dzieki za gratki, ale uwierz mi, ze wielkosc lota to cholernie wazna sprawa na fx, a przerabialem juz 0,01 jak i 2 loty do 0,20 - 0,50 obecnych i na prawde wiecej mi nie trzeba. (Jesli ktos ma z tym problem to polecam od czasu do czasu wrócić do normalnej roboty, wtedy wlasnie zaczyna sie doceniac takie wartosci jak 0,10-0,20 lota). Wyzbylem sie pazernosci i ustalilem ile tak na prawde chce zarabiac (Czlowiek powinien zarabiac tyle ile potrzebuje), a trwalo to pare lat, czyli tak jak np ze studiami czego kolwiek (spawacz nie od razu zostaje spawaczem tak jak prawnik prawnikiem... bokser-bokserem itp chociaz tutaj wyjatek bo jak masz naturalne pół tony w lapie jak Mike to wszystko jest mozliwe, to samo Bolt (biegane), niektorzy są po prostu do czegos stworzeni jak Jordan(basket).)
Pytasz o moje pozycje, zostaly wlasnie zamkniete na eurjpy, mialem longi, ale mam tez dlugoterminowe na usdjpy jak i usdchf chociaz nie podoba mi sie obecna sytuacja przebicia trendu na W1 (na usdchf jak i usdjpy) ale to dział DT wiec bez spamu. Żadko kiedy grywam dlugoterminowo bo nie potrafie tak po prostu zostawic pozycji w początkowej fazie zupelnie beztrosko i musze przypilnowac (czego nie lubie bo wolal bym robic cos innego) gdyby cos sie dzialo nie po mojej mysli. Dlatego wole godziny poranne i narka, mozna robic cos znacznie przyjemniejszego.
Chodzilo mi oczywiscie o RR i Money Management(MM) ale jak wiadomo MM/STP/ECN (model rynku) jest rownie ważny co by w kulki nie leciał.
Styknie bo jak człek zmeczony to i zle decyzje sie pojawiają