Android czy Windows Mobile

Wszystko co związane z zapleczem technicznym tradera, czyli m.in. komputery, smartfony, tablety, VPS'y itp.
Awatar użytkownika
DonForex:-)
Gaduła
Gaduła

Android czy Windows Mobile

Nieprzeczytany post autor: DonForex:-) »

Witam,

jestem w trakcie wyboru smartfona i zależy mi na tym, żeby był przystosowany do tradingu. Zastanawiam się co wybrać: smartfon z systemem android czy smartfon z windows mobile? Wiem, że był już temat dotyczący traidingu na telefonach ale tam raczej podwali modele telefonów i mało było odpowiedzi co do samych systemów.
co jest mi potrzebne: podgląd na interwał M1 i H1, najprostsze wskaźniki, które są wbudowane w MT4 oraz stawianie zwykłych Horizontal Lines. Myślę, że rzadko będę na nim otwierał/zamykał pozycje ale są dni gdzie nie będę miał dostępu do kompa więc warto mieć to pod kontrolą.

Proszę o Wasze opinie.
Pozdrawiam,
Tomek
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Android czy Windows Mobile

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Witaj,

Windows Mobile jest już przestarzały, powolny i małoperspektywiczny. Aplikacja mobilna MT4 na ten system już dawno nie uraczyła żadnych wyraźnych update'ów. Wybrałbym iOS lub Androida.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

Chyba chodziło o Windows phone a nie mobile :), natomiast moim zdaniem OS nie będzie miał dużego wpływu na twój trading ponieważ aplikacje mobilne do tradingu sa zbliżone jak nie identyczne na wszystkich platformach mobilnych

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Chyba o Windows Mobile, bo na Windows Phone nie ma jeszcze MT4 ;).

Opcje wszędzie są dość ograniczone i zbliżone ale jak przyjdzie co do czego to update'y będą na tych nowych wersjach, bo na WM od dawna nic się nie zmienia...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Ink.
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: Ink. »

No to tu mnie masz :) Nie byłem świadom że na fona jeszcze nie ma platformy

Awatar użytkownika
Gaduła
Gaduła

Dziękuję za szybką i konkretną odpowiedź :) Pozostaje wybrać telefon :)

Pozdrawiam,
Tomek
"Someday - and that day may never come - I'll call upon you to give my pips back to me. But until that day, accept this justice as gift on my off day" - The Foreign Exchange Market in my f... nightmare.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Galaxy note 2/3. Dobry sprzęt.

Buho
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Buho »

Jeszcze zależy jaką platforme chce kolega tam uruchamiać, bo jeśli MT4 mobile to:
- jest na telefon z android, można patrzeć na wszystkie TF ale nie można rysować linii poziomych, jedynie krzyżyk masz do dyspozycji,
- windows mobile, można rysować SR, fibo, LT ale system już dawno nie wspierany i jak coś zmienią grubszego w mt4 to już nie będzie śmigać.

używam obu rozwiązań więc mam wiedzę na ten temat i mogę odpowiedzieć na ewentualne pytania :)

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

A jak kolega chce i win mobile i androida na jednym urządzeniu to polecam hd2.

Awatar użytkownika
Gaduła
Gaduła

Buho pisze:Jeszcze zależy jaką platforme chce kolega tam uruchamiać, bo jeśli MT4 mobile to:
- jest na telefon z android, można patrzeć na wszystkie TF ale nie można rysować linii poziomych, jedynie krzyżyk masz do dyspozycji,
- windows mobile, można rysować SR, fibo, LT ale system już dawno nie wspierany i jak coś zmienią grubszego w mt4 to już nie będzie śmigać.

używam obu rozwiązań więc mam wiedzę na ten temat i mogę odpowiedzieć na ewentualne pytania :)
Kurcze... a mi właśnie najbardziej zależy na zwykłych poziomych liniach. Mam konto w Armada więc zamierzać wgrać Armada Android Trader - na ich stronie widać, że chyba można rysować linie i są podstawowe wskaźniki - dobrze myślę?
Z tego co wszyscy napisali to odrzucam Windows Mobile i wybiorę Android.

ODPOWIEDZ