DayTrading: Piątek 04.10.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 05 paź 2013, 00:00

Wzrost
15
44%
Bez zmian
3
9%
Spadek
16
47%

Liczba głosów: 34

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Re: DayTrading: Piątek 04.10.2013

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

Bemowo1 pisze:
atlanticos pisze:
Bemowo1 pisze: Żaba, ale Twoja analiza zupełnie nie zachęca do kupna,
przeczytaj jeszcze raz co napisałem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :564: nic tam nie ma o kupnie teraz :d
wiem wiem, Stary

ale sama jedna krecha to dla mnie trochę za mało
zobaczymy... to tylko teoria ale...
odbiliśmy od dolnej bandy dużego kanału h4 (różowa TL) - odbicie miało 5 falową strukturę, następnie zjechaliśmy w dół (obecnie 3 falowa struktura) tworząc EWENTUALNE prawe ramię, i teraz czekamy na dalszy rozwój wypadków ponieważ:

1. wyjście powyżej 133.20 wybije linie szyi
2. wyjście powyżej 133.20 wybije ostatni szczyt wiec utworzy nowy HH po wcześniejszym HL
3. spowoduje wyjście powyżej wszystkich 3 taśm na wykresie który pokazywałem.
4. dodatkiem do powyższego choć mniej znaczącym jest fakt że na h4 i d1 na stochastycznym zawróciliśmy w górę, a na MACD na H4 mamy dywergencje

ale jak zawsze to tylko moja opinia... zejście poniżej różowej TL i ostatniego dołka zmieni całkowicie moje nastawienie co do dalszego ruchu tej pary :564:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

Bemowo1 pisze:ejek jest wyjątkowo popapraną parą, nawet nie mam koncepcji co się tutaj wydarzy.
Ejek jest swietna para nieraz dawal zarobic, zreszta mam system napisany na ej i dziala wysmienicie na testach, w realu tez zarabia wiec zalezy jak dla kogo. Co do edka sie zgadzam ;)
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

Awatar użytkownika
Bemowo1
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Bemowo1 »

atlanticos pisze:
zobaczymy... to tylko teoria ale...
odbiliśmy od dolnej bandy dużego kanału h4 (różowa TL) - odbicie miało 5 falową strukturę, następnie zjechaliśmy w dół (obecnie 3 falowa struktura) tworząc EWENTUALNE prawe ramię, i teraz czekamy na dalszy rozwój wypadków ponieważ:

1. wyjście powyżej 133.20 wybije linie szyi
2. wyjście powyżej 133.20 wybije ostatni szczyt wiec utworzy nowy HH po wcześniejszym HL
3. spowoduje wyjście powyżej wszystkich 3 taśm na wykresie który pokazywałem.
4. dodatkiem do powyższego choć mniej znaczącym jest fakt że na h4 i d1 na stochastycznym zawróciliśmy w górę, a na MACD na H4 mamy dywergencje

ale jak zawsze to tylko moja opinia... zejście poniżej różowej TL i ostatniego dołka zmieni całkowicie moje nastawienie co do dalszego ruchu tej pary :564:
teraz rozumiem co Autor miał na myśli, jednak M30 wskazuje, że do pokonania są aż 3 taśmy (dynammiczny opór - foto Żaby) - stąd obecnie na tym interwale na ten moment raczej otwartą miałbym eskę a nie elkę.

Na wysokim interwale może coś takiego się wydarzy, czyli trójkąt ukośny kończący.....

-- Dodano: 05 paź 2013, 20:04 --

Rozłam w obozie Muppetów??? :shock: :mrgreen:

Żaba zobacz u mnie na m 30 co się dzieje. Stąpamy po dobrym chodniku, ale :!: robi się ciasno

dolnie tylko w którą stronę?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

@nowyadhd123
rozumiem, że masz kłopooty z nadpobudliwością, ale to musisz w końcu usiąść i sprobować się zastanawiac, bo inaczej kariery ci nie wróże w tradingu, lepiej już wklejaj naciągane kliny i rgry jak mupetteam :D
widziałeś kiedyś w historii żeby jakikolwiek kryzys doprowadził do spadku wartości dolara i podnoszenia stóp ??!!

,,17 października to gorąca data dla amerykańskich polityków. Do tego dnia zostanie osiągnięty ustalony obecnie limit zadłużenia (16,7 mld dolarów). Jeśli Republikanie i Demokraci nie doją do porozumienia w sprawie podniesienia tej kwoty, Ameryce grozi niewypłacalność. To pociąga za sobą dodatkowe skutki, m.in. brak możliwości uregulowania zobowiązań wynikających z obsługi długu na rynkach międzynarodowych, spadek wartości dolara, podwyższenie stóp procentowych, zablokowanie rynków kredytowych. Jeśli ten czarny scenariusz się spełni, będzie to pierwsza taka sytuacja w historii USA.''

Awatar użytkownika
Głupol
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Głupol »

zawsze musi być ten pierwszy raz , wcale nie mozna tego wykluczyć , a moze trzeba oczyscic atmosfere , aby móc spokojnie na nowo przez kolejne kilkadziesiat lat, krecic to samo gówno ......potem? bedzie łatwiej ....bedzie drugi raz

Awatar użytkownika
karson
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: karson »

Witam,
kilka projekcji na przyszły tydzień :?:

PS. Jeśli waszym zdaniem jakieś poziomy są źle wyznaczone to piszcie... chętnie się czegoś dowiem.nauczę od bardziej doświadczonych :P

-- Dodano: 06 paź 2013, 14:08 --

cd ...

pr7emo
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: pr7emo »

zeuss racja dolar będzie mocniejszy (lawinowo)
chyba że...

-- Dodano: ndz 06-10-2013, 14:12 --

dlaczego oni przy wysokim jak na ich warunki poziomie bezrobocia chcą forsować zobowiązania zdrowotne tylko dla tych których stać?
przy "naturalnym" poziomie bezrobocia powinno się wdrażać takie systemy by ludzie odczuwali zaangażowanie

-- Dodano: ndz 06-10-2013, 14:16 --
karson pisze:Witam,
kilka projekcji na przyszły tydzień :?:

PS. Jeśli waszym zdaniem jakieś poziomy są źle wyznaczone to piszcie... chętnie się czegoś dowiem.nauczę od bardziej doświadczonych :P

-- Dodano: 06 paź 2013, 14:08 --

cd ...
fajne wykresy :D szukałem kiedyś takich wskaźników z tymi oknami inside

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

zeuss pisze:
@nowyadhd123
rozumiem, że masz kłopooty z nadpobudliwością, ale to musisz w końcu usiąść i sprobować się zastanawiac, bo inaczej kariery ci nie wróże w tradingu, lepiej już wklejaj naciągane kliny i rgry jak mupetteam :D
widziałeś kiedyś w historii żeby jakikolwiek kryzys doprowadził do spadku wartości dolara i podnoszenia stóp ??!!

,,17 października to gorąca data dla amerykańskich polityków. Do tego dnia zostanie osiągnięty ustalony obecnie limit zadłużenia (16,7 mld dolarów). Jeśli Republikanie i Demokraci nie doją do porozumienia w sprawie podniesienia tej kwoty, Ameryce grozi niewypłacalność. To pociąga za sobą dodatkowe skutki, m.in. brak możliwości uregulowania zobowiązań wynikających z obsługi długu na rynkach międzynarodowych, spadek wartości dolara, podwyższenie stóp procentowych, zablokowanie rynków kredytowych. Jeśli ten czarny scenariusz się spełni, będzie to pierwsza taka sytuacja w historii USA.''

ty sie o mnie nie boj i o moj trading, zanim zaczniesz gryźć po nogawce to sie zastanów czy ja pisze o kryzysie czy o porządnej korekcie bo mi się wydaje ze pisze o tym drugim

w widziales kiedykolwiek w historii ekonomi by drukowanie pieniadzy w duzych ilościach i przez dl czas doprowadzało do czegos dobrego prócz banki ktora tak szybko nadmuchana moze peknać i zobaczyc bedzie mozna zdrowa korekte
szczegolnie widzac ze qe 3 juz nie działa EFEKT BOGACTWA na ktorym sie wzbogacja bogaci mamy inne czasy kazdy kryzys jest inny szczególnie patrzac ze nie ktore panstwa juz odeszly od USD...

tak jak ty wklejasz jakies analizy i projekcje na walutach tez stwierdzę ze to nasiagactwo i wszyscy naciagaja :lol: :lol: :lol:

tak naciągałem rgr na SP500 ze az sie sprawdzil i dal zarobic od tego sie analizuje i reaguje na bierzaco wiec sie nie musisz martwic o naciągane kliny i rgr :d :d :d

wszystko wyjdzie w praniu przed koncem roku

gdzie ja pisz o upadku dolara bo nie widze

-- Dodano: ndz 06-10-2013, 18:30 --

KAble 1 h 15990 a pozniej na D1 15900

Zablokowany