Z nedzy do pieniedzy ..:)

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Piter80
Pasjonat
Pasjonat

Re: Z nedzy do pieniedzy ..:)

Nieprzeczytany post autor: Piter80 »

Chodzi mi o to czy na tym platnym serwisie sa te infa np minute wczesniej niz na nieplatnych?Zastanawiam sie jaka jest przewaga platnych serwisow nad nieplatnymi.

Awatar użytkownika
jagar2013
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jagar2013 »

fajne kalendarium jest na stronie ktora wczesniej podales tj. fxbriefs.com i choc sa tam wskazowki co do interpretacji danych i archiwalne wyniki to cena czesto nie zachowuje sie tak jak powinna.
tak wiec czy gra pod dane rzeczywiscie moze byc efektywna? jak to jest u Ciebie? czy to nie kolejny mit. czy nie lepiej w porownaniu z tym podejsciem otwierac rownoczesne pozycje long i short na chybil trafil?

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: andy11 »

Piter80 pisze:Chodzi mi o to czy na tym platnym serwisie sa te infa np minute wczesniej niz na nieplatnych?Zastanawiam sie jaka jest przewaga platnych serwisow nad nieplatnymi.

przewaga tego serwisu jest ogromna taka jak roznica jak miedzy ziemia a kosmosem...
z tego serwisu inni czerpia newsy (dystrybuja)...

jesli chodzi o nieplatne to strata czasu bynajmniej dla mnie czyli musztarda po obiedzie..
"...wyniki z przeszlosci wcale nie daja gwarancji zyskow w przyszlosci"...

Piter80
Pasjonat
Pasjonat

O to mi chodzilo.Dzieki :564:

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

jagar2013 pisze:fajne kalendarium jest na stronie ktora wczesniej podales tj. fxbriefs.com i choc sa tam wskazowki co do interpretacji danych i archiwalne wyniki to cena czesto nie zachowuje sie tak jak powinna.
tak wiec czy gra pod dane rzeczywiscie moze byc efektywna? jak to jest u Ciebie? czy to nie kolejny mit. czy nie lepiej w porownaniu z tym podejsciem otwierac rownoczesne pozycje long i short na chybil trafil?
oczywiscie ze moze...
to nie jest zaden mit...

Awatar użytkownika
jagar2013
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: jagar2013 »

andy11 pisze: to nie jest zaden mit...
super. to biore sie do roboty troche pocwiczyc.

Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: rabit »

jagar2013 pisze:fajne kalendarium jest na stronie ktora wczesniej podales tj. fxbriefs.com i choc sa tam wskazowki co do interpretacji danych i archiwalne wyniki to cena czesto nie zachowuje sie tak jak powinna.
Nie wiem jak to robisz Andy, tzn. jak jestes w stanie pzewidziec ruch przed danymi . Dla mnie to loteria, dobrym przykladem byl srodowy FOMC.
jagar2013 pisze:tak wiec czy gra pod dane rzeczywiscie moze byc efektywna?
W moim mniemaniu gra pod dane jest najbardziej efektywna ale ja to robie inaczej . Przed danymi szukam formacji konsolidacyjnych (trojkaty, flagi itp.) i staram sie wejsc na wybiciu tuz po danych.
Mam nadzieje ze nie zasmiecam . :)
Pozdro.
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

Awatar użytkownika
andy11
Maniak
Maniak

rabit ...
nie zasmiecasz...
pisz i wklejaj screeny :564:

Wuza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wuza »

Piter80 pisze:Chodzi mi o to czy na tym platnym serwisie sa te infa np minute wczesniej niz na nieplatnych?Zastanawiam sie jaka jest przewaga platnych serwisow nad nieplatnymi.
Mam nadzieje, że to nie będzie niepotrzebny post i coś wniesie po tym co już napisał Ci Andy.

Tak jak powiedział autor dziennika, serwisy takie jak DJA, Talking forex, zerohedge podają dane i informacje w czasie rzeczywistym.
Np. Talking forex ma stream audio w którym dane są czytane w chwili publikacji, nie tak jak na "kalendarzach" online w których często odświeżasz stronę i czekasz 1-5 minut aż dane zostaną opublikowane.
Jeszcze większa różnica jest według mnie przy wypowiedziach członków rządów, członków banków centralnych itp, relacjach z konferencji prasowych których nie ma ogólnodostępnych stacjach telewizyjnych itp.
Większość darmowych stron korzysta z informacji podawanych właśnie przez te płatne serwisy.

Masz tutaj przykład z dzisiaj
danexx.jpg
Ten sam nagłówek w talkingforex i forex factory ~
po prawej wykres minutowy Eur/Usd z Bre Ecn z dwoma niebieskimi kółkami, pierwsze to 13:51 czyli czas publikacji w płatnym serwisie a drugie to czas publikacji w newsach Forex Factory ~
Nie wiem czy ten przykład z aż 7 minutami nie jest ekstremalny ale np. myfxbook newswire nie mówi w ogóle o tym co powiedział Bullard, tak samo na kilku innych stronach.

TF - godzina publikacji i Forex Factory godzina publikacji.
Wypowiedź członka FED na temat środowej decyzji o nie zmniejszaniu ilości skupowanych obligacji, dodatkowo powiedział on jeszcze, że październikowe posiedzenie może być "żywe" i także zakończone konferencją a nie tylko publikacją minutek. Co znowu podsyca nadzieje na tapper.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Piter80
Pasjonat
Pasjonat

Dzieki Wuza :564:
Wlasnie o to mi chodzilo.Kurcze czasem nim info sie ukaze to trace polowe ruchu,albo i caly,bo strach wejsc.Czesto jak wychodzi info jestem w pracy i niestety pozostaje mi internet w telefonie :(
pozdrawiam i sorki Andy za zasmiecanie :oops:

ODPOWIEDZ