Pierwsze efekty wyglądają zachęcająco.
Broker ArmadaMarkets
upload pictures online
Z trzech brokerów : Armada, BRE, Noble, bezsprzecznie najlepiej robot funkcjonuje w Armadzie. O ile czasy otwierania zleceń sa porównywalne to jednak kolejny parametr tj. spread praktycznie najniższy jest w Armadzie. Waha się w okolicach 0.1-1.0 pipsa. Oczywiście w czasie danych bywa różnie, ale też bardzo szybko wraca poniżej 1.0. W BRE lubi nawet w ciągu dnia a zwłaszcza nocą przekraczać 1.0. W Noble na dzień dobry była skucha wymagająca restartu platformy ponieważ za nic nie mogłem zamknąc zwykłego zlecenia oczekjącego. Wywalało komunikat "złe paramtery". Tak że Noble chwilowo sobie chodzi, ale nie jest faworytem

Robot nie gra jeśli spread jest powyżej jednego pipsa.
Testy na koncie realnym pokrywały się z demo (Armada), u innych brokerów nie otwierałem kont real.
Czas chyba uruchomić na dłużej robota na koncie realnym. W sumie to są 3 konfiguracje (jeszcze nie wiem którą wybiorę) w tym jedna wersja skalpuje jednocześnie na kilku parach.
http://www.myfxbook.com/pl/members/Trej ... 890/714430
To pokusa grać na kilku parach jednoczesnie ponieważ robot na jednej parze może czasem nie grać kilka dni. Ja niestety jestem niecierpliwy i lubię jak się coś dzieje

Czasem niestety to kosztuje.