mForex ECN (wcześniej BRE Forex)
Re: BRE Forex ECN
Broker FX PRO wprowadził na swojej platformie " stop kroczący" oraz inną funkcje ciekawszą moim zdaniem - funkcja ustawia stop los chroniący naszą pozycje , odwrót ceny .... wybija stop los chroniąc nasze zyski "Break even".... pytanie , czy smart orders w breforex nie może dostać takiej przydatnej funkcji . Dziekuje RAPOSO za wszelkie informacje na temat FXPRO .
W sumie racja, BE mogłoby się przydać, podobnie jak TS wbudowany w platformę. Prześlę takie sugestie do BRE.
Co do moich odpowiedzi nie ma problemu i jeśli jeszcze czegoś nie będziesz wiedział to śmiało pisz.
Co do moich odpowiedzi nie ma problemu i jeśli jeszcze czegoś nie będziesz wiedział to śmiało pisz.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
-
- Maniak
Cześć Raposo chciałbym w końcu po długich wakacjach otworzyć rachunek real w BRE. Nie wiem czy dotarła do ciebie moja wiadomość? Daj znać.
http://www.forexfactory.com/adrianoforex?__r=4502#79
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Jak z 10.000 zł zrobić 50.000 zł w ciągu 12 miesięcy. Troszkę forex, troszkę giełda wszystko w ramach jednego konta. Start 2.01.2015 r.
Witaj,
Na PW nic nie mam i na wszystkie maile odpisałem więc chyba nie...
Na PW nic nie mam i na wszystkie maile odpisałem więc chyba nie...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Zakończyłam moją przygodę z FX.
Chciałabym podziękować brokerowi i jego pośrednikom za udzielanie się w tym wątku, uwzględnianie sugestii klientów, a przede wszystkim za rewelacyjne narzędzie jakim jest BSO.
Życzę wszystkim powodzenia na rynku / przy rozwijaniu waszych biznesów.
Chciałabym podziękować brokerowi i jego pośrednikom za udzielanie się w tym wątku, uwzględnianie sugestii klientów, a przede wszystkim za rewelacyjne narzędzie jakim jest BSO.
Życzę wszystkim powodzenia na rynku / przy rozwijaniu waszych biznesów.
Przegrałam z własnymi słabościami. Koniec z fx, zaczynam nowe życie i jestem zadowolona jak nigdy 

Nie ma za co Julia i milo nam, ze mogliśmy pomoc. Jesli to nie za osobiste pytanie, to skad taka decyzja? 

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Witam
NIestety po przygodach z aliorem zaczynam rozglądać się za nowym brokerem ecn. Mam pare pytań głownie do użytkowników grajacych na fx (uj eu tylko konto real i mobilne ) którzy są z bre od dłuższego czasu.
Jak często zdarzają się awarie i ile średnio trwają ?
Jak szybko są naprawiane ?
W jaki momentach najczęsciej dochodzi do problemów z pratformą: losowo/ kiedy na rynku jest chaos i ogromne zmiany cenowe / gdy jest bardzo niska plynność ?
Czy luki powstałe podczas awarii są uzupełniane ?
W jaki sposób broker rozwiązuje problem z stratą pieniedzy użytkownika jeśli strata powstała z winy brokera ?
Czy w przypadku problemów technicznych klienci są informowani o tym i w jaki sposób ?
Czy ktoś kto uzywa obecnie aliora i bre moze powiedzieć który broker jest lepszy ?
NIestety po przygodach z aliorem zaczynam rozglądać się za nowym brokerem ecn. Mam pare pytań głownie do użytkowników grajacych na fx (uj eu tylko konto real i mobilne ) którzy są z bre od dłuższego czasu.
Jak często zdarzają się awarie i ile średnio trwają ?
Jak szybko są naprawiane ?
W jaki momentach najczęsciej dochodzi do problemów z pratformą: losowo/ kiedy na rynku jest chaos i ogromne zmiany cenowe / gdy jest bardzo niska plynność ?
Czy luki powstałe podczas awarii są uzupełniane ?
W jaki sposób broker rozwiązuje problem z stratą pieniedzy użytkownika jeśli strata powstała z winy brokera ?
Czy w przypadku problemów technicznych klienci są informowani o tym i w jaki sposób ?
Czy ktoś kto uzywa obecnie aliora i bre moze powiedzieć który broker jest lepszy ?
Witaj,
Poniżej odpowiedzi na Twoje pytania w tej samej kolejności.
1) Od początku istnienia BRE Forex (właśnie mija rok) były bodajże tylko dwie awarie, które nie trwały więcej niż 15 min.
2) Było ich tak mało, że trudno znaleźć jakąś zależność
.
3) Tak.
4) Zgłaszasz reklamację i jeśli wina była po stronie brokera to środki powinny być zwrócone.
5) Awarii było mało i szybko sobie z nimi poradzono więc za bardzo nie było jak informować
.
Ogólnie pod względem niezawodoności to BRE jest chyba liderem na polskim rynku...
Poniżej odpowiedzi na Twoje pytania w tej samej kolejności.
1) Od początku istnienia BRE Forex (właśnie mija rok) były bodajże tylko dwie awarie, które nie trwały więcej niż 15 min.
2) Było ich tak mało, że trudno znaleźć jakąś zależność

3) Tak.
4) Zgłaszasz reklamację i jeśli wina była po stronie brokera to środki powinny być zwrócone.
5) Awarii było mało i szybko sobie z nimi poradzono więc za bardzo nie było jak informować

Ogólnie pod względem niezawodoności to BRE jest chyba liderem na polskim rynku...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- kaktus3000
- Gaduła
Potwierdzam brak problemów. Pamiętam tylko jedną awarię około 15min i to około godziny 23, więc nawet ledwo ją zauważyłem. Gdy się pojawiły jakieś wpisy na forum o tym, dopiero wówczas się zorientowałem, że wykres stał w miejscu 
Ogólnie BRE technicznie działa bardzo dobrze.
Wady:
1. Dość wysokie koszty transakcji w porównaniu do światowych liderów. W porównaniu do polskich brokerów koszty ok.
2. Dość wysokie koszty SWAP w porównaniu do światowych liderów. W porównaniu do polskich brokerów koszty ok.

Ogólnie BRE technicznie działa bardzo dobrze.
Wady:
1. Dość wysokie koszty transakcji w porównaniu do światowych liderów. W porównaniu do polskich brokerów koszty ok.
2. Dość wysokie koszty SWAP w porównaniu do światowych liderów. W porównaniu do polskich brokerów koszty ok.
Potwierdzam to co napisali przedmówcy. Technicznie są OK i mają bardzo dużo instrumentów (waluty, towary, metale, indeksy). Nie wypada też nie wspomnieć o BSO
Pomimo wad, o których poniżej uważam, że i tak jest to niezła oferta polskiego broka. Gdyby tak jeszcze wprowadzili platformę cTrader 
Inne wady:
1. Wysoki poziom Stop Out - 80%
2. Rezygnacja z mikrolotów
3. Zaporowe opłaty dla scalperów
4. Dżwignia 1:100 jak u większości. Żeby pograć lotami musisz mieć duży kapitał przy tak wysokim SO

Inne wady:
1. Wysoki poziom Stop Out - 80%
2. Rezygnacja z mikrolotów
3. Zaporowe opłaty dla scalperów

4. Dżwignia 1:100 jak u większości. Żeby pograć lotami musisz mieć duży kapitał przy tak wysokim SO
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.