DayTrading: Wtorek 08.10.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 09 paź 2013, 00:00

Wzrost
14
41%
Bez zmian
5
15%
Spadek
15
44%

Liczba głosów: 34

Awatar użytkownika
ForumBot
Maniak
Maniak

DayTrading: Wtorek 08.10.2013

Nieprzeczytany post autor: ForumBot »

Zapraszam do wymiany uwag i opinii na temat dzisiejszej sesji.

Pozdrawiam

Pomagamy:

http://www.pajacyk.pl" rel="nofollow
http://www.polskieserce.pl" rel="nofollow
http://www.okruszek.org.pl" rel="nofollow
http://www.wyklikajzywnosc.pl" rel="nofollow
http://www.pustamiska.pl" rel="nofollow

Regulamin działu DayTrading:

1. W wątku DT omawiamy bieżąca sytuacje na rynku i to co dotyczy danego dnia. Od dłuższych prognoz jest dział Prognozy, komentarze, analizy
2. Zamieszczamy tylko i wyłącznie swoje analizy. Nie kopiujemy z innych serwisów.
3. Komentarz do własnej analizy nie może mieć charakteru rekomendacji. (to nie jest dział z sygnałami)
4. Kłótnie, ataki na innych użytkowników są niedopuszczalne.
5. Nie zaśmiecamy wątku. (wypowiedzi w stylu: "dałem S", "ja kończę na dziś" itp. jak i chwalenie się swoimi statami)

Nagminne łamanie powyższych zasad będzie skutkować nałozeniem zakazu pisania do końca bieżącego tygodnia.
Recydywa będzie karana ostrzeżeniami.
Przypominam że ponadto obowiązuje Regulamin Forum

Przedstawione poglądy, oceny, opinie i wnioski są wyrazem osobistych poglądów
autorów i nie mają charakteru rekomendacji do nabycia lub zbycia albo
powstrzymania się od dokonania transakcji w odniesieniu do jakichkolwiek walut.
Poglądy te jak i inne treści nie stanowią "rekomendacji" lub "doradztwa"
w rozumieniu ustawy z dnia 29 lipca 2005 o obrocie instrumentami finansowymi.
Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte lub zaniechane
na podstawie poniższych analiz ponosi inwestor.

EUR/USD, GBP/USD, EUR/CHF, USD/CHF
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Wtorek 08.10.2013

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

spadki na ej jesli nie wejda to przerzucam sie z pa na fale eliotta.

edit pod wykresem jest podpisane h1 a powinno byc h4, sory za pomylke
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 08 paź 2013, 00:47 przez Nowy500, łącznie zmieniany 1 raz.
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

EFFECTIVE

Nieprzeczytany post autor: EFFECTIVE »

Nowy500 pisze:spadki na ej jesli nie wejda to przerzucam sie z pa na fale eliotta.
Jesli juz grywasz na przebicia to powinieneś wchodzić mniej wiecej tam gdzie masz SL, czyli po przebiciu czekać na retest bo takie sprzedawanie na dołkach to lekkie samobójstwo depozytu.

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

gram wlasnie na retest z h4, potwierdzenie z zamkniecia h4, zreszta nie chce zlapac 50 pipsow tylko 300 badz wiecej, dla tego interwalu wydaje mi sie odpowiednie. z poziomu h1 stracilem 40 pipsow. lubilem ten interwal.

pozatym jak grasz pa to wydaje mi sie ze czekasz na jakies potwierdzenie wybicia kosolidacji, chyba ze pa na tym nie polega, jesli tak wyprowadz mnie z bledu

effective jak eliminujesz falszywki, wchodzisz na slepo po dojsciu ceny do poziomu lt badz granicy konsoli? czy fbo(false break out) jest Tobie obce?

zreszta nie doszukuje sie lapania gorek badz dolkow dlatego ze inni tez musza zarobic, zciagne kilka pipsow z srodka trendu i bede zadowolony.
Ostatnio zmieniony 08 paź 2013, 01:02 przez Nowy500, łącznie zmieniany 1 raz.

EFFECTIVE

Nowy500 pisze:
effective jak eliminujesz falszywki, wchodzisz na slepo po dojsciu ceny do poziomu lt badz granicy konsoli? czy fbo jest Tobie obce?

Wystarczy potwierdzenie LT/SR, cała reszta to MM i żmudna statystyka/trzymanie sie planu wejsc. Nigdy na nic nie czekam, np w momencie gdy ty wchodzisz to ja tam mam TP ale to moja metoda (dobra dla mnie), graj tak abyś zarabiał.

pozdrawiam

ps. na eurjpy mielismy godzine temu retest wybicia z trendu spadkowego.

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

EFFECTIVE pisze:
Nowy500 pisze:
effective jak eliminujesz falszywki, wchodzisz na slepo po dojsciu ceny do poziomu lt badz granicy konsoli? czy fbo jest Tobie obce?

Wystarczy potwierdzenie LT/SR, cała reszta to MM i żmudna statystyka/trzymanie sie planu wejsc. Nigdy na nic nie czekam, np w momencie gdy ty wchodzisz to ja tam mam TP ale to moja metoda (dobra dla mnie), graj tak abyś zarabiał.

pozdrawiam

ps. na eurjpy mielismy godzine temu retest wybicia z trendu spadkowego.

a co jesli nie uzywam tp i sl?? twoja droga dedukcji okazala sie wyimaginowana...,

zreszta niech kazdy sie obawia o swoj depozyt :564:

1000ca pipsow

na jakim interwale grasz? bo piszesz o trendzie spadkowym wiec napewno nie d1 ani h4.

EFFECTIVE

Nowy500 pisze:

a co jesli nie uzywam tp i sl?? twoja droga dedukcji okazala sie wyimaginowana...

No to chyba powinieneś sobie samemu odpowiedzieć jak to się najczęściej kończy.

Druga, sprawa to LOT jakim grywasz, im większy tym bardziej szanujesz każdy pips.

ps, co chwila edytujesz post wiec dopiero teraz przeczytałem coś o wyimaginowaniu ? szczerze powiedziawszy nie rozumiem tej ironii. Chciałem Ci tylko przedstawić swój punkt widzenia na twoje wejscie. W każdym bądź razie powodzenia.

edit. chodzilo mi o ten kanał spadkowy, zauważ jakie bylo dynamiczne odbicie od niego.

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

EFFECTIVE pisze:
Nowy500 pisze:

a co jesli nie uzywam tp i sl?? twoja droga dedukcji okazala sie wyimaginowana...

No to chyba powinieneś sobie samemu odpowiedzieć jak to się najczęściej kończy.

Druga, sprawa to LOT jakim grywasz, im większy tym bardziej szanujesz każdy pips.

ps, co chwila edytujesz post wiec dopiero teraz przeczytałem coś o wyimaginowaniu ? szczerze powiedziawszy nie rozumiem tej ironii. Chciałem Ci tylko przedstawić swój punkt widzenia na twoje wejscie. W każdym bądź razie powodzenia. Początki bywają trudne.
doczytaj znaczenie slowa ironia(mylisz z sarkazmem jak kazdy udajacy wykrztałciucha). nie rozumiesz ze mozna grac bez tp i sl, z sztywnymi zasadami wejscia i wyjscia. dla systemu mechanicznego tudziez EA inwestycje nie sa az tak mocno destrukcyjne jak Tobie sie wydaje. Poczatki? skad ta wiedza? nie wydaje Ci sie ze wnioski ktore przedstawiles sa bardzo daleko idace? uczepiles sie lota ja bede mial 10 dol w plecy Ty 100 tysiecy, rozmiawialem juz z jedyn ktory wydal hajs tatusia na forex i wszystko przep...ł

dlatego zapytalem o to na jakim interwale grasz ja gram na h4 tam nie ma kanalu spadkowego

kanal ktory probowales wykleslic to nieudana lt, pozatym nie istnieje cos takiego jak kanal, w pa funkcjonuje tylko i wylacznie klin a to ze linie czasem bywaja rownolegle (nie w twoim przykladzie) to przypadek, nie widz etam zadnego wybicia, jak grasz na skalpy to looz

EFFECTIVE

Nowy500 pisze: doczytaj znaczenie slowa ironia(mylisz z sarkazmem jak kazdy udajacy wykrztałciucha). nie rozumiesz ze mozna grac bez tp i sl, z sztywnymi zasadami wejscia i wyjscia. dla systemu mechanicznego tudziez EA inwestycje nie sa az tak mocno destrukcyjne jak Tobie sie wydaje. Poczatki? skad ta wiedza? nie wydaje Ci sie ze wnioski ktore przedstawiles sa bardzo daleko idace? uczepiles sie lota ja bede mial 10 dol w plecy Ty 100 tysiecy, rozmiawialem juz z jedyn ktory wydal hajs tatusia na forex i wszystko przep...ł

Widzisz, wszystko zależy od punktu widzenia, a ty nie potrzebnie sie unosisz na to bo przecież sam wstawiles wykres z dokladną wielkoscią pozycji więc powinienes sie spodziewać ze ktos to skomentuje i chyba lepiej ostrzegać i wzmożyć twoją czujność niż bezsensownie bić bravo? Czy tak nie jest? Chyba caly czas sie uczymy.

Uważam ze zawsze warto miec SL nawet bardzo odlegly ale mimo wszystko.

Uważam też ze szkoda nerwów na grę za 0,01 Lota na dłuższą mete.

Czemu piszesz o przegranych? pisz o wygranych. Nie wiem w jakim jestes wieku ale na prawde wystarczy sobie rok normalnie popracowac w Warszawie, Poznaniu, Wroclawiu czy ewentualnie za granicą by uzbierac rozsadny kapital do gry. (Oczywiscie o ile jestes pewny swoich umiejetnosci i wiesz, ze dasz rade z tego wyzyc) To przeciez FX a nie GPW gdzie faktycznie fajnie bylo by miec takiego ojca ktory tak rozrzutnie szasta forsą ale tutaj naszczescie nie trzeba.

Dobra nie ma co robic off topu.

peace :564:

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

EFFECTIVE pisze:
Nowy500 pisze: doczytaj znaczenie slowa ironia(mylisz z sarkazmem jak kazdy udajacy wykrztałciucha). nie rozumiesz ze mozna grac bez tp i sl, z sztywnymi zasadami wejscia i wyjscia. dla systemu mechanicznego tudziez EA inwestycje nie sa az tak mocno destrukcyjne jak Tobie sie wydaje. Poczatki? skad ta wiedza? nie wydaje Ci sie ze wnioski ktore przedstawiles sa bardzo daleko idace? uczepiles sie lota ja bede mial 10 dol w plecy Ty 100 tysiecy, rozmiawialem juz z jedyn ktory wydal hajs tatusia na forex i wszystko przep...ł

Widzisz, wszystko zależy od punktu widzenia, a ty nie potrzebnie sie unosisz na to bo przecież sam wstawiles wykres z dokladną wielkoscią pozycji więc powinienes sie spodziewać ze ktos to skomentuje i chyba lepiej ostrzegać i wzmożyć twoją czujność niż bezsensownie bić bravo? Czy tak nie jest? Chyba caly czas sie uczymy.

Uważam ze zawsze warto miec SL nawet bardzo odlegly ale mimo wszystko.

Uważam też ze szkoda nerwów na grę za 0,01 Lota na dłuższą mete.

Czemu piszesz o przegranych? pisz o wygranych. Nie wiem w jakim jestes wieku ale na prawde wystarczy sobie rok normalnie popracowac w Warszawie, Poznaniu, Wroclawiu czy ewentualnie za granicą by uzbierac rozsadny kapital do gry. (Oczywiscie o ile jestes pewny swoich umiejetnosci i wiesz, ze dasz rade z tego wyzyc) To przeciez FX a nie GPW gdzie faktycznie fajnie bylo by miec takiego ojca ktory tak rozrzutnie szasta forsą ale tutaj naszczescie nie trzeba.

Dobra nie ma co robic off topu.

peace :564:

bede uwazal, jestes pierwsza osoba na forum ktora uczepila sie wielkosci lota, gratulacje

pis :564: nie wiem czy zdajesz sobie sprawe z tego co piszesz ale nie ma co robic off top. Powodzenia

gdzie masz sl?

a czemu pisze o przegranych, stratach: dlatego ze kontrola strat przynosi wymierne efekty, nie rozumiem czemu uzyles skotu MM, moze chodzilo o Market Maker?

Zablokowany