czemu gram na usd/jpy poniewaz jest przewidywalna w zachowaniu i powiazana z rentownowscia obligow amerykanskich, indexem dolara, danymi amerykanskimi, sytuacja geopolityczna na swiecie , etc poniewaz w parze jest $....Midas pisze:Witam,
Andy, mam pytanie, a mianowicie.. czemu grasz usd/jpy a nie na przykład eur/jpy czy innego crossa ? Ja gram ejka, bo jak zaczynałem się bardziej na poważnie brać za trejding to uczyłem się od ludzi, którzy właśnie ejka grali, a nie ujka. Ruchy są większe na ejku no i przynajmniej dla mnie chodzi bardziej przewidywalnie, ale ciekaw jestem Twojej opinii.
Jakbyś też znalazł chwilkę czasu to co myślisz ogólnie o sytuacji jena na najbliższe parę dni-tygodni? U mnie analiza średnio-długo terminowa kuleję jak i ogólnie analiza fundamentów, więc chętnie bym coś się od Ciebie poduczył
Swoją drogą to jakbyś mógł też czasem wrzucić jakieś zagranie ze screenem to byłbym wdzięczny i pewnie nie tylko ja. Wiem, że zaniechałeś wrzucania zagrań ze względu na ciszę w dzienniku, ja nie za bardzo miałem i nadal mam co pisać, chociaż jakbyś wrócił do tego co kiedyś to bym się postarał coś skrobnąć. A czuję jakąś więź z tym Twoim journalem, bo czytam go od pierwszego posta
Pozdrawiam, Midas
para ktora wymieniles czyli eur/jpy jest dla mnie taka se do zarabiania .... wole inne np . mam LL na aud/jpy ...
widzisz wielu czepia sie par zwiazanych z euro a jest przeciez wiele ciekawszych par gdzie mozna zarabiac krocie w krotkim terminie np. gbp/nzd na ktorej gram....
jesli chodzi o jena to jen zwiazany od sytuacji z dolarem i z wyzej zwiazanymi czynnikami ktore wymienilem wyzej.... niby wszyscy guru pierdza ze na koniec roku bedzie kolo 110 ale czy tak sie stanie , wszystko zalezec bedzie od wydarzen na swiecie i w Ameryce....( podam przyklad : Pan Summerss zrezygnowal z kandydatury na szefa FED i widziales jakie luki byly na otwarciu na weekend..) analiza fundamentow to moc ale w polaczeniu z AT to mieszanka wybuchowa ktora prowadzi do szczescia..

natomiast jesli chodzi o zamieszczanie screenow to jak nikt nie pisal nie udzielal sie to po co wklejac.... nie moze tak byc ze 1 osoba pisze a oglada to nie wiadomo ile osob.....inni tez powinni sie wlaczac i zalaczac ciekawe rzeczy ( swoje wejscia, art., przemyslenia ,etc ) .....