Delikatnie i bez nerwów

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Re: Delikatnie i bez nerwów

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

Piter u mnie z tego co sprawdzam są jakieś dwa wskaźniki na wykresie:
-Bar Timer
-b-clock_TRO_MODIFIED_VERSION

Veni dzięki : ) ale dalej nie to. Bo tutaj dalej BALANCE biorą pod uwagę a nie EQUITY : ) a ja chcę mieć EA co zamknie przy określonym spadku EQUITY gdy trzymam dużo długo na FLOAT : ). Bo po prostu przy kilku piramidkach to w głowie ogarnąć ile SL żeby było bezpiecznie lub z odpowiednim zyskiem to można zwariować : )
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

DJI30 wygląda jakby jednak nie chciało pogłębiać więcej, robi się małe wzrostowe ustawienie, a H1 na USDCHF i EU wyglądają nie tak pewnie już dla mnie. Odwracam na małym zysku. Za długo troszkę na moje oko trwało czekanie na kontynuację.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Jestem w pogotowiu do odwrócenia się znów, jakoś to DJI30 powinno iść w dół, chyba tylko korekci w górę.

Ok odwracam spowrotem, lekki skalpik zaliczony na powolnych świecach bo w sumie czemuż by nie : ).
Czyli EU w dół CHF góra
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Bardzo bym chciał żeby DJI pokusiło się o dół pinbaru z 2013.09.06. Nie spodobały mi się układy świec H1 na obu parach i DJI przestało mnie przekonywać odnośnie wzrostów, szczególnie, że kusi dobicie do tego pinbaru czyli denka : ). Zerknę jeszcze na forexfactory za danymi. Tzn tak jak mówiłem nie gram na dane, ale jak widzę coś grubszego to wolę się trzymać z daleka z początkami wejść :) nie chce żeby panika i chaos podczas wychodzenia informacji mnie wybiły pinami z kosmosu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

W razie straty poziom wzrostu zysku się porypie totalnie bo przed chwilką wskoczyło to większe depo na które czekałem.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Przy 14986 na DJI30 jeśli tam dotrze, będę sprzedawał EU i kupował USDCHF.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Jak dla mnie jest jeszcze przejrzyste co najmniej 20 pkt zysku, ale mam nadzieje na jakieś wielkie BOOM
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Oooo jak miło :D DJI30 prawdopodobnie napompowało mi właśnie ruch większy robiąc korektę, gdy EU i USDCHF ignorowały to :) no zobaczymy. Czekam aż mnie zaskoczą : P

edit:
Zaczęło się na DJI30 ^^ hehe 16 requote żeby wejść w longa ^^ Admirale są zabawni
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Jak już pisałem na 14986 tam +- (1-3) pkt już nie będę taki pewny kierunku long, zacznie się walka o przebicie, wolałbym tam shorta szukać na korektę lub kontynuację.

Zwykle się długo czeka na przebicia takich spadków jak na USDCHF teraz, za to EUR USD napompowane powinno wystrzelić i przyczynić się do poruszenia innych par, trzymam kciuki.
Aha i dodam EUR powinno przebić szczyt z H4 ale to chyba do przewidzenia dla każdego. I patrząc na USDCHF też chyba jasne w skutkach.

A i jeszcze jedno, nie mam zielonego pojecia o współzależności miedzy tymi parami, ale wydaje się że ma to jakiś sens i logike.
^^ i bądź człowieku spokojny jak mnie chcą przekonać, że nie mam racji a ja mówie, że mam i bądź tu mądry : P
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Obrazek
DJIII gdzie moje wzrosty yyy

No typowy osieł ;D bo DJI kierunkiem podobne do USDCHF ;D wyłaczyłem DJI i trzymam tylko dwie pozostałe pary
Obrazek

ODPOWIEDZ