DayTrading: Czwartek 03.10.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 04 paź 2013, 00:00

Wzrost
18
45%
Bez zmian
5
13%
Spadek
17
43%

Liczba głosów: 40

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

Re: DayTrading: Czwartek 03.10.2013

Nieprzeczytany post autor: 1MilionDolars »

Nowy123 pisze:
1MilionDolars pisze:Nowy mam pytanie do Ciebie odnośnie SP500, jak widzisz w krótki i długim terminie?

mamy kwartal teraz najgorszy a czy bedzie rajd SW .Mikolaja to sie okaze jestem prospadkowy lecz tego klina chyba wszycy widza i negatywne dywery
Wielkie dzięki, wczoraj wieczorem zainspirowałeś mnie aby popatrzeć na SP (nigdy wcześnie na tym nie grałem) i faktycznie zrobili to samo co dzień wcześniej, chciałem testowo otworzyć małą pozycję 0,01L, no i otworzyłem, ale coś mi się popierdzie.... i walnąłem 1L, dobrze, że zaraz spadło i SL jest na BE, Otworzyłem sell po 1684.75. Powiedz mi jak możesz gdzie dzisiaj dać TP, czy może już zamykać:):) Jak mi wyjdzie ten przypadkowy trejd to masz u mnie skrzynkę piwa!
Ostatnio zmieniony 03 paź 2013, 11:16 przez 1MilionDolars, łącznie zmieniany 1 raz.

EFFECTIVE

Nieprzeczytany post autor: EFFECTIVE »

Ciapul pisze:
EFFECTIVE pisze:bo nie wiem czy wiecie ale tyczy sie ona tylko eurchf i nie ma tam mowy o 0.9000 na usdchf jak i reszcie par powiązanych z CHF o czym napisalem wczoraj
ale też napisałeś że usd sie trzyma do czego nie trzeba jakiejs wnikliwej analizy tylko wystarczy rzucic okien na wykres...

Niestety rzucając okiem na wykres mozna liczyć tylko na tzw nadzieje bo wszystkie mozliwe trendy od ktorych wczesniej USDCHF sie odbijal gdy bylismy w konsoli od lutego juz zostaly polamane to samo tyczy sie ostatniego mozliwego trendu wzrostowego na usdchf ktory tutaj nakreslilem, byl nawet retest ale nie do konca wiec to moze byc ta owa nadzieja i to ze EURCHF tez wlasnie stara sie wyjsc ponad trend na W1.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

1MilionDolars pisze:
Nowy123 pisze:
1MilionDolars pisze:Nowy mam pytanie do Ciebie odnośnie SP500, jak widzisz w krótki i długim terminie?

mamy kwartal teraz najgorszy a czy bedzie rajd SW .Mikolaja to sie okaze jestem prospadkowy lecz tego klina chyba wszycy widza i negatywne dywery
Wielkie dzięki, wczoraj wieczorem zainspirowałeś mnie aby popatrzeć na SP (nigdy wcześnie na tym nie grałem) i faktycznie zrobili to samo co dzień wcześniej, chciałem testowo otworzyć małą pozycję 0,01L, no i otworzyłem, ale coś mi się popierdzie.... i walnąłem 1L, dobrze, że zaraz spadło i SL jest na BE, Otworzyłem sell po 1684.75. Powiedz mi jak możesz gdzie dzisiaj dać TP, czy może już zamykać:):) Jak mi wyjdzie ten przypadkowy trejd to masz u mnie skrzynkę piwa!
moze zjada w okolice 1675 jesli znowu odbijac beda to zamknac ogolne dolna linia klina sobie wyrysuj

Awatar użytkownika
molmomas
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: molmomas »

Wielkie dzięki, wczoraj wieczorem zainspirowałeś mnie aby popatrzeć na SP (nigdy wcześnie na tym nie grałem) i faktycznie zrobili to samo co dzień wcześniej, chciałem testowo otworzyć małą pozycję 0,01L, no i otworzyłem, ale coś mi się popierdzie.... i walnąłem 1L, dobrze, że zaraz spadło i SL jest na BE, Otworzyłem sell po 1684.75. Powiedz mi jak możesz gdzie dzisiaj dać TP, czy może już zamykać:):) Jak mi wyjdzie ten przypadkowy trejd to masz u mnie skrzynkę piwa![/quote]

kolego ty powinieneś dostać po piwie od każdego za to że jako pierwszy przyznałeś się do gy na 0,01 l.
bo wiesz wszyscy tutaj to od 1-10 lotów :wink:
Money flow.
"pips to the people"

xantiros
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: xantiros »

molmomas pisze: kolego ty powinieneś dostać po piwie od każdego za to że jako pierwszy przyznałeś się do gy na 0,01 l.
bo tu każdy ma dep po $100.000 :D to grają 10 lotami :D

a edek jedzie po SL eskowiczów

i z innej beczki, Polska chyba się bawi w Amber Gold.... od 2008 notujemy wzrost zakupu złota

http://data.worldbank.org/indicator/FI.RES.TOTL.CD
Ostatnio zmieniony 03 paź 2013, 11:37 przez xantiros, łącznie zmieniany 1 raz.
Za jakiś czas WR 104 zmiecie ten cały bajzel...... i nastanie cisza.....

Awatar użytkownika
1MilionDolars
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: 1MilionDolars »

molmomas pisze:

kolego ty powinieneś dostać po piwie od każdego za to że jako pierwszy przyznałeś się do gy na 0,01 l.
bo wiesz wszyscy tutaj to od 1-10 lotów :wink:[/quote]
He he dobre, to miał być taki testowy trejd na nowym instrumencie czyli najmniejszy lotem jaki może być. Zazwyczaj gram trochę wyższymi ale nigdy nie przekraczam 1L.

Kiedyś grałem większymi, ale źle to się skończyło:)
Ostatnio zmieniony 03 paź 2013, 11:37 przez 1MilionDolars, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

xantiros pisze:
molmomas pisze: kolego ty powinieneś dostać po piwie od każdego za to że jako pierwszy przyznałeś się do gy na 0,01 l.

Ja tam gram na 0.01 jak cos testuje ale codzienne granie 0.1 to norma :-) max co wszedlem to 2 loty, nigdy wiecej :-)

xantiros
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: xantiros »

Kusus pisze:
xantiros pisze:

Ja tam gram na 0.01 jak cos testuje ale codzienne granie 0.1 to norma :-) max co wszedlem to 2 loty, nigdy wiecej :-)
faktem też jest ze każdy broker ma inną definicję lot-a, dla kont micro przeważnie za jeden lot jest uważane 10.000 jakiejś waluty

chcecie się pośmiać to polecam(żart) ten indykator za 99$ :D

http://www.fxcmapps.com/metatrader-4/ph ... -the-moon/

ciekawe kto na tym trejduje :D
Za jakiś czas WR 104 zmiecie ten cały bajzel...... i nastanie cisza.....

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

kiw jedzie

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

xantiros pisze:
Kusus pisze:
xantiros pisze: kolego ty powinieneś dostać po piwie od każdego za to że jako pierwszy przyznałeś się do gy na 0,01 l.

faktem też jest ze każdy broker ma inną definicję lot-a, dla kont micro przeważnie za jeden lot jest uważane 10.000 jakiejś waluty

chcecie się pośmiać to polecam(żart) ten indykator za 99$ :D

http://www.fxcmapps.com/metatrader-4/ph ... -the-moon/

ciekawe kto na tym trejduje :D
Myslalem ze na AM nie ma juz konta mikro. Kiedys mialem mikro ale zlikwidowali i zmienili mi na standard chyba z 3 lata temu.

Zablokowany