Czy otwarcie rachunku rzeczywistego u brokera jest płatne ?
-
- Bywalec
Czy otwarcie rachunku rzeczywistego u brokera jest płatne ?
Tak jak w temacie chciałbym się dowiedzieć czy istnieją takie rachunki u brokera za które trzeba płacić ? Problem jest taki, że podczas testowania róznych brokerów nie zwracałem uwagi na to (nie czytałem dokładnie regulaminów każdego borkera) czy otwarcie własnie takiego rachunku wiąże się z jakimiś opłatami. Czy istnieje możliwość, że przez moje niedopatrzenie będę musiał w przyszłości ponieść karę/opłate za prowadzenie rachunku? Proszę o szybką odpowiedź.
Re: Czy otwarcie rachunku rzeczywistego u brokera jest płatn
jasne, kązde konto obarczone jest prowizją wstępną.... z reguły kształtują się ona na poziomie od stu do kilkuset zł za poszczególny rachunek...
no ale chyba wiedziałeś o tym wcześniej ?
-
- Gaduła
Jeżeli nie przeczytałeś wcześniej regulaminu, to co stoi na przeszkodzie aby zrobić to teraz i się dowiedzieć u źródła ? Nawet nie wiemy u jakiego brokera jest to konto...
nie znasz terminu platnosci tejze prowizji?? dostanie sie na to fakture zeby mozna bylo to sobie w koszty wrzucic przy odliczaniu podatku?Err0r pisze:jasne, kązde konto obarczone jest prowizją wstępną.... z reguły kształtują się ona na poziomie od stu do kilkuset zł za poszczególny rachunek...
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797
pewnie, mozna to odliczyć od zysków kapitałowych.... właśnie mnie Urząd Skarbowy ścigał bo przez swoją nieuwagę otworzyłem kilka rachunków u różnych brokerów i miałem zaległy rachunek na bagatela 8 tys PLN + odestki ale już wszystko udało mi się wyprostować i uregulować....
na przyszłość, czytajcie regulaminy...można się nieźle załatwić ;P
To jakiś żart ?!Err0r pisze:pewnie, mozna to odliczyć od zysków kapitałowych.... właśnie mnie Urząd Skarbowy ścigał bo przez swoją nieuwagę otworzyłem kilka rachunków u różnych brokerów i miałem zaległy rachunek na bagatela 8 tys PLN + odestki ale już wszystko udało mi się wyprostować i uregulować....
Albo sobie robisz jaja, albo ktoś Ciebie wydymał.
Od kiedy otwarcie rachunku wiąże się z jakimiś kosztami.
Nie wprowadzaj ludzi w błąd. U większości brokerów za otwarcie rachunku rzeczywistego nie ma żadnych opłat, a jeśli Ty masz coś zapłacić to może jest jakiś superbroker krzak o którym warto napisać na forum. U jakiego brokera musisz tyle zapłacić ?
Solą życia jest kasa.
popsułeś całą zabawe...;/
No widzisz....zabawa zabawą, ale gęsią skórkę na ciele wywołałeś u niejednego ( rozpoczynającego grę na forex ).
Solą życia jest kasa.
dokładnie, zabawa zabawą.... ale droga od swobodnego klikania na demo i zabawy na platformie do podpisania umowy z brokerem i gry na prawidziwe pieniądze(bez względu na wysokość) to cienka linia, trzeba być świadomym tego co podpisujemy i na jakich warunkach, dodatkowo dochodzi samodzielne rozliczenie z Urzędem Skarmowym.
dlatego wydaje mi się, że warto uczulać w szczegółności młodszych i nowych trejderów
w odpowiedzi do głównego zapytania, rachunki demo są zawsze darmowe, realne również, przynajmniej te podstawowe i dostępne na naszym rynku, dlatego nie masz się czego obawiać
dlatego wydaje mi się, że warto uczulać w szczegółności młodszych i nowych trejderów

w odpowiedzi do głównego zapytania, rachunki demo są zawsze darmowe, realne również, przynajmniej te podstawowe i dostępne na naszym rynku, dlatego nie masz się czego obawiać

ee lipa myslalem ze wrzuce w koszty ta prowizje wstepna, zawiodles mnie na calej liniiErr0r pisze:dokładnie, zabawa zabawą.... ale droga od swobodnego klikania na demo i zabawy na platformie do podpisania umowy z brokerem i gry na prawidziwe pieniądze(bez względu na wysokość) to cienka linia, trzeba być świadomym tego co podpisujemy i na jakich warunkach, dodatkowo dochodzi samodzielne rozliczenie z Urzędem Skarmowym.
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797