Czy otwarcie rachunku rzeczywistego u brokera jest płatne ?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
sebozynozy
Bywalec
Bywalec

Re: Czy otwarcie rachunku rzeczywistego u brokera jest płatn

Nieprzeczytany post autor: sebozynozy »

Err0r! prawie zawału dostałem przez ciebie! Chodzi o to, że jeszcze nie wpłacałem nigdy żadnej kasy na forex, gram narazie na no-deposit bonusach, testowałem już ponad 50 różnych brokerów i polskich i zagranicznych, a jak traciłem kasę lub po prostu wypłacałem wszystko to szukałem kolejnych brokerów a o tamtych zapominałem. Dlatego nie chciałbym się później wkopać w ogromne problemy. A za samo istnienie rachunku mogą mi naliczyć jakieś prowizje po czasie ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Czy otwarcie rachunku rzeczywistego u brokera jest płatn

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Err0r pisze: w odpowiedzi do głównego zapytania, rachunki demo są zawsze darmowe, realne również, przynajmniej te podstawowe i dostępne na naszym rynku, dlatego nie masz się czego obawiać :)
W Polsce może tak ale są brokerzy zagraniczni, którzy mogą naliczyć opłaty za otwarty, nieaktywny rachunek (brak logowania, zawierania transakcji) więc mimo wszystko, nie można tego uogólniać. Opłaty mogą być nałożone więc należy czytać regulaminy na które się zgadzamy/które podpisujemy. Natomiast brokerzy rzadko to stosują, bo taka opcja może niektórych zniechęcić (w praktyce tylko wymaga używania konta, które się założyło, lub jego zamknięcia).

Przed chwilą był bardzo fajny przykład na forum czemu warto czytać umowy i warunki oferty:
http://forex-nawigator.biz/forum/bossaf ... ml#p617053
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ