noooo... może podwójny szczyt (h1,h4)loukas pisze:kabel się na coś szykuje
DayTrading: Czwartek 03.10.2013
Re: DayTrading: Czwartek 03.10.2013
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
cześć,
czy ktoś może zwrócił uwagę na sile CHF? USD i EUR są słabe ze względu na QE w usa i trupy w szafie (jak ktoś to nazwał) w strefie euro. w takich czasach safe heaven to CHF. na parze USD/CHF (odwrotnie skorelowana do edka), mimo ze cena jest już rozciągnięta w dol, jest jeszcze szansa na to ze mogą zjechać do okolic 0.8 - 0.7 - cena była tam w sierpniu 2011, a wiec jest jeszcze sporo miejsca (1000 pipsow) żeby zwalić USD. wydaje mi się ze mimo taki scenariusz jest trochę z kosmosu to nie jest on niemożliwy.
MMs'y myślą ze skoro cena jest na tej parze, w tej chwili mocno rozciągnięta w dol to uruchomi to dużo zleceń L po 0.9... a my, MMs'y walniemy jeszcze 1000 pipsow jazdę na południe i wtedy zapakujemy się eLkami, wycinając SL po drodze... easy money to take
ciekawa jestem waszych opinii na ten temat.
czy ktoś może zwrócił uwagę na sile CHF? USD i EUR są słabe ze względu na QE w usa i trupy w szafie (jak ktoś to nazwał) w strefie euro. w takich czasach safe heaven to CHF. na parze USD/CHF (odwrotnie skorelowana do edka), mimo ze cena jest już rozciągnięta w dol, jest jeszcze szansa na to ze mogą zjechać do okolic 0.8 - 0.7 - cena była tam w sierpniu 2011, a wiec jest jeszcze sporo miejsca (1000 pipsow) żeby zwalić USD. wydaje mi się ze mimo taki scenariusz jest trochę z kosmosu to nie jest on niemożliwy.
MMs'y myślą ze skoro cena jest na tej parze, w tej chwili mocno rozciągnięta w dol to uruchomi to dużo zleceń L po 0.9... a my, MMs'y walniemy jeszcze 1000 pipsow jazdę na południe i wtedy zapakujemy się eLkami, wycinając SL po drodze... easy money to take
ciekawa jestem waszych opinii na ten temat.
"Go ahead, make my day!" -Dirty Harry
twoje wczorajsze wejsciaKusus pisze:Zapakujcie sie w koncu wszyscy w te Longi bo mam mizerne zyski na shortach od wczoraj. Ile mam jeszcze czekac.... : z
2 loty kabel 1.626 - nie odpaliło
1 lota edek oczekujaca 1.56 - nie odpaliło chyba ze miałes na mysli 1,3560 to jesteś w koziej dupie teraz
2.8 lota kangur 933 - tu też jesteś w koziej dupie
to w których "S" zarabiasz ?
Jak ja lubię takie teksty graczy z kont demo

a na poważnie,
usd/jpy - H1 jest w trendzie spadkowym, korekta powinna się wykonać w okolice 98,30
eur/usd - pojedzie "up" z byle powodu, ewentualnie korekta "w bok"

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 03 paź 2013, 10:07 przez xantiros, łącznie zmieniany 1 raz.
Za jakiś czas WR 104 zmiecie ten cały bajzel...... i nastanie cisza.....
- atlanticos
- Maniak
Kusus pisze:Zapakujcie sie w koncu wszyscy w te Longi bo mam mizerne zyski na shortach od wczoraj. Ile mam jeszcze czekac.... : z

"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv
xantiros pisze:twoje wczorajsze wejsciaKusus pisze:Zapakujcie sie w koncu wszyscy w te Longi bo mam mizerne zyski na shortach od wczoraj. Ile mam jeszcze czekac.... : z
2 loty kabel 1.626 - nie odpaliło
1 lota edek oczekujaca 1.56 - nie odpaliło chyba ze miałes na mysli 1,3560 to jesteś w koziej dupie teraz
2.8 lota kangur 933 - tu też jesteś w koziej dupie
to w których "S" zarabiasz ?
Jak ja lubię takie teksty graczy z kont demo
a na poważnie,
usd/jpy - H1 jest w trendzie spadkowym, korekta powinna się wykonać w okolice 98,30
eur/usd - pojedzie "up" z byle powodu, ewentualnie korekta "w bok"
Edek - mialem na mysli 1.36 - w chwili pisania tego tekstu + 3 pips - zreszta jakbys przejawil troche inteligencji to bys skumal ze w momencie pisania tamtego posta 1356 nie mogla byc oczekujaca bo cena byla ponad.
Kabel nie odpalil ale wszedlem dzisiaj po 6220 i jestem 22 pipsy do przodu
Kangur - tu rzeczywiscie trace
Co za bystrzak....
Sorry juz nie bede w ten sposob myslal bo oczywiscie jest to nie mozliwe zeby ktos wchodzil w rynek takimi pozycjami.
Zreszta piszac tamtego posta mialem na mysli 'pewnosc' swoich wejsc.
Ale taki sherlock jak ty oczywiscie nie kuma ironii i musi wszystkie wodotryski na klate od razu przyjmowac. Wyluzuj.
Nie sprowokujesz mnie do dyskusji na temat tego na jakim koncie gram. Wiec daruj sobie te teksty bo mnie rowniez nie interesuje na jkim ty grasz. Chcialem tylko uwypuklic swoja pewnosc. Przepraszam za prowokacje i to sie nie powtorzy.
Jak widac niektorzy dopiero zaczynaja i nie maja na to nerwow

Ostatnio zmieniony 03 paź 2013, 10:29 przez Kusus, łącznie zmieniany 1 raz.
pamiętaj że tam jest jeszcze SNBedytak5 pisze:czy ktoś może zwrócił uwagę na sile CHF?
-- Dodano: czw 03-10-2013, 9:27 --
chwila prawdy na kablu
Fakt, że meduza przeżyła 650 milionów lat bez mózgu daje nadzieję wielu ludziom...
pamiętaj że tam jest jeszcze SNBCiapul pisze:edytak5 pisze:czy ktoś może zwrócił uwagę na sile CHF?
no i co myslisz SNB zrobi w/g ciebie? rozpocznie interwencje jak bedzie juz po ptakach?
nie upieram sie przy tej sile chf ale wydaje mi sie ze to nie koniec trendu
"Go ahead, make my day!" -Dirty Harry
LAbel to chyba znowu okazja do S
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.