Price Action w praktyce - Strategia Intraday + Longterm

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Czy podoba Ci się mój dziennik?

Tak
405
95%
Nie
21
5%

Liczba głosów: 426

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

Re: Price Action w praktyce - Strategia Intraday + Longterm

Nieprzeczytany post autor: Fx-Kris »

binio1984 pisze:Witam,
Macie jakieś doświadczenia ze stosowaniem wachlarza Fibo? Może być on alternatywą dla LT?
Nie może być alternatywą do LT.
Jest jeszcze takie narzędzie jak strefy czasowe Fibo, jak to wszystko nałożysz na wykres pajęczyna gotowa.
Możesz stosować różne narzędzia i wskaźniki jeśli tylko przynoszą pozytywny skutek dla Ciebie i są pomocne.
Natomiast ten temat dotyczy PA i w miarę czystego wykresu.
Zapraszam do mojego dziennika który prowadzę na fx-forum

binio1984
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: binio1984 »

Ok, dzięki za odp. Nie stosuję wachlarza fibo, chciałem tylko zaproponować jakieś potwierdzenie setupu. PA to metodologia wymagająca kreatywności co nie zmienia faktu że wszystkie potwierdzenia zawarte w tym temacie są wystarczające.

Awatar użytkownika
Pablo78
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pablo78 »

Witam wszystkich:) wątek bardzo interesujący i konkretny Fx-kris odwalasz kawał dobrej roboty:) przesiadłem się z wątku Asmo o takim samym profilu:) pozwolę sobie dodawać swoje spostrzeżenia pod ciężką krytykę bądź pochlebne komentarze:) pierwsza moja propozycja to Edward:) cena na W1 odbiła się od linii trendu ale nie ma przestrzeni do spadków z uwagi na silne wsparcie. Jak zapatrujecie się na tę sytuację?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
rzeczy niemożliwe robimy od razu cuda zajmują nam więcej czasu

binio1984
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: binio1984 »

Chyba najlepiej przejść na TF 1H lub 15 i tam szukac okazji do zajęcia pozycji krótkiej. TP na poziomie ok 1.2805. Jednak jest jedno ale. Bardziej to konsolidacja. Tak to widzę.

agnes
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: agnes »

Bardzo pomocny wątek, jestem dopiero na początku drogi forexowej i czytuje forum / oczywiście wiele informacji jest niepotrzebnych i trzeba to odfiltrowywać/ a na ten wątek trafiłam samodzielnie i od razu rozjaśnij mi co nieco. Nastawiłam się głównie na poznawanie i testowanie PA /może to kwestia "mody" / ale podoba mi się również ta przejrzystość, choć uważam że metoda mimo prostoty do łatwych nie należy. Oprócz doświadczenia, którego póki co mam niewiele liczy się też "bystre oko" i umiejętność wyłapywania "istoty rzeczy". Mam nadzieję, że wątek będzie się rozrastał, jest jednym z moich ulubionych :D i będę tu często zaglądać.
w co umysł może uwierzyć, to umysł może osiągnąć

Awatar użytkownika
Pablo78
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Pablo78 »

agnes pisze:Bardzo pomocny wątek, jestem dopiero na początku drogi forexowej i czytuje forum / oczywiście wiele informacji jest niepotrzebnych i trzeba to odfiltrowywać/ a na ten wątek trafiłam samodzielnie i od razu rozjaśnij mi co nieco. Nastawiłam się głównie na poznawanie i testowanie PA /może to kwestia "mody" / ale podoba mi się również ta przejrzystość, choć uważam że metoda mimo prostoty do łatwych nie należy. Oprócz doświadczenia, którego póki co mam niewiele liczy się też "bystre oko" i umiejętność wyłapywania "istoty rzeczy". Mam nadzieję, że wątek będzie się rozrastał, jest jednym z moich ulubionych :D i będę tu często zaglądać.

Witaj agnes:)

Cieszę się ( i chyba nie tylko ja ), że w nasze szeregi wstąpiła kobieta :) Będzie mi bardzo miło razem współpracować ;) i może razem będziemy osiągać zamierzone cele:) PA to metoda tyleż prosta co trudna:) trudna dlatego, że wiele tutaj zależy od nas samych, naszej cierpliwości. W moim przypadku z cierpliwością bywa różnie i mocno nad tym pracuje:)
rzeczy niemożliwe robimy od razu cuda zajmują nam więcej czasu

agnes
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: agnes »

Witaj Pablo :)

Nie chcę spamować wątku takimi drobiazgami więc jeśli przeszkadza on w jakiś sposób nie obrażę się za usunięcie mojej wypowiedzi. Tu powinny być konkrety bo długaśne wątki czyta się ciężko jeśli jest w nich wiele zbędnych rzeczy. A co do kobiet to widziałam, że przewijało się ich kilka choć faktycznie niewiele. Mam nadzieję, że starczy mi wytrwałości i cierpliwości w dążeniu do celu. Na temat wymiany doświadczeń, celów itp zapraszam na priv :)
w co umysł może uwierzyć, to umysł może osiągnąć

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

Obrazek

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

Na AUDUSD warto obserwować poziom 0.9425 jeśli zostanie przebity to tam oczekiwać na pullback po breakoucie.

Awatar użytkownika
Fx-Kris
Gaduła
Gaduła

Obrazek

ODPOWIEDZ