Gdzieś spotkalem się z klasyfikacją grających na "rabbity" i "turtlesy" ze względu horyzont czasowy inwestycji
A propos tajemniczego MMA - mogłem sie domyslić o co chodzi - po prostu ręcznie wprowadziłem wszystkie średnie - ale faktycznie wygodniej jest mieć po prostu z tego jeden wskaźnik. - dzięki.
Powiem jeszcze dlaczego jestem pod wrażeniem tej w sumie - przy odpowiednim "wyczuciu " rynku - prostej do zastosowania metody, mianowicie ona jest mozliwa do zastosowania w realu

. Przynajmniej dla mnie.
jest wiele świetnych metod proponowanych dla zwolenników gry na krótkich interwałach czasowych , ale gros z nich jest doskonala na papierze (chocby metoda strzału stochastycznego), a ta twoja działa w realu. (to oczywiście moje subiektywne zdanie ).
mam jeszcze jedno pytanko - jak wyjść z pozycji? ja zbieram "okazje" i wychodzę przy przebiciu się świecy przez średnią 30. - niezbyt mnie to zadowala w sumie.masz na to jakąś skuteczną receptę.?
W którym momencie dochodzisz do wniosku że mamy trend boczny ? - wiem że to cholernie trudne pytanie - ale przecież musi byc jakichś sposób
Czy wtedy jak widzisz dobra okazję -np silny trend - to "siedzisz i rozgrywasz do bólu" np 12 h ?- Nie mogę sobie z tymdać rady - granie na interwale 5 czy 10 minut wymaga nieutannej obecności przy kompie, z drugiej stronyz ałożenie ze gram dziś od 8 do 15. - jest bez sensu - a moze się myle? Moze trzeba iąść tak jak w pracy i pomysleć o tym jaki dziś jest rynek i jak go roztrzasakać?