Styl pijanego mistrz(free100€-tradimo.com)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
tymek1403
Gaduła
Gaduła

Re: Styl pijanego mistrz(free100€-tradimo.com)

Nieprzeczytany post autor: tymek1403 »

35 dni zajęło mi podwojenie 100euro. Jestem zadowolony z wyniku i dumny z siebie,że pomimo głupich transakcji które się zdarzały nauczyłem się już trochę jak działa rynek forex ;)
Balance: 201,82euro +250euro jako credit za założenie przez pięć osób konta w tradimo.
Transakcji: 261/800
Dzisiaj +150 pipsów.

Najlepiej idzie mi na E/J, jest to para którą jakoś "czuję" i w większości przypadków dobrze mi idzie ocena jej kierunku :D

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

Statement wygląda trochę jakby grało EA : ), ja się tam nie znam. Zarabiasz, grasz dosyć bezpiecznie więc tak trzymać :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Tekron! Przebudziłeś się z zimowego snu? :564:

Awatar użytkownika
tymek1403
Gaduła
Gaduła

Co dzieje się na moim koncie można było obserwować na FF. Niestety niestawianie SL pokazało mi,że nie można być mądrzejszym od rynku i prędzej czy później kłopoty nadejdą ;) Postanowiłem teraz grać już ze SL no i liczę na zjazd E/J o którym jak na ironie napisałem 01.10że najlepiej mi idzie właśnie na nim :D Że tak powiem zabawił się ze mną bez mydła..
Od teraz będę ustawiał SL i ciął straty! Jak ktoś zaobserwuje,że strata na pozycji będzie powyżej -3 euro proszę mnie mocno skarcić :)
Dołączam ostatnie zagrania zamknięte nawet z wyłapanym SL wczoraj na EJ :D

Obrazek

A także dwie analizy:
https://www.tradingview.com/x/hbfl5f4p/ EuroJen
https://www.tradingview.com/x/R9ajs8op/ EuroDolar

Mam nadzieję,że powrócę na właściwie ścieżki trade'owania :) Wszystkim życzę dużo pipsów i zachęcam do dyskusji!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
_/_/Dariusz_/_/
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: _/_/Dariusz_/_/ »

_/_/Dariusz_/_/ pisze:Super że Ci świetnie idzie i oby tak dalej. Ale doświadczenie uczy, że bez ustawionego stopa w chwili, gdy będziesz żył nadzieją, że wybrniesz z kłopotów bo przecież do tej pory intuicja cię nie zawodziła może okazać się tradem na którym pojedziesz po MC.

Jak w tym dowcipie o intuicji .

Pozdrawiam.

Przechodzisz kolejny etap w tradingu :shock:
Objective perspective, just businiess...

Awatar użytkownika
tymek1403
Gaduła
Gaduła

_/_/Dariusz_/_/ pisze:
_/_/Dariusz_/_/ pisze:Super że Ci świetnie idzie i oby tak dalej. Ale doświadczenie uczy, że bez ustawionego stopa w chwili, gdy będziesz żył nadzieją, że wybrniesz z kłopotów bo przecież do tej pory intuicja cię nie zawodziła może okazać się tradem na którym pojedziesz po MC.

Jak w tym dowcipie o intuicji .

Pozdrawiam.

Przechodzisz kolejny etap w tradingu :shock:
;) Nic tak nie uczy jak własne błędy. Wychodziłem z założenia,że skoro wg jakichś danych rzekomo 95% osób traci na fx to coś musi być tego powodem i wysnułem teorie,że może to przez SL stąd moja niechęć do nich:D

Awatar użytkownika
tymek1403
Gaduła
Gaduła

Jak moje straty były już większego od profitu zrobionego przez cały okres tradingu stwierdziłem,że muszę dużo rzeczy w swojej grze pozmieniać bo tak na dobrą sprawę większość wejść była na "pałę" bez mocniejszej analizy. Pierwszą rzeczą która ma mi pomagać jest wskaźnik,którego używał Wuza w swoim dzienniku ;)
Właściwie straciłem cały miesiąc grania i z 214 euro mam 174 biorąc pod uwagę,że equity już wynosiło 90euro wyszedłem na prawdę dobrze z tej opresji... Pewnie niektórzy zaraz powiedzą "a nie mówiłem,że grając bez sl stracisz cały kapitał".Racja, można stracić dużo,można więcej zyskać bądź na odwrót.SL stawiać będę tam gdzie uważać będę,że jest to konieczne i nie chce grać ze sztywnym SL lecz ustawiać go ponad lub poniżej poziomu który według moich zagrań może coś zmienić.

Nowy miesiąc,duże zmiany w grze mam nadzieję,że wyjdzie mi to na dobre ;)
transakcji:329/800
balance: 174,10 euro
Jak osiągnąłem już 180euro końcem września cel był ugrać jeszcze 200euro. Teraz patrząc realnie,że nie zawsze można wygrywać z rynkiem :D to cel końcowy 300 euro.

Awatar użytkownika
tymek1403
Gaduła
Gaduła

Koniec z graniem na dzisiaj, boje się zostawiać pozycji na ten weekend :D
transakcji:344
balance: 182,86

W załącznikach wejścia na ED,EJ - gdzie zadziałały stop lossy :D aż dumny jestem,że je ustawiłem :D Także zagrania na kablu z których jestem b. zadowolony ;)

Awatar użytkownika
tymek1403
Gaduła
Gaduła

5 x SL,+ 5x zajęcie pozycji będąc w środku snu na telefonie ponad - 11 euro na sam początek dnia.Później trochę lepiej i cały dzień jak narazie -2,57 euro.
Plan jest robić dziennie +5euro,jak najszybciej skończyć granie na tym rachunku varengold i tradimo mieć 300eur i przenieść się do BRE chociaż pewnie zanim zdąże to będzie to mforex :D Zajmuje pozycje zbyt gwałtownie i często pod wpływem impulsu,muszę to wyeliminować i będzie dobrze.

transakcji:366(+5otwartych)/800
balance:180.29

Obrazek

Awatar użytkownika
tymek1403
Gaduła
Gaduła

Po wczorajszej nocy nie chciałem ustawiać SL no i teraz balance stopniał do:164euro.Chciałem ustawić SL i zlecenia oczekujące na sell na E/D i E/J ale w związku tym,że 5 pozycji było otwartych nie mogłem mieć żadnych oczekujących.

Gram źle,nie przestrzegam swoich zasad.Popatrzyłem właśnie na jeden wykres na forexfactory i stwierdzam,że jest źle..bardzo źle.

Obrazek

Czasem myślę,że powinienem sobie zrobić jakąś przerwę,ale tak się uzależniłem od tej adrenaliny,przyrostu konta,odrabiania strat,analizowania,myślenia,że nie potrafię sobie odpuścić i cały czas chce grać. Dziś chyba czas przeanalizować zagrania z początku bo tamte były najlepsze.Chwilami czuję,że idzie mi znakomicie i że forex będzie moim źródłem dochodu a za chwilę jak widzę co ja robię(jak głupie zajmuje pozycje) to mam ochotę zrezygnować.
Chyba powinienem bardziej szanować każdy ojro cent zysku...Cóż,mam dopiero 18 lat,jestem marzycielem i może chęć podbicia świata mnie tak gubi?

ODPOWIEDZ