Socjal trading z cfd

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

Socjal trading z cfd

Nieprzeczytany post autor: alinoe »

Istnieje takie miejsce w internecie, które spełnia następujące warunki?

-pokazuję swoje transakcje a inni mogą je kopiować
-koniecznie obok walut mają być cfd de30, us30, sp500 i to wszystko na jednym rachunku dla wygody
-nie musi być rachunek real u brokera, wystarczy jakieś demo
-nie muszę na tym zarabiać, sygnały mogą być za free, bardziej chodzi o track rekord oraz wgląd do rozbudowanych statystyk prezentowanego systemu ale ze świadomością, że ktoś inny może ryzykować prawdziwe pieniądze w oparciu o te sygnały co może wymuszać poważne traktowanie takiego eksperymentu

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Socjal trading z cfd

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Witaj,

Badałeś tą nową usługę MetaQuotes Signals Trading? Sygnały mogą być kopiowane od każdego brokera z MT4 (chyba, że dodatkowo sam broker musi się na to zgodzić?) do innego brokera. Wielu z nich oferuje CFD więc tylko kwestia znalezienia odpowiedniego dostawcy...

Swój serwis ST ma też XTB, które oferuje bardzo wiele CFD (prowizje i swapy pomijam... ;) ) więc pewnie tam też dałoby się to zrobić.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

Dzięki za info. Metaquotes Signal trading ma tą zaletę, że można dawać sygnały za darmo. To duże udogodnienie bo wiadomo pieniądze z tego żadne a nie wiem jak to rozliczać z urzędem skarbowym. Już mnie sprawdzali pod kątem tradingu więc staram się utrzymywać przejrzystą sytuację jeśli chodzi o zobowiązania podatkowe.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Można ale jak poprzeglądasz liderów to są tam osoby, które mają nawet 600 odbiorców i każdy płaci np. 20 kredytów (20 USD) miesięcznie. Efekt skali jednak może dać porządne pieniądze. Pozostaje kwestia rozliczenia...

Z ciekawości, jak w Twoim przypadku wyglądało to sprawdzanie US pod kątem tradingu?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

Standardowa sytuacja, kazali mi przesłać wyciąg z rachunku od brokera nie wystawiającego pitu 8c. Wszystko załatwiłem na odległość wysyłając im pocztą wydrukowany wyciąg bo byłem wówczas za granicą. W sumie było to kilkadziesiąt stron i nie wiem czy wszystko zrozumieli z niego ale najważniejsze, że więcej pytań nie mieli. Generalnie chodziło o potwierdzenie dochodów osiągniętych u zagranicznych brokerów.

Może ktoś wie jak rozliczać dochody z socjal tradingu?

ODPOWIEDZ