ECN MT4 jak to jest ..

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Triple
Uczestnik
Uczestnik

ECN MT4 jak to jest ..

Nieprzeczytany post autor: Triple »

Witam wszystkich,

na wstępie chciałbym wszystkich przywitać ;)

Dużo ostatnio czytam na temat ECN i platformy MT4. Brokerzy jak BRE bądź BZwbk oferują model ECN na platformie MT4. i Stąd moje pytanie.. czy platforma MT4 nie jest zarezerwowana tylko pod MarketMakers, bo gdzieś też wyczytałem, że ECN nie ma możliwości wprowadzić do platfromy MT4 z przyczyn technicznych itp. i te modele posiadają swoje platformy.
Jak to w skrócie jest ?

ECN może być z MT4 czy MT4 tylko pod MM ?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Re: ECN MT4 jak to jest ..

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Najpierw zapytaj czym jest ECN.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

MM (market maker) - broker stanowi stronę transakcji, lub przesyła ofertę dalej na rynek na lepszych warunkach. ECN - zlecenia są match'owanę między poszczególnymi uczestnikami rynku. Ten drugi model jak najbardziej jest możliwy do zrealizowania za pomocą MT4.

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

BRE bądź BZwbk oferują model ECN
Najpierw zapytaj czym jest ECN.
A także czym się różni ECN od brokera ECN i od modelu ECN... to nie jest to samo :wink:
ECN - zlecenia są match'owanę między poszczególnymi uczestnikami rynku. Ten drugi model jak najbardziej jest możliwy do zrealizowania za pomocą MT4
Mógłbym prosić o podanie źródła?
ECN może być z MT4 czy MT4 tylko pod MM ?
No jeszcze STP i model mieszany... dużo tego jest, ale wszystko tak, byś nie wiedział co, nawet jeśli wiesz jak... :lol:

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Stforex pisze:Mógłbym prosić o podanie źródła?
Oczywiście. Pierwsza linijka Twojego postu:
Stforex pisze:BRE bądź BZwbk oferują model ECN
Jeżeli jednak wiedza zawarta w Twoim poście Ci nie odpowiada, zachęcam do zapoznania się z tym wpisem: http://en.wikipedia.org/wiki/MT4_ECN_Bridge

Awatar użytkownika
Stforex
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Stforex »

Pierwsza linijka była cytatem autora tematu... Coś źle zrobiłem, że się nie oznaczyło... W każdym bądź razie model ECN z tego co pamiętam, to nie to samo co broker ECN z dostępem do ECN wysyłający Twoje zlecenia do ECN... Ale mogę być w błędzie. :wink:
O ile się nie mylę, to nawet sam przedstawiciel BZWBK tłumaczył, że model ECN oznacza kwotowania z ECN... A jak mi to tłumaczył inny pan od STP: "przecież nikt nie będzie wysyłał 1 mikrolota na rynek" :wink:
No ale mogłem coś pokręcić...

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Zalecam jeszcze raz przejrzenie artykułu, do którego link zamieściłem wyżej. Tam jest dokładnie opisana różnica pomiędzy ECN bridge, a STP bridge. Brokerzy ECN bez MT4 również oferują microloty...

Marcinos
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Marcinos »

Witam
Pytanie do Maniak ale kazdy moze odpowiedziec :)
Dobry jest na pewno BRE Forex ECN. W tej chwili ze zniżkami najlepsza oferta na rynku polskim jeśli chodzi o ECN.
Czy te zniżki to 0.0045 prowizji czy moze jakas mniejsza? Czy nadal uważasz ze oni są najlepsi bo post jest z kwietnia.
Czytam tu sobie oferte tms i widzi mi sie prowizja 0.004
http://www.tms.pl/platformy/tms-connect/wstep
Moze jakies wazne dane przeoczylem jesli tak to prosze o oswiecenie mnie i update kto ma teraz najciekawszą ofertę
pozdr ;)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

W BRE z rabatem będziesz miał podobną stawkę jak w TMS. Więc trzeba popatrzeć na inne rzeczy takie jak platforma, usługi dodatkowe itd.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ