mForex ECN (wcześniej BRE Forex)
Re: BRE Forex ECN
Jeśli generuje się odpowiednio wysoki obrót to można liczyć na niższą prowizję lub ją negocjować... Z rabatem można zejść do 0,003115% więc już bardzo przyzwoicie
. To tak odnośnie scalpingu.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
-
- Pasjonat
cytrynek-" Zaporowe opłaty dla scalperów
" trochę tego nie rozumiem bo z tego zauważyłem to spread wraz prowizją jest bardzo atrakcyjny w porównaniu do innych brokerów
już nie będę pokazywał palcem
A tak poza tym przeglądałem sobie dziś z ciekawości notowania sp500 w bossie i porównałem je z tym co jest w bre fx ecn i znalazłem takie ciekawostki:
-Jak to jest możliwe że między jednym a drugim brokerem jest taka gigantyczna różnica szczytów bre 1733.4 bossa 1726.28?
-spora różnica ceny jeśli chodzi o aktualne notowania
-zupełnie inne kwoty wymaganego depozytu między bossą a bre (duże różnice)
-spread - WTF- w bossie to 70 pips a w bre 0.6 pips! I tu podam przykłady, załóżmy że puszczamy 0.1 lota sell na 1720 z tp 1700 rezultat 2000 pips czyli razy 0.31 daje 620 zł zysku w bossie ( tak wiem nie policzyłem spreadu) a w bre sell 1720 z tp 1700 daje nam 200 pips razy 1.57 daje nam 314zł zysku. Pytanie w takim razie o co tutaj chodzi? Bo szczerze mówiąc nie rozumiem tego...

A tak poza tym przeglądałem sobie dziś z ciekawości notowania sp500 w bossie i porównałem je z tym co jest w bre fx ecn i znalazłem takie ciekawostki:
-Jak to jest możliwe że między jednym a drugim brokerem jest taka gigantyczna różnica szczytów bre 1733.4 bossa 1726.28?
-spread - WTF- w bossie to 70 pips a w bre 0.6 pips! I tu podam przykłady, załóżmy że puszczamy 0.1 lota sell na 1720 z tp 1700 rezultat 2000 pips czyli razy 0.31 daje 620 zł zysku w bossie ( tak wiem nie policzyłem spreadu) a w bre sell 1720 z tp 1700 daje nam 200 pips razy 1.57 daje nam 314zł zysku. Pytanie w takim razie o co tutaj chodzi? Bo szczerze mówiąc nie rozumiem tego...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."
Ja też nie rozumiem dlaczego broker wprowadził opłaty za zlecenie wypłaty środków także realizowane w tym samym bankuMaciejWLKP pisze:cytrynek-" Zaporowe opłaty dla scalperów" trochę tego nie rozumiem bo z tego zauważyłem to spread wraz prowizją jest bardzo atrakcyjny w porównaniu do innych brokerów
już nie będę pokazywał palcem

Bossa jak wiesz to MMMaciejWLKP pisze:A tak poza tym przeglądałem sobie dziś z ciekawości notowania sp500 w bossie i porównałem je z tym co jest w bre fx ecn i znalazłem takie ciekawostki:

Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Różnice w kwotowaniach CFD wynikają z faktu, że to dwa osobne instrumenty, które są oparte o inny instrument. To znaczy, że mimo, że dotyczą tego samego to tym samym nie są
. Może to wynikać z różnych dostawców kwotowań i/lub różnych widełek spreadów.
Dalszych przykładów za bardzo nie rozumiem ale CFD to specyficzne instrumenty, które nie są identyczne u wszystkich brokerów. Dodatkowo, dochodzić może kwestia min. prowizji. Natomiast na walutach z reguły ECNy będą tańsze niż MM i w ten oto sposób wraz ze spreadem na EUR/USD możemy mieć koszty na poziomie 1.0-1.2 pips, podczas, gdy u MM będzie to bliżej 2.0 pips.

Dalszych przykładów za bardzo nie rozumiem ale CFD to specyficzne instrumenty, które nie są identyczne u wszystkich brokerów. Dodatkowo, dochodzić może kwestia min. prowizji. Natomiast na walutach z reguły ECNy będą tańsze niż MM i w ten oto sposób wraz ze spreadem na EUR/USD możemy mieć koszty na poziomie 1.0-1.2 pips, podczas, gdy u MM będzie to bliżej 2.0 pips.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
-
- Pasjonat
Różnice w kwotowaniach CFD wynikają z faktu, że to dwa osobne instrumenty, które są oparte o inny instrument. To znaczy, że mimo, że dotyczą tego samego to tym samym nie są. Może to wynikać z różnych dostawców kwotowań i/lub różnych widełek spreadów.

A w podawanym przykładzie chodziło mi o różnice zarobku. Zauważyłem że w bossie cena jest podawana do drugiego miejsca po przecinku i wychodziło nam 2000 pips różnicy między 1720-1700 a w bre 200 pips (podobno ten sam instrument) mam nadzieje że teraz wiadomo o co mi chodziło

"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
Na prawdziwym S&P nie pograsz, bo to indeks. Gra sie na kontraktach na indeksy
. A te kontrakty mogą byc rozne, stad moze wynikać roznica w kursach i kosztach transakcyjnych.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
-
- Pasjonat
i tu jest sednoA te kontrakty mogą byc rozne, stad moze wynikać roznica w kursach i kosztach transakcyjnych

Jeżeli chcecie grać na cfd US500 należałoby zapoznać się ze specyfikacją brokera jaki instrument naśladuje. Do wyboru są trzy: indeks akcji S&P500, kontrakt z CME na ten indeks duży tzn 1 tick = 25,00$, oraz kontrakt na indeks emini 1 tick = 12,50 $. Każdy broker, który oferuje cfd na indeks SP500 jest MM. Bossa transakcje bierze na siebie, BRe jest pośrednikiem MM to który według was ma lepszą ofertę? Różnica na obrazku wynika z różnych metod przechodzenia na nową serię ( grudniowa ) jaka miała miejsce w ubiegłym tygodniu. Powszechnie granym i najbardziej płynnym kontraktem jest emin ES na bieżącej serii otwartych jest 3mln pozycji 1tick to 12,5$ a krok notowań wynosi 0,25 czyli jak cena zmieni się o 1 punkt np. 1700 na 1701 w przeliczeniu na pieniądze to 50,00$. Zawsze trzeba zapoznać się z warunkami handlowymi, mogą różnić się u poszczególnych brokerów.
-- 27 wrz 2013, 12:39 --
Dwa obrazki index akcji SP500 i kontrakt grudniowy ES, zaznaczyłem high, który wam się bardziej podoba? Kto zgadnie gdzie jest schowałem pułapkę.
-- 27 wrz 2013, 12:39 --
Dwa obrazki index akcji SP500 i kontrakt grudniowy ES, zaznaczyłem high, który wam się bardziej podoba? Kto zgadnie gdzie jest schowałem pułapkę.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Tak Karamba,trzeba inwestować na prawdziwych kontraktach i będzie po problemie ponieważ arbiatraż między giełdami nie dopuści do takich różnic.
Co do BRE,trzeba się zapoznać ze specyfikacją każdego instrumentu,ja to jednak widzę inaczej,zwróćcie uwagę że ta różnica była na trendzie wzrostowym,więc te 7 p. wyżej w BRE niż w BOŚ świadczy o BRE dobrze.
Pozdrawiam,
Ps, z kolei na wykresie z 2013-06-24/25 jest sytuacja odwrotna,w spadkowym jest z kolei o 6-7 p. lepsze kwotowania ma BOŚ niż BRE,niestety takie sytuacje będą występować jeżeli nie będziemy inwestować na prawdziwym rynku.
Co do BRE,trzeba się zapoznać ze specyfikacją każdego instrumentu,ja to jednak widzę inaczej,zwróćcie uwagę że ta różnica była na trendzie wzrostowym,więc te 7 p. wyżej w BRE niż w BOŚ świadczy o BRE dobrze.
Pozdrawiam,
Ps, z kolei na wykresie z 2013-06-24/25 jest sytuacja odwrotna,w spadkowym jest z kolei o 6-7 p. lepsze kwotowania ma BOŚ niż BRE,niestety takie sytuacje będą występować jeżeli nie będziemy inwestować na prawdziwym rynku.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Witam,
Mam pytanie nie bardzo na obecną chwilę ale muszę się dowiedzieć...
jak do BRE Smart Orders dodać jakiś wskaźniki i w jaki sposób? tu mam na myśli dodanie wskaźnika SMI (podobnego do stocha). Mam smartphona z androidem.
Mam pytanie nie bardzo na obecną chwilę ale muszę się dowiedzieć...
jak do BRE Smart Orders dodać jakiś wskaźniki i w jaki sposób? tu mam na myśli dodanie wskaźnika SMI (podobnego do stocha). Mam smartphona z androidem.