Wybór brokera Armada vs Dukascopy EU

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
rafal_r
Stały bywalec
Stały bywalec

Wybór brokera Armada vs Dukascopy EU

Nieprzeczytany post autor: rafal_r »

Witam,

Na wstępie chciałbym powitać wszystkich użytkowników forum gdyż jest to mój pierwszy post a zarazem pytanie.
Zastanawiam się na wyborem brokera a dokładnie rozpatruje Armade i Dukascopy Europe ,czytałem wiele opinii na temat tych brokerów ale chciałbym zasięgnąć jeszcze opinii osób bardziej doświadczonych z w/w brokerami.Co myślicie na ich temat i czy na pierwsze konto real nie są za wysokie progi (mam na myśli Dukasa?)
Depozyt na początek może nie będzie powalający bo 200$ ale słyszałem że lepsze mikroloty jak demo :)

Czekam z niecierpliwością na Wasze opinie.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Wybór brokera Armada vs Dukascopy EU

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Witaj,

Co do mikrolotów i dema to się zgadzam :). Może to lekko kosztowniejsza nauka ale wg mnie bardziej efektywna, o ile mamy jakiś fundament wiedzy.

Co do wyboru brokera... Dukascopy ma przede wszystkim inną, mniej popularną (nie znaczy, że gorszą) platformę - jedni jej nie znoszą, bo są uzależnieni od MT4, a inni uwielbiają. Pytanie jak jest w Twoim przypadku.
Obaj mają mikroloty, lewar dość spory (1:500 AM, 1:300 DE) i niski depozyt początkowy oraz oferują te same instrumenty do handlu. Prowizje też są zbliżone. Wypłaty w DE są trochę droższe więc to można zaliczyć im na minus.
Radzę dobrze potestować platformy i zobaczyć która bardziej Ci odpowiada.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ