Delikatnie i bez nerwów

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Delikatnie i bez nerwów

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

Cześć,
wieki mnie nie było co nie znaczy, że się nudziłem przez ten czas.
Od przyszłego tygodnia wrzucę to i owo. Dzisiejszych wejść nie zamieszczam.
Pozycje zabezpieczone, a ja niezdecydowany czy zamykać czy czekać. Ogólnie jestem na plusie ale pod prąd dziś przed zamknięciem.
Normalnie grałbym LONG na EU i GU a short na USDCHF, a gram SHORT na EU i Long na USDCHF.
Gra na sucho czyli bez wskaźników, bez czytania danych, gazet, w radiu tylko muzyka.
Opieram się na doświadczeniu.
Będę wrzucał wykresy, nie będę wrzucał podglądu do konta bo zawsze się szum robi.

Szukam też EA zamykające equity nie tylko w momencie osiągnięcia celu ale także zamykającego wszystkie otwarte pozycje, gdy equity spadnie. To duża pomoc, gdy nie ma się czasu na pilnowanie.

no to miłego weekendu
Obrazek

Awatar użytkownika
DigitalSmoke
Pasjonat
Pasjonat

Re: Delikatnie i bez nerwów

Nieprzeczytany post autor: DigitalSmoke »

Delikatnie i bez nerwów to nie twój styl, ale i tak pewnie będzie ciekawie. Powodzenia.

Sent from my ME172V using Tapatalk 4

EFFECTIVE

Nieprzeczytany post autor: EFFECTIVE »

Tekron pisze: Gra na sucho czyli bez wskaźników, bez czytania danych, gazet, w radiu tylko muzyka.
Opieram się na doświadczeniu.
Będę wrzucał wykresy, nie będę wrzucał podglądu do konta bo zawsze się szum robi.
Hej Tekron, gram podobnie więc bede zaglądał i również zmieniłem koncepcje na znacznie mniej nerwową (ale na razie sie nie ujawniam ;) ) więc w razie czego zapraszam tez do mnie. Czysty wykres plus kreska czy dwie.

pozdro

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Hehe no wiem jak dawniej tłukłem, raczej w formie rozrywki. Tak jak mówię długo mnie nie było i chce sobie na spokojnie zarabiać. Póki co idzie ok, a miło na forum szczególnie dużym pogadać na temat tego co się robi.
W tym momencie czekam na zamknięcie przed weekendem, nie wiem jeszcze czy pozycje zostawię, pewnie w ostatniej chwili decyzja będzie. Załączę screeny jak to wygląda u mnie.

EUR/USD
http://img59.imageshack.us/img59/1695/3n2g.png
USD/CHF
http://img812.imageshack.us/img812/1166/vdj6.png

W pozycjach zostałem dłużej tylko ze względu na ustawienie i wygląd świec EUR/USD i GBP/USD, ale szczególnie EUR na M30 i H1 bo dają szanse na głębsze pociągnięcie czyli bardziej ostre spadki, a jeśli faktycznie pójdą ostro to będę brał pod uwagę wyrysowane poziomy. Wychodzi około 100-150pkt na obu parach w których trzymam pozycje.
Na EUR/USD jest otwarta pozycja, która zadziała jako wymuszenie zamknięcia w przypadku pomyłki ale na bardzo ładnym plusie. Tak jak mówię, jeśli korekta to niech mnie zamyka, a jeśli ostry spadek to skaczę na główkę. W każdym wypadku kończę na zysku więc gra jest bezpieczna.
Obrazek

Awatar użytkownika
mosek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mosek »

No poprzednie dzienniki to magiczne stopy zwrotu robiłeś, będę zaglądał :)
'Chwytamy trend za jaja i wykręcamy tak, że się zesra pipsami. Nasz plan to trzymać się planu. Przejdziemy przez sesję jak gówno przez rurę.'

EFFECTIVE

Nieprzeczytany post autor: EFFECTIVE »

Tekron pisze: W tym momencie czekam na zamknięcie przed weekendem, nie wiem jeszcze czy pozycje zostawię, pewnie w ostatniej chwili decyzja będzie. Załączę screeny jak to wygląda u mnie.

EUR/USD
USD/CHF
A żeś nasadził tych lotów. Nie zapomnij, ze na USDCHF kluczowa będzie ta czerwona LT (retest) chociaż sadząc po dynamice wzrostów jest duża szansa na przebicie, a jesli tak to stawiam na cały pazdziernik wzrostów.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Tak, ale w poprzednich skakałem z konta na konto i był chaos, ugrałem-wybrałem-wtopiłem-przeniosłem-ugrałem-wtopiłem i tak sam się pogubiłem w tym, dużo też kasy niepotrzebnie traciłem jakby dla rozrywki, żeby zrozumieć proponuje film Two for the money. A teraz bardziej mi zależy na tym, żeby wszystko ogarnąć i w miarę możliwości pokazać jak gram. No i zarobić, miarowo, nie za dużo nie za mało. Poza tym smutno tu trochę, tzn. zauważyłem że 95% dzienników, które odwiedzałem zniknęło, czyli jednak kasa zwyciężyła rozum.
-staram się grać na ruchy przynajmniej 30 pkt
-nie zawsze stawiam SL bo czasem pozycja tego nie wymaga, w końcu nawet 300pkt na małej pozycji mi nie zeżre 30% konta nawet
-biorę pod uwagę kilka poziomów by unikać mantry pytań - tak -nie- tak- nie- a może- a jednak nie- nie wiem- cholera- tak- czy nie- góra - czy dół. Takie coś do niczego dobrego nie prowadzi. Lepiej wyznaczyć ramy określone poziomami i próbować wejścia w ten sam kierunek na 3 poziomy, bo po 3 to już za daleki ruch żeby tkwić w tym samym.
- nie przelewarować się, grać pozycjami których się nie boimy jeśli chodzi o wielkość, nie lubię skalpu i nie polecam, mniej nerwów jak człowiek z daleka patrzy na sytuacje i ma większe pole do popisu.
- ogólnie morał z innych dzienników mógłby być taki, grałem 10 tysiącami i przegrałem prawie wszystko, grałem 90zł i ugrałem w tydzień 9 tyś. grałem 6 tyś i ugrałem ponad 100 tyś (na float) część zamknąłem część ryzykowałem. Jaki wniosek? nie ważne ile masz kasy na początku, jak grasz z głową i cierpliwie to swoje dostaniesz. Jak grasz niecierpliwie i myślisz większy kapitał większa wygrana to dostajesz za swoje.
- z tym nie wiem czy się wszyscy chórem zgodzą ale to moje zdanie, a przemęczyłem temat porządnie. WSKAŹNIKI NIE DZIAŁAJĄ. Strategie EA działają tylko jako regulowanie SL, TP itd, EA nie ugra Ci zysków, nie szukaj, nie kupuj, nie męcz się. Testują testujesz na przekłamanych danych, pełnych luk, tester w MT4 i innych programach jest specjalnie niedokładny, nawet eksportując porządne dane max 96% na oko rzetelne, to nic Ci to nie da, nadal będą przekłamania. Dodaj rozłączenia platformy z serwerem, luki podczas większych danych i przeskakiwanie SL i masz przepis na stracenie pieniędzy.
Grając delikatnie kilka razy w tygodniu spokojnie zarobisz średnią krajową.
Obrazek

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

EFFECTIVE pisze:
Tekron pisze: W tym momencie czekam na zamknięcie przed weekendem, nie wiem jeszcze czy pozycje zostawię, pewnie w ostatniej chwili decyzja będzie. Załączę screeny jak to wygląda u mnie.

EUR/USD
USD/CHF
A żeś nasadził tych lotów. Nie zapomnij, ze na USDCHF kluczowa będzie ta czerwona LT (retest) chociaż sadząc po dynamice wzrostów jest duża szansa na przebicie, a jesli tak to stawiam na cały pazdziernik wzrostów.

Dokładnie o dynamikę właśnie chodzi, dlatego pisałem, że jak ostro to trzymam, jak z retestami większymi itd. to nie mam tej pewności i pozycje są tak ustawione by się zamknąć odpowiednio na zysku, z tego co liczę około 60-70% konta. Wynik duży bo pozycji dużo i piramidowanych. Wiesz czas to też wyznacznik :) tworzyły się świece dla mnie odpowiednie to dokładałem i taki start z małych lotów uskładał porządny układzik wtedy się upewniłem i dołożyłem, poczekałem czy nie będzie retestów i dołożyłem jeszcze. Tak właśnie stoicko a nie z calej pary :).
Obrazek

Awatar użytkownika
Leonardo
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Leonardo »

Witaj Tekron :) fajnie że wpadłeś z dziennikiem, powodzenia ;)

Pozdrawiam,
Leo
"Najważniejsze nie jest to, co robisz, ale to, jak to robisz."
"Dokładnie wiedz czego szukasz, łatwiej będzie znaleźć."
"Pomyśl, zanim pomyślisz."

Awatar użytkownika
yareck1
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: yareck1 »

Witaj Tekron, życzę powodzenia i pokazania innym, że jednak można tak jak wyzej napisales, pozdrawiam! :)
-Przepraszam, czy ma Pani rozmienić 200 zł? - Nie!, - To poproszę jedną gumę balonową :D

ODPOWIEDZ