Android czy Windows Mobile
- DonForex:-)
- Gaduła
Android czy Windows Mobile
Witam,
jestem w trakcie wyboru smartfona i zależy mi na tym, żeby był przystosowany do tradingu. Zastanawiam się co wybrać: smartfon z systemem android czy smartfon z windows mobile? Wiem, że był już temat dotyczący traidingu na telefonach ale tam raczej podwali modele telefonów i mało było odpowiedzi co do samych systemów.
co jest mi potrzebne: podgląd na interwał M1 i H1, najprostsze wskaźniki, które są wbudowane w MT4 oraz stawianie zwykłych Horizontal Lines. Myślę, że rzadko będę na nim otwierał/zamykał pozycje ale są dni gdzie nie będę miał dostępu do kompa więc warto mieć to pod kontrolą.
Proszę o Wasze opinie.
Pozdrawiam,
Tomek
jestem w trakcie wyboru smartfona i zależy mi na tym, żeby był przystosowany do tradingu. Zastanawiam się co wybrać: smartfon z systemem android czy smartfon z windows mobile? Wiem, że był już temat dotyczący traidingu na telefonach ale tam raczej podwali modele telefonów i mało było odpowiedzi co do samych systemów.
co jest mi potrzebne: podgląd na interwał M1 i H1, najprostsze wskaźniki, które są wbudowane w MT4 oraz stawianie zwykłych Horizontal Lines. Myślę, że rzadko będę na nim otwierał/zamykał pozycje ale są dni gdzie nie będę miał dostępu do kompa więc warto mieć to pod kontrolą.
Proszę o Wasze opinie.
Pozdrawiam,
Tomek
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.
Re: Android czy Windows Mobile
Witaj,
Windows Mobile jest już przestarzały, powolny i małoperspektywiczny. Aplikacja mobilna MT4 na ten system już dawno nie uraczyła żadnych wyraźnych update'ów. Wybrałbym iOS lub Androida.
Windows Mobile jest już przestarzały, powolny i małoperspektywiczny. Aplikacja mobilna MT4 na ten system już dawno nie uraczyła żadnych wyraźnych update'ów. Wybrałbym iOS lub Androida.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Chyba chodziło o Windows phone a nie mobile
, natomiast moim zdaniem OS nie będzie miał dużego wpływu na twój trading ponieważ aplikacje mobilne do tradingu sa zbliżone jak nie identyczne na wszystkich platformach mobilnych

Chyba o Windows Mobile, bo na Windows Phone nie ma jeszcze MT4
.
Opcje wszędzie są dość ograniczone i zbliżone ale jak przyjdzie co do czego to update'y będą na tych nowych wersjach, bo na WM od dawna nic się nie zmienia...

Opcje wszędzie są dość ograniczone i zbliżone ale jak przyjdzie co do czego to update'y będą na tych nowych wersjach, bo na WM od dawna nic się nie zmienia...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
No to tu mnie masz
Nie byłem świadom że na fona jeszcze nie ma platformy

- Gaduła
Dziękuję za szybką i konkretną odpowiedź
Pozostaje wybrać telefon 
Pozdrawiam,
Tomek

Pozdrawiam,
Tomek
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.
Galaxy note 2/3. Dobry sprzęt.
Jeszcze zależy jaką platforme chce kolega tam uruchamiać, bo jeśli MT4 mobile to:
- jest na telefon z android, można patrzeć na wszystkie TF ale nie można rysować linii poziomych, jedynie krzyżyk masz do dyspozycji,
- windows mobile, można rysować SR, fibo, LT ale system już dawno nie wspierany i jak coś zmienią grubszego w mt4 to już nie będzie śmigać.
używam obu rozwiązań więc mam wiedzę na ten temat i mogę odpowiedzieć na ewentualne pytania
- jest na telefon z android, można patrzeć na wszystkie TF ale nie można rysować linii poziomych, jedynie krzyżyk masz do dyspozycji,
- windows mobile, można rysować SR, fibo, LT ale system już dawno nie wspierany i jak coś zmienią grubszego w mt4 to już nie będzie śmigać.
używam obu rozwiązań więc mam wiedzę na ten temat i mogę odpowiedzieć na ewentualne pytania

A jak kolega chce i win mobile i androida na jednym urządzeniu to polecam hd2.
- Gaduła
Kurcze... a mi właśnie najbardziej zależy na zwykłych poziomych liniach. Mam konto w Armada więc zamierzać wgrać Armada Android Trader - na ich stronie widać, że chyba można rysować linie i są podstawowe wskaźniki - dobrze myślę?Buho pisze:Jeszcze zależy jaką platforme chce kolega tam uruchamiać, bo jeśli MT4 mobile to:
Z tego co wszyscy napisali to odrzucam Windows Mobile i wybiorę Android.