Delikatnie i bez nerwów
Re: Delikatnie i bez nerwów
Witaj,nareszcie bo juz myślałem ze sie podałeś.Pozdrawiam i powodzenia:)
Moim marzeniem Australia....
Powodzenia! 

Cześć man
daaaawno nie gaworzyliśmy. Przepraszam, ale się musiałem odciąć od wszystkiego i unormować trochę sprawy. Teraz mam czas dla siebie na oddech to troszkę tutaj podziałam.
Co do otwarcia to widzę to tak:
1) wycięło mnie i na spokojnie szukam innych wejść
2) nie wycięło mnie, otwarło na stracie na niewielkiej luce w przeciwnym kierunku niż trzymam, wtedy trzymam do oporu niezależnie od zysku czy straty, po prostu do końca zagrania bo i tak będzie bezpieczne.
3) otwarcie na małej luce na plus, ale długa stagnacja przez noc, wtedy będę zamykał na troszkę większym zysku w momencie spadku, ale tylko jeżeli zamknięcie luki znacznie przebije się przez obszar luki.
4) otwarcie na dużej luce na plus, to by obiecywało zmianę kierunku więc będę trzymał do bólu, przynajmniej do ciemniejszych poziomów na moich screenach.
No to tyle, zmykam na film i zaglądnę koło 23:30 zobaczyć co namodzili.

Co do otwarcia to widzę to tak:
1) wycięło mnie i na spokojnie szukam innych wejść
2) nie wycięło mnie, otwarło na stracie na niewielkiej luce w przeciwnym kierunku niż trzymam, wtedy trzymam do oporu niezależnie od zysku czy straty, po prostu do końca zagrania bo i tak będzie bezpieczne.
3) otwarcie na małej luce na plus, ale długa stagnacja przez noc, wtedy będę zamykał na troszkę większym zysku w momencie spadku, ale tylko jeżeli zamknięcie luki znacznie przebije się przez obszar luki.
4) otwarcie na dużej luce na plus, to by obiecywało zmianę kierunku więc będę trzymał do bólu, przynajmniej do ciemniejszych poziomów na moich screenach.
No to tyle, zmykam na film i zaglądnę koło 23:30 zobaczyć co namodzili.
Opcja nr 2 w grze.
Luki są małe, brak im ciśnienia. Wygląda jakby ruszali w przeciwnym kierunku niż chcę. Na USDCHF świece krótkie i raczej stagnacja co daje im wejście w short. Nie wiem, trzymam się tego w czym siedzę. Rano pewnie zobaczą czy jeszcze gram czy już czas na kolejne. W każdym razie miłej nocy
Luki są małe, brak im ciśnienia. Wygląda jakby ruszali w przeciwnym kierunku niż chcę. Na USDCHF świece krótkie i raczej stagnacja co daje im wejście w short. Nie wiem, trzymam się tego w czym siedzę. Rano pewnie zobaczą czy jeszcze gram czy już czas na kolejne. W każdym razie miłej nocy

W nocy sobie podjechali i zamknęli, ale nie jest źle. Odwróciłem sobie wejścia teraz, nadal 2 pary EUR USD na ,13572 LONG i USDCHF 0,9050 na sell. Tak jak poprzednio nie interesuje mnie krótki ruch więc trzymam ponad 100 pkt, SL po 30pkt na wejście.
"Delikatnie i bez nerwów" powiedział snajper. Powodzenia Tekron
To co zawsze lubiłem w Twoich dziennikach to ich dynamika. Zwroty akcji, trupy, wielkie pieniądze, dobrze, że nigdy nie zagościł w nich wątek miłosny

To co zawsze lubiłem w Twoich dziennikach to ich dynamika. Zwroty akcji, trupy, wielkie pieniądze, dobrze, że nigdy nie zagościł w nich wątek miłosny

Jeśli czegoś nie możesz albo Ci się nie chce - obejrzyj to koniecznie.....
Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA
Przeczytaj opis zanim zaczniesz:
http://www.youtube.com/watch?v=l6-bGtW83vA
Zwroty to już są
. Bo jestem znów zmuszony do odwrócenia pozycji tym razem muszę trochę straty przełknąć. Sprzedaje EU z SL 1,3590 i kupuje USDCHF. Coś się nie mogę zdecydować ani przekonać do kierunku. Grunt to się nie wyklikać z zysków zmieniająć kierunek co wahnięcie.

ja tak samo sprzedaje e.u ponizej 1.3584 jak dla mnie to ważny opór
no i zagranie z trendem u mnie ze wskaźników na h4 tak więc myślimy podobnie wiec może zysk się zrealizuje . Super że zadajesz relacje na bieżąco gdy masz czas. Powodzenia i 

Czy tak na bieżąco i czytelnie to ja nie wiem, bo wpadam na szybko w ciągu dnia. Ogólnie to znowu odwrotka u mnie chf na stracie EU ciupnąłem troszkę wcześniej na + , na EU mimo dzikich świec ruch dynamiczny, a na weekly widać że mogą ładniej tą świecą wypełnić zadanie poprzedniczki
więc ryzykuje buy EU i sell USDCHF, SLka standard 30pkt z opcją zamknięcia z palca, gdybym zaglądnął a coś jednak źle poszło. Nie widzę obecnie żadnych bardziej czystych tzn przejrzystych zagrań więc siedzę w tym.

^^ nie mogę się zdecydować, zmniejszam pozycje o do 1/3 zostawiam zamykam wszystko otwieram sell na EU po 1,3572 z SL 1,3590 : ) szaleństwo. Może lepiej tego fxbooka podepne ^^