zebra czeka a raczej wypatruje lwa, jesli go wypatrzy to bedzie uciakała, jeśli lew jest najedzony wtedy nie bedzie uciekała

Drodzy Panowie Panie również trejdują...
KIWI powrot do wybicie
pieknie EDEK opor zaliczony i w dol

pieknie EDEK opor zaliczony i w dol
ejek,
a może tak? - lepiej to widać na weekly
BOCZEK pisze:Na Brencie tym czasem Formacja zebry, zebra czeka a raczej wypatruje lwa, jesli go wypatrzy to bedzie uciakała, jeśli lew jest najedzony wtedy nie bedzie uciekała

Jutro też jest dzień.
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Trend is Your Friend... a setup Twoja stara!
Witam wszystkich serdecznie. Prawda jest taka, że trzeba być nieźle ukierunkowanym debilem, żeby zarobić milion dolarów. - A. Ostrowski
Kasiu, nie wiem, no z szerszej perspektywy formacja wygląda jednak na formacje wielbłąda, sam mam eS, a wielbłąd jak wiadomo długo przetrzymuje wodę, wiec pewnie konsola do hamburegrów, może oni zrelizują przed week swoje wczorajsze eLki
AUD/USD wygląda ciekawie, sufit, z presją na przebicie - m5
AUD/USD wygląda ciekawie, sufit, z presją na przebicie - m5
Ostatnio zmieniony 11 paź 2013, 12:28 przez BOCZEK, łącznie zmieniany 1 raz.
Przeczytanie powyższej wypowiedz może doprowadzić do błędnej oceny sytuacji, spowodować przecenienie własnych możliwości, czego konsekwencją mogą być błędnie podjęte decyzje. Ofiarami mogą paść początkujący jak i doświadczeni inwestorzy.
Tak myślę!
Tak myślę!
- Tommy_Boss
- Pasjonat
Ujek to raczej korektę robi w dół , jak myślicie ?? podbije jeszcze ??? bo nie wiem czy zamykać longa 

BOŻE DAJ MI DUŻO CIERPLIWOŚCI BO JAK DASZ MI SIŁĘ TO, TO WSZYSTKO ROZ.........!!!!!!!!!
"DOBRY TRADER WIE KIEDY NIE MA RACJI, A NAJLEPSI WIEDZĄ KIEDY ZMIENIĆ ZDANIE" !!!!!!!!!
趋势线 فارچیون جرات مندانہ حق میں
"DOBRY TRADER WIE KIEDY NIE MA RACJI, A NAJLEPSI WIEDZĄ KIEDY ZMIENIĆ ZDANIE" !!!!!!!!!
趋势线 فارچیون جرات مندانہ حق میں
- ZielonaMgielka
- Maniak
Aktualnie wzrosty sa wynikiem ostatnich rozmow w zwiazku z limitem dlugu ale jesli dzisiejszy dzien nie przyniesie oczekiwanych rezultatow to calkiem prawdopodobne ze zobaczymy szeroko zakrojona dystrybucje dlugich pozycji na crossach ***JPY. Warto zadac sobie takie pytanie: Jak bardzo ryzykowne jest pozostawienie pozycji dlugich na weekend w ciagu ktorego sytuacja moze sie jeszcze diametralnie zmienic?Bemowo1 pisze:ejek,
Personalnie nie sadze aby spekulanci/inwestorzy chcieli trzymac te pozycje w rynku kiedy ryzyko jest caly czas wysokie.
Jesli dzisiaj nie otrzymamy jasnych sygnalow odnosnie limitu to bardzo prawdopodobne ze spotkamy sie z silniejsza wyprzedaza na crossach ***JPY.
Ostatnio zmieniony 11 paź 2013, 12:29 przez ZielonaMgielka, łącznie zmieniany 1 raz.
I to jest słuszna koncepcjaBOCZEK pisze:Kasiu, nie wiem, no z szerszej perspektywy formacja wygląda jednak na formacje wielbłąda, sam mam eS, a wielbłąd jak wiadomo długo przetrzymuje wodę, wiec pewnie konsola do hamburegrów, może oni zrelizują przed week swoje wczorajsze eLki

eliott bardziej preferuje wielkiego błąda niż żebrę