DayTrading: Czwartek 26.09.2013

Dyskusje na temat aktualnej sesji: komentarze, analizy, opinie.

Prognoza EURUSD na dzisiaj

Czas głosowania minął 27 wrz 2013, 00:00

Wzrost
11
29%
Bez zmian
5
13%
Spadek
22
58%

Liczba głosów: 38

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Re: DayTrading: Czwartek 26.09.2013

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

kk.dreamer pisze:Te cholerne rgry mnie przesladują, tak patrze teraz na UJ 1h, tam sie wysmarował taki orgr ładny. Co o tym myslicie? GDzie jest żabaaaaaaaaaaa? :)

rgry czy orgry to przypadkowa sekwencja, skutecznosc praktycznie zadna, a zasieg od czubka glowy do lini ramion nigy nie odwzorcowuje potencjalnego zasiegu wzrostu/spadku
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2013, 19:54 przez Nowy500, łącznie zmieniany 1 raz.
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: atlanticos »

kk.dreamer pisze:Te cholerne rgry mnie przesladują, tak patrze teraz na UJ 1h, tam sie wysmarował taki orgr ładny. Co o tym myslicie? GDzie jest żabaaaaaaaaaaa? :)
widziałem go ale linia szyi nas nie chce puścić... pisałem dziś (zresztą ktoś jeszcze o tym pisał) że powyżej 99.20 bedzie dopiero okazja pod L po wyjściu górą... ale na razie pachnie mi ponownym testem linii ramion wiec cierpliwie trzeba poczekać... wybije górą to będzie czas na wejście na korekcie :564:
"Audaces fortuna iuvat" - Wergiliusz
Poprowadzę Twój rachunek. Szczegóły na priv

Awatar użytkownika
kk.dreamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: kk.dreamer »

kubuś puchatek pisze:
Jeszcze ładniejszy na E/j...niestetyż.
Aż się prosi o L, ale z drugiej strony mam wrażenie, że im bardziej je widać, tym więkse prawdopodobieństwo, że dostaniemy po łapkach.... co tu robic, co tu robić??
Jest Żabka. W Tobie moja nadzieja, tez widzisz te hieroglify. Cierpliwie w takim razie czekamy :564: :564:
Drodzy Panowie Panie również trejdują...

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Nowy500 pisze:

rgry czy orgry to przypadkowa sekwencja, skutecznosc praktycznie zadna, a zasieg od czubka glowy do lini ramion nigy nie odwzorcowuje potencjalnego zasiegu wzrostu/spadku
skuteczność jest jeśli się wchodzi w odpowiednim momencie, a nie na pałę (sam nieraz wchodzę przed wybiciem ale staram się tego nie robić) a co do zasięgu to przeważnie około 60% zasięgu zamykam pozycję, ale zdarzają się (choć rzeczywiście rzadko) pełne realizacje zasięgu formacji

edit: dziś przez skupianie sie na wybiciu TL na edku przegapiłem fajnego "ogra" na kiwi ale zasięg ma do 8330 wiec korci żeby teraz wejsc...
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2013, 19:59 przez atlanticos, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kusus
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Kusus »

Ciapul pisze:
yareck1 pisze:tak naprawde dopoki nie przejda 1.3450 dalej obowiązuje u mnie L
ja mam S dzisiaj od 12 :)
rozumie, że Twój poziom to połowa świecy Bena ?
Chyba o innej parze mowimy.

Ja dzisiaj 3 razy wchodzilem w L na edku. 1 +12, 2 +32, 3 -3,

To byl dobry dzien do grania L. Nadal w wyzszych tf obowiazuja longi, jest bardzie na oslabianie dolara. Nie widzialem zadnego ticketa do przelamania dlugoterminowej zl. Mowie oczywiscie o edku. Ponadto ladnie odbijamy od fibo ktore i twk nie ma znaczenia bo chlopaki pewnie wytna stopy zanim jutro/w poniedzialek wskoczymy na 1,356 i 1,36.

Awatar użytkownika
Tommy_Boss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tommy_Boss »

Ktoś mądry wkleił kiedyś !!!!!!!!! :564: :564: :564:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
BOŻE DAJ MI DUŻO CIERPLIWOŚCI BO JAK DASZ MI SIŁĘ TO, TO WSZYSTKO ROZ.........!!!!!!!!!

"DOBRY TRADER WIE KIEDY NIE MA RACJI, A NAJLEPSI WIEDZĄ KIEDY ZMIENIĆ ZDANIE" !!!!!!!!!

趋势线 فارچیون جرات مندانہ حق میں

Awatar użytkownika
atlanticos
Maniak
Maniak

Kusus pisze:
To byl dobry dzien do grania L. Nadal w wyzszych tf obowiazuja longi, jest bardzie na oslabianie dolara. Nie widzialem zadnego ticketa do przelamania dlugoterminowej zl. Mowie oczywiscie o edku. Ponadto ladnie odbijamy od fibo ktore i twk nie ma znaczenia bo chlopaki pewnie wytna stopy zanim jutro/w poniedzialek wskoczymy na 1,356 i 1,36.
prosiłem żebyś pokazał swoją TL... byłbym wdzięczny :564:

-- Dodano: 26 wrz 2013, 19:02 --
Tommy_Boss pisze:
Ktoś mądry wkleił kiedyś !!!!!!!!! :564: :564: :564:
i właśnie dlatego trzeba poczekac na wybicie z formacji i nie ma bólu głowy...

Awatar użytkownika
kubuś puchatek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kubuś puchatek »

Dzisiejszy wieczór S na E/J i U/J, niech chwilę odzipną przed skokiem w górę.Tak pod średnie sobie zagram.

Awatar użytkownika
Nowy123
Fanatyk
Fanatyk

Nieprzeczytany post autor: Nowy123 »

i sie sprawdzilo co do SP500 i UJ jedziemy :)))

Awatar użytkownika
Nowy500
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Nowy500 »

atlanticos pisze:
Nowy500 pisze:

skuteczność jest jeśli się wchodzi w odpowiednim momencie, a nie na pałę (sam nieraz wchodzę przed wybiciem ale staram się tego nie robić) a co do zasięgu to przeważnie około 60% zasięgu zamykam pozycję, ale zdarzają się (choć rzeczywiście rzadko) pełne realizacje zasięgu formacji

jesli wchodzisz po tescie linii ramion, to jednoczesnie wchodzisz po tescie lokalnego sr wiec wydaje mi sie ze tam bardziej tkwi sedno, pamietasz zreszta jak ktos wrzucal wykres z orgr i rgr ze caly wykres moglby na tym przejechac, w wiekszosci jedne drugich wykluczaly, zasiegi to przypadki, raz bedzie 60% raz 10% raz 200%

hehe Tommy Boss dokladnie :564:

ale jak wiesz kiedy bedzie dzialal a kiedy nie to inna bajka, moze w polaczeniu z czyms innym daje ciekawe rezaltaty sam w sobie rgr jest bezuzyteczny
https://www.myfxbook.com/portfolio/lukaas78/10913797

Zablokowany