mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
9%
Poza paroma minusami są ok
8
36%
Przeciętny
6
27%
Mają wiele wad
3
14%
Stanowczo odradzam
3
14%

Liczba głosów: 22

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: BRE Forex ECN

Nieprzeczytany post autor: raposo »

zax1hr pisze:Witam,
Mam pytanie nie bardzo na obecną chwilę ale muszę się dowiedzieć...
jak do BRE Smart Orders dodać jakiś wskaźniki i w jaki sposób? tu mam na myśli dodanie wskaźnika SMI (podobnego do stocha). Mam smartphona z androidem.
Witaj,

Małe pomieszanie z poplątaniem ;).

BRe Smart Orderes to wtyczka do MT4 służąca do zawierania zleceń. Nic się tam nie dodaje.
Do BRe Tradera (MT4) niestandardowe wskaźniki wrzuca się do katalogu z platformą MT4/experts/indicators. Następnie z zakładki Nawigator -> Własne dodajesz go do wykresu.
Do aplikacji MT4 na urządzenia mobilne nie można dodawać żadnych niestandardowych wskaźników.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

zax1hr
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: zax1hr »

Witam ponownie

Mam jeszcze pytanie odnośnie zapisywania poziomów FIBO bo stosuje 2 strategie i tak testuje na jednej platformie MT4...
wiem że jak mam gdzieś narysowany wskaźnik to wystarczy go zaznaczyć :arrow: fibo właściwości potem OK... i parametry zmienione, ale tworzy się problem jak nie mam fibo albo jest to świeża instalacja MT4- da się to jakoś rozwiązać? próbowałem zainstalować drugą instalkę MT4 ale pokazywało mi ''napraw'','' zamień'' i jeszcze jedno ale drugiej takiej samej platformy nie da się zainstalować... to było by jako drugie pytanie- jak to ominąć? gdzieś czytałem że jedna osoba miała 3 takie instalacje.
A trzecie to: ile może być poziomów fibo na 1 wykresie? Pytam bo zakładka z jedną parą walutową mi się zwiesiła jak zrobiłem 6 miesięcy historii po ok 2 fibo na dzień.

Kto pyta nie błądzi :d ..

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Witaj,
próbowałem zainstalować drugą instalkę MT4 ale pokazywało mi ''napraw'','' zamień'' i jeszcze jedno ale drugiej takiej samej platformy nie da się zainstalować...
Przy instalacji musisz wybrać inną ścieżkę docelową, czyli wskazać inny folder w którym MT4 będzie zainstalowane. Lub jeszcze prościej - skopiować folder z MT4 do innego katalogu i uruchamiać go osobno przez plik terminal.exe.

Możesz je tak kopiować do bólu i mieć uruchomionych tyle, ile komputer pociągnie. Sam kiedyś na starym lapku miałem ponad 20.
A trzecie to: ile może być poziomów fibo na 1 wykresie? Pytam bo zakładka z jedną parą walutową mi się zwiesiła jak zrobiłem 6 miesięcy historii po ok 2 fibo na dzień.
Liczbowego, sztywnego ograniczenia nie ma jednak im więcej obiektów na wykresach, tym bardziej obciążona platforma. Będzie chodzić coraz wolniej, aż w końcu zacznie się zawieszać. 6 miesięcy x 30 dni x 2 fibo = 360. Wydaje mi się bez tragedii ale wszystko zależy od OS i komputera...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Shinobi pisze:Prowizja wynosi 0,005 % ale jest to całkowita prowizja pobierana jednorazowo przy otwarciu, tak więc pod tym względem jest to najlepszy polski broker typu STP/ECN. Zobaczymy jak z resztą, proponuje podpiąć wątek do głównych..
A ile wynosi teraz w porównaniu z xtb, tms w modelu STP?
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: cytrynek »

0,005% to najniższa znana mi prowizja poza Armadą, która jednak ECN nie jest. Tylko, że nie odnajduję jej u żadnego brokera :P Możesz napisać kto taką prowizję oferuje?
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

W Dukascopy jest niższa. Z rabatem 0,00245% w jedną stronę i to wyjściowo. Dla depozytu powyżej 10 000 USD jest już 0,0021% i im więcej tym lepiej. Ogólnie u ECN'ów panuje taka zasada więc to, że stawka wynosi X nie znaczy, że np. w BRE nie można mieć lepszej tylko trzeba coś zaoferować wzamian :).

Jednak praktyka pokazuje, że często klientom zależy na czymś więcej niż najniższa prowizja np. dodatkowych narzędziach czy bezawaryjności.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

rem
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rem »

nie należy porównywać tylko samej prowizji, gdyż jest do tylko jedyna składowa kosztu klienta. Drugą składową jest typowy dla danej pary spread .
Więc jeśli chcemy budować w miarę rozsądne porównanie, to należałoby porównywać sumę: prowizja+spread (zakładając roboczo, że realizacja zlecenia w ECN/STP odbywa się bez poślizgu).

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

rem pisze:nie należy porównywać tylko samej prowizji, gdyż jest do tylko jedyna składowa kosztu klienta. Drugą składową jest typowy dla danej pary spread .
Więc jeśli chcemy budować w miarę rozsądne porównanie, to należałoby porównywać sumę: prowizja+spread (zakładając roboczo, że realizacja zlecenia w ECN/STP odbywa się bez poślizgu).
ECN to ECN a STP to STP. W przypadku ECN spread powinien być wszędzie identyczny. Skoro nie jest to znaczy, że niej jest to ECN. Mylę się?
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Mylisz :). ECN to dalej nie rynek regulowany wiec nie ma tu mowy o jednolitych spreadach, kwotowania czy płynności.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
cytrynek
Pasjonat
Pasjonat

raposo pisze:Mylisz :). ECN to dalej nie rynek regulowany wiec nie ma tu mowy o jednolitych spreadach, kwotowania czy płynności.
To wiele mi wyjaśnia. Dzięki.

ODPOWIEDZ