Czy webinary są dobrym źródłem edukacji?

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
cajto
Maniak
Maniak

Re: Czy webinary są dobrym źródłem edukacji?

Nieprzeczytany post autor: cajto »

emtek pisze: Na rynku są dwie siły - zawodowcy i amatorzy. Musisz wiedzieć z kim i przeciwko komu grasz. Jak już się usunie wszystkie bzdury jak linie trendu, formacje, średnie itp. to wtedy będzie widać znacznie więcej. To nie linie poruszają ceną a pieniądze.
Na rynku są dwie siły - kupujący i sprzedający.
Zawodowcy i amatorzy są po obu stronach, mylą się zarówno traderzy z portfelem 100USD jak i ci z banków obracający potężnymi pieniędzmi, choć wszyscy patrzą na ten sam wykres. I to jest piękne w tym rynku :wink:
A co do w/w "bzdur", nie dyskredytujmy ich tylko dlatego, że nam one do szczęścia nie są potrzebne - jeśli ktoś potrafi zyskownie grać opierając się na TL, MACD, RSI, Ichi czy wielu innych, chwała mu za to i dalszych sukcesów.
Nie ma tej Jednej Jedynie Słusznie Metody do wygrywania na FX i to jest jeszcze piekniejsze :wink:

Z tym ostatnim się w zupełności zgadzam - będzie parcie na kierunek, to żadne strefy, linie i poziomy go nie powstrzymają.

emtek

Nieprzeczytany post autor: emtek »

Dziwnym trafem amatorzy sponsorują dostatnie życie zawodowcom i to nie jest piękne dla amatorów.
cajto pisze:A co do w/w "bzdur", nie dyskredytujmy ich tylko dlatego, że nam one do szczęścia nie są potrzebne - jeśli ktoś potrafi zyskownie grać opierając się na TL, MACD, RSI, Ichi czy wielu innych, chwała mu za to i dalszych sukcesów.
Nie dyskredytuje czegoś tylko dlatego, że nie używam. Zanim doszedłem do końcowych wniosków testowałem różne strategie i podejścia: od wskaźników przeze automaty do PA. Nie twierdze, że to nie działa, ale obarczone jest niską skutecznością, która mnie nie zadowala.

Wskaźniki, formacje, linie trendu - to wszystko jest mocno subiektywne. Na tym forum są specjaliści, którzy o dowolnej porze (nawet przebudzeni o 12 w nocy) znajdą na wykresie RGR.

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

Dlaczego użytkownik Emtek został skasowany? Dostałem dzisiaj rano od niego PW, której nie mogę przeczytać :(
"Rynek ma tylko jedną stronę i nie jest to bynajmniej strona byka czy niedźwiedzia, jest to tylko właściwa strona"

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Pewnie sam usunął konto, bo moderatorom czy adminowi raczej nie miał się czym narazić ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Snake11
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Snake11 »

Wracając do dyskusji, sam na swoim przykładzie zastanawiałem się, czy nie dobrze by było zacząć przygodę z inwestowaniem, kupując książki w księgarni. Ale z drugiej strony, kiedy pobuszowałem po Internecie, to znalazłem sporo wskazówek, które już na początku dały mi kilka tematów do przemyślenia. Z webinarów jeszcze nie korzystałem, natomiast też wychodzę z podobnego założenia, co inni Forumowicze, że najlepiej samemu obserwować wykresy i próbować zrozumieć występujące zależności. Na początku jest to bardzo trudne (przynajmniej dla takiego nowicjusza, jak ja), ale sądzę, że jak się uda w końcu to ogarnąć, to już powoli będzie można budować swoją strategię.

Pozdrawiam wszystkich Forumowiczów, do zobaczenia w wielu dyskusjach :).

ODPOWIEDZ