Procent składany - fakty czy mity?

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Stosujesz procent składany?

Tak
29
76%
Nie
9
24%

Liczba głosów: 38

Awatar użytkownika
peregrinus
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: peregrinus »

fair enough ;)
Moglbym zadac to pytanie bez uzywania subiektywnych sformulowan, ba! - moglbym je matematycznie opisac, ale odpowiedz chyba faktycznie moze byc tylko taka, jaka dales...
Nic to, biore swoje wskazniki i wracam do piaskownicy :wink:

Jeszcze tylko jedno: skad wziales TRSI?

Awatar użytkownika
Gandalf
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Gandalf »

peregrinus pisze:Jeszcze tylko jedno: skad wziales TRSI?
Hmm, mam przepastny katalog wskaznikow, chyba wyszperalem na jakims forum i przerobilem do wlasnych potrzeb. Sporo wskaznikow i systemow do VT mozna znalezc na forum.vtsystems.com
Obrazek

Awatar użytkownika
peregrinus
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: peregrinus »

ok, myslalem, ze w jakiejs publikacji byl opisany.
dzieki za wszystkie odpowiedzi :)

Awatar użytkownika
Gandalf
Gaduła
Gaduła

dejski1 pisze:no i jak tam procent składany?
Ano składa sie powoli. Na razie 25% do przodu, czyli prawie zgodnie z planem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

HermanStedke
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: HermanStedke »

Witam z uwagą obserwuję twoje poczynania. muszę przyznać że jestem pod wrażeniem :shock: , bo już byłem gotów olać w ogóle fx .
Cholernie podoba mi się ta startegia dla rabbitów polegająca na kupowaniu i sprzedawaniu w korekcie trendu. Śmiem twierdzić że to najlepsza strategia - jak dla mnie - jaką dotychczas widziałem - a w ciągu pół roku trochę tego przerobiłem .
Mam w związku z tym pewne pytanie - byc może naiwne, ale cóż .......nie chcialem robic sobie obciachu - wychodzi na to jednak że nie mam wyjścia.
A mianowić uh..... co to jest MMA ? :oops: i do czego służy? Oraz pod jaką nzawą występuje na VT. TRSI słuzy mi nieźle - jestem z niego cholernie zadowolony.
Pozdrawiam
To tylko ja porucznik Gruber w swoim małym czołgu

Awatar użytkownika
Gandalf
Gaduła
Gaduła

Witam
MMA jest to Multilple Moving Average, nie wiem pod jaka nazwa jest w VT, ja ja mam jako MMA. Nie wiem czy standardowo wystepuje w VT wiec dodaje wskaznik w zalaczniku. Rozpakuj i zaimportuj do wskaznikow VT.

To ja z kolei zapytam Ciebie, co to jest strategia dla rabbitow? Bo nie bardzo kojarze o czymn mowisz :)
Obrazek

HermanStedke
Bywalec
Bywalec

Gdzieś spotkalem się z klasyfikacją grających na "rabbity" i "turtlesy" ze względu horyzont czasowy inwestycji :D
A propos tajemniczego MMA - mogłem sie domyslić o co chodzi - po prostu ręcznie wprowadziłem wszystkie średnie - ale faktycznie wygodniej jest mieć po prostu z tego jeden wskaźnik. - dzięki.
Powiem jeszcze dlaczego jestem pod wrażeniem tej w sumie - przy odpowiednim "wyczuciu " rynku - prostej do zastosowania metody, mianowicie ona jest mozliwa do zastosowania w realu :D . Przynajmniej dla mnie.
jest wiele świetnych metod proponowanych dla zwolenników gry na krótkich interwałach czasowych , ale gros z nich jest doskonala na papierze (chocby metoda strzału stochastycznego), a ta twoja działa w realu. (to oczywiście moje subiektywne zdanie ).
mam jeszcze jedno pytanko - jak wyjść z pozycji? ja zbieram "okazje" i wychodzę przy przebiciu się świecy przez średnią 30. - niezbyt mnie to zadowala w sumie.masz na to jakąś skuteczną receptę.?
W którym momencie dochodzisz do wniosku że mamy trend boczny ? - wiem że to cholernie trudne pytanie - ale przecież musi byc jakichś sposób
Czy wtedy jak widzisz dobra okazję -np silny trend - to "siedzisz i rozgrywasz do bólu" np 12 h ?- Nie mogę sobie z tymdać rady - granie na interwale 5 czy 10 minut wymaga nieutannej obecności przy kompie, z drugiej stronyz ałożenie ze gram dziś od 8 do 15. - jest bez sensu - a moze się myle? Moze trzeba iąść tak jak w pracy i pomysleć o tym jaki dziś jest rynek i jak go roztrzasakać?

HermanStedke
Bywalec
Bywalec

Przepraszam że tak zawracam głowę - ale właśnie siedzę przed kompem i " na gorąco" zadaję pytania. Chodzi mi o TRSI
W którym momencie uznajemy przebicie się lini RS (błękitnej) przez MA 4( żółtą przerywaną).? ( Głównie chodzi mi o to czy wtedy kiedy tak sie wydaje "na oko" czy patrzymy na szczegóły i widzimy że np RS > MA 4 z czego wynika że czas zając pozycję długą ( czy uznajemy minimalne róznice czy raczej takie "konkretniejsze")
Kiedy wchodzimy na rynek w momencie zaistnienia zdażenia, czy na końcu świecy ?
Pytania może głupie i infantylne - ale naprwdę dla mnie bardzo istotne.

Awatar użytkownika
Gandalf
Gaduła
Gaduła

Nie chce mi sie pisac, podobno jeden obraz zastepuje 1000 slow, masz wiec obrazek.
Ta strategia sprawdza sie tez na dluzszych interwalach razem ze srednimi MMA.
Dorzucilem TRSI z kolorowa srednia, na 10min mozesz ustawic MA4,20,Exponential.
Jak widac na obrazku, dzisiaj mozna bylo wyjac na eur/usd kilkadziesiat pips bez zbytniego wysilku, stosujac sie oczywiscie scisle do w/w metody.

EDIT: Jak rynek jest "plaski" i RSI skacze dokola sredniej, zwieksz swieczki albo idz na piwo :lol:
Ostatnio zmieniony 19 paź 2005, 22:26 przez Gandalf, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Gandalf
Gaduła
Gaduła

HermanStedke pisze:Kiedy wchodzimy na rynek w momencie zaistnienia zdażenia, czy na końcu świecy ?
Po zamknieciu swiecy na ktorej wystapil sygnal
HermanStedke pisze:Pytania może głupie
Nie ma glupich pytan, sa glupie odpowiedzi.... :lol:
.
Obrazek

ODPOWIEDZ