Czy otwarcie rachunku rzeczywistego u brokera jest płatne ?

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
sebozynozy
Bywalec
Bywalec

Czy otwarcie rachunku rzeczywistego u brokera jest płatne ?

Nieprzeczytany post autor: sebozynozy »

Tak jak w temacie chciałbym się dowiedzieć czy istnieją takie rachunki u brokera za które trzeba płacić ? Problem jest taki, że podczas testowania róznych brokerów nie zwracałem uwagi na to (nie czytałem dokładnie regulaminów każdego borkera) czy otwarcie własnie takiego rachunku wiąże się z jakimiś opłatami. Czy istnieje możliwość, że przez moje niedopatrzenie będę musiał w przyszłości ponieść karę/opłate za prowadzenie rachunku? Proszę o szybką odpowiedź.

Err0r
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Czy otwarcie rachunku rzeczywistego u brokera jest płatn

Nieprzeczytany post autor: Err0r »

jasne, kązde konto obarczone jest prowizją wstępną.... z reguły kształtują się ona na poziomie od stu do kilkuset zł za poszczególny rachunek...

no ale chyba wiedziałeś o tym wcześniej ?

David_Plavko
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: David_Plavko »

Jeżeli nie przeczytałeś wcześniej regulaminu, to co stoi na przeszkodzie aby zrobić to teraz i się dowiedzieć u źródła ? Nawet nie wiemy u jakiego brokera jest to konto...

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

Err0r pisze:jasne, kązde konto obarczone jest prowizją wstępną.... z reguły kształtują się ona na poziomie od stu do kilkuset zł za poszczególny rachunek...

no ale chyba wiedziałeś o tym wcześniej ?
nie znasz terminu platnosci tejze prowizji?? dostanie sie na to fakture zeby mozna bylo to sobie w koszty wrzucic przy odliczaniu podatku?
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

Err0r
Stały bywalec
Stały bywalec

pewnie, mozna to odliczyć od zysków kapitałowych.... właśnie mnie Urząd Skarbowy ścigał bo przez swoją nieuwagę otworzyłem kilka rachunków u różnych brokerów i miałem zaległy rachunek na bagatela 8 tys PLN + odestki ale już wszystko udało mi się wyprostować i uregulować....

na przyszłość, czytajcie regulaminy...można się nieźle załatwić ;P

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Err0r pisze:pewnie, mozna to odliczyć od zysków kapitałowych.... właśnie mnie Urząd Skarbowy ścigał bo przez swoją nieuwagę otworzyłem kilka rachunków u różnych brokerów i miałem zaległy rachunek na bagatela 8 tys PLN + odestki ale już wszystko udało mi się wyprostować i uregulować....

na przyszłość, czytajcie regulaminy...można się nieźle załatwić ;P
To jakiś żart ?!
Albo sobie robisz jaja, albo ktoś Ciebie wydymał.
Od kiedy otwarcie rachunku wiąże się z jakimiś kosztami.
Nie wprowadzaj ludzi w błąd. U większości brokerów za otwarcie rachunku rzeczywistego nie ma żadnych opłat, a jeśli Ty masz coś zapłacić to może jest jakiś superbroker krzak o którym warto napisać na forum. U jakiego brokera musisz tyle zapłacić ?
Solą życia jest kasa.

Err0r
Stały bywalec
Stały bywalec

popsułeś całą zabawe...;/

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

No widzisz....zabawa zabawą, ale gęsią skórkę na ciele wywołałeś u niejednego ( rozpoczynającego grę na forex ).
Solą życia jest kasa.

Err0r
Stały bywalec
Stały bywalec

dokładnie, zabawa zabawą.... ale droga od swobodnego klikania na demo i zabawy na platformie do podpisania umowy z brokerem i gry na prawidziwe pieniądze(bez względu na wysokość) to cienka linia, trzeba być świadomym tego co podpisujemy i na jakich warunkach, dodatkowo dochodzi samodzielne rozliczenie z Urzędem Skarmowym.

dlatego wydaje mi się, że warto uczulać w szczegółności młodszych i nowych trejderów ;)

w odpowiedzi do głównego zapytania, rachunki demo są zawsze darmowe, realne również, przynajmniej te podstawowe i dostępne na naszym rynku, dlatego nie masz się czego obawiać :)

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

Err0r pisze:dokładnie, zabawa zabawą.... ale droga od swobodnego klikania na demo i zabawy na platformie do podpisania umowy z brokerem i gry na prawidziwe pieniądze(bez względu na wysokość) to cienka linia, trzeba być świadomym tego co podpisujemy i na jakich warunkach, dodatkowo dochodzi samodzielne rozliczenie z Urzędem Skarmowym.

dlatego wydaje mi się, że warto uczulać w szczegółności młodszych i nowych trejderów ;)

w odpowiedzi do głównego zapytania, rachunki demo są zawsze darmowe, realne również, przynajmniej te podstawowe i dostępne na naszym rynku, dlatego nie masz się czego obawiać :)
ee lipa myslalem ze wrzuce w koszty ta prowizje wstepna, zawiodles mnie na calej linii
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

ODPOWIEDZ