Delikatnie i bez nerwów

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
EFFECTIVE

Re: Delikatnie i bez nerwów

Nieprzeczytany post autor: EFFECTIVE »

Tekron pisze:^^ nie mogę się zdecydować, zmniejszam pozycje o do 1/3 zostawiam zamykam wszystko otwieram sell na EU po 1,3572 z SL 1,3590 : ) szaleństwo. Może lepiej tego fxbooka podepne ^^

hehe... Stary, miało być ''delikatnie i bez nerwów'' a tymczasem robisz to samo co w ostatnim dzienniku, czyli kała banga i do przodu na całego... czyli kupujesz na górkach, sprzedajesz na dołkach (dokladnie to robiles w ostatnim dzienniku + piramidowanie).

Take it easy man, a bedzie dobrze :564:

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

^^ kałabanga, no to żółwik :mrgreen: Podłączyłem konto : ) żeby można było zerkać co wyprawiam, że tak chaotycznie bardzo nie jest jakby to brzmiało : ) teraz powinno to lepiej wyglądać.

Nie wiem czy to dobrze czy źle ale na DJI30 widzę spadki z małym SL na szczycie tej górki a TP 14938,0
Ja jak widać siedzę w EUR USD i USD CAD
Fajna sprawa, że nie trzeba już wklepywać w MT4 tylko myfx sobie sam radę daje z aktualizacją : )
Obrazek

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

Tak z czystej ciekawości, konto podpięte pod Myfx to klon do pokazywania zagrań czy real na którym grasz ?

Nie czytałem poprzednich dzienników, postaram się przejrzeć :) Ale jak narazie to wygląda to tak jak piszesz, jak streszczenie działu daytrading. Co 5 pipsów w każdą stronę wszyscy zmieniają nastawienia z L na S i tak na zmianę.

Powodzenia ! )

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Zrzuciłem końcówki z dwóch kont, i czekam na przelew z 3ciego od innego brokera, myślę że dzisiaj zaksięgują. Będę grał na tym, bo kapitału się wystarczająco nazbiera. Na koncie głównym mam inny lewar : ), a zarabiam najczęściej na pozostałych 4rech u tego samego brokera, ze względu właśnie na lewar, lepiej się czuję grając poniżej 5tyś z przerzutami zarobku na mothership :). A tam włażę tylko jak mam mocnego czuja że zmiana trendu i piramida long term najczęściej z bezpiecznej wielkości pozycji, żeby sie nie bać nawet 1000 pkt :). Kokosów nie ma bo ja się z tego nie utrzymuje tylko takie o hobby.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Daaalej nuda :)
Sory za duży DD ale myślałem, że jak pójdę na spacer to już zdążą zaksięgować resztę kasy : ]. Ale nie chce się bynajmniej przelewarować.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

DJI30 hehe ładnie ładnie : ) więc nos jeszcze działa.
Obrazek

Piter80
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Piter80 »

Przyznam,ze czytajac wpisy mozna odniesc wrazenie chaosu.Ale efekty sa :)
Na jakim TF grasz najczesciej?I czym dla Ciebie sa punkty?To pipsy?
Powodzenia :)

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

No tak typowo pkt jako jednostki na wykresie : ). Najbardziej komfortowe jest H1 dla mnie. Na m15 i m30 świece wyglądają na strasznie przekłamane, a jak pisałem nie używam żadnych pomocy naukowych tylko wzrokowo i czasowo. Nie wiem zauważyliście pewnie takie ucięte końce świec bez pinów, dla mnie to cholernie działa na podświadome decyzje, że coś jest niedokończone i będzie kontynuowane, a te świece bynajmniej takiej zasady nie robią. Na H1 i H4 dłużej się czeka ale wszystko jakoś tak wyraźniej wygląda. Jak schodzę na m30 czy m15 to staram się nie zwracać uwagi na wygląd świec tylko bardziej patrzę geometrycznie na ruchy. Na większy TF Daily Weekly mało kiedy zerkam. A co do tego co teraz trzymam to czekam na ich jakieś bardziej zdecydowane ruchy. W sumie to tylko świeca z godziny 12stej na H4 EURUSD mnie trzyma w ryzach żeby za bardzo się nie martwić gonitwą góra dół i trzymać dzielnie spadki, bo baaardzo rzadko się zdarza żeby były wzrosty po czymś takim, przynajmniej moje centrum dowodzenia pod czachą nie pamięta zbyt wiele takich sytuacji.
Obrazek

Piter80
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Piter80 »

Dzieki
Jak sie nazywa ten wskaznik u ciebie na wykresie pokozunacy czas do konca swieczki?

Veni

Nieprzeczytany post autor: Veni »

Tekron pisze:
Szukam też EA zamykające equity nie tylko w momencie osiągnięcia celu ale także zamykającego wszystkie otwarte pozycje, gdy equity spadnie. To duża pomoc, gdy nie ma się czasu na pilnowanie.
Hej, z tego co pamiętam, w tym EA znajdziesz takie opcje o które Ci chodzi.

http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=430840

Np zamykanie wszystkich pozycji po spadnięciu equit o 20% lub też 20 % w górę. Oczywiście resztę rzeczy można wyłączyć.

Pozdrawiam Mateusz

ODPOWIEDZ