Złoty graal

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
fx-emery92
Gaduła
Gaduła

Re: Złoty graal

Nieprzeczytany post autor: fx-emery92 »

Jeśli można to w tytule uzupełnienia dodam że jeśli wywala Cię ciągle na SL to po prostu wchodzisz w złych miejscach, nie ma w tym żadnej filozofii.
Odnośnie SL mentalnego 100-200 pips, wejdziesz raz nie w tym kierunku co trzeba i co? 10-20Twoich Tp pójdzie w błoto, No chyba że masz taką dużą skuteczność że dasz rade to pociągnąć to okej.
Edit:
@UP.
Pewnie i ja nie zrozumiałem ale okej :d

pozytyw
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: pozytyw »

Nie no. Teraz to już zastanawiam się czy to ja może źle zrozumiałem :D
Poniżej wklejam trwający skalp na kablu. Więcej trejdów nie posiadam poza USD JPY który skończyłem na minusie. Nie czuję tej pary.
GBP USD
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Spiesz się powoli.

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Midas »

Panowie... przecież to były żarty :D Nie mam zamiaru i nigdy nie miałem grać bez sl'a.

Ogólnie to sprawa wygląda tak... że znów napaliłem się na zyski i robienie złota z gówna. Zrobiłem 30% w miesiąc u uznałem, że "kij w te 30$, zacznę grać większym riskiem, bo to nie ma co tracić czasu" i niestety po 1 dniu i 3 sl'ach szlag trafił psychikę. Śmiesznie to brzmi, bo to niby 100zł a jednak zobaczyłem 15% straty i zrobiłem z niej 50% straty. Jest to tylko i wyłącznie problem mojej głowy, bo sam system jest w porządku. Dziś na przykład byłoby +20p ale.. postanowiłem, że złapię większy ruch. No i oczywiście jak postanowiłem, że złapię coś wiekszego to po 30pipsach (i moim TP) zawrócili i wywalili pozycję :)

Jedynym problemem jestem ja, moja chciwość i błędy spowodowane frustracją i niecierpliwością, nic więcej.

Pozdrawiam, Midas

Awatar użytkownika
bfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bfx »

Fajnie Midas ze nie zwalasz winy na system albo cos innego. Rob co robisz. Ktos mądry kiedys powiedzial: "zeby byc w czyms mistrzem trzeba robic caly czas to samo". Obawiam sie, ze opanowanie swoich zachowan moze zajac sporo czasu. Ale na pewno warto. Mysle ze robisz wlasnie najwiekszy i najwazniejszy krok do sukcesu. Pozniej juz bedzie z gorki. :564: Pozdrawiam
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Moim zdaniem to te całe dzisiejsze spadki to było walenie w ***** i zamknięmy d1 i w1 na up - a przynajmniej szczerze na to liczę :D (na edku ponad zl spadkową a na ejku nie robiąc pina) i jazdę dalej up (przynajmniej na ejku) bo trzeba w końcu wybić szczyty nowe. TP ustawiony na końcu ewentualnej korekty (jeżeli patrzymy na ruch w dół h4 jako impuls down a nie korektę).

Pozdro

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Witam,

Luki:

-67p na edku up
-10p na ejku down
-55p na ujku down

Ejek po otwarciu strasznie szarpie, mam nadzieję, że to fbo h4 jednak da siłę ejkowi do pójścia up. Nie przestawiam SL'a na be. Jak to mówią wóz albo przewóz (sl 8p tp 97p ).

Awatar użytkownika
Midas
Pasjonat
Pasjonat

Czy mi się uda kiedyś złapać większego trejda...? Jak to się dzieje, że jak próbuję złapać 50-100p to idzie na +30 po czym zawraca a jak wezmę te 30 pipsów to leci do tp 50-100p?

Niech jeszcze teraz do TP pójdzie to już będzie cudownie. Dawno takiej frustracji nie czułem i wkurwienia...

Pozdro

Awatar użytkownika
Pablo90
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Pablo90 »

Jak dla mnie celujesz w za wysokie RR, mogłeś spokojnie zgarnąć 5 razy więcej niż ryzykowałeś. RR = 3 to już bardzo dużo. Staraj się w każdym trejdzie utrzymywać stały stosunek zysku do ryzyka, to powinno trochę zmniejszyć Twój problem.

Mlody22
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Mlody22 »

Tu ewidętnie pokazałeś swoją chciwość, :P trzeba było brać co jest. Wejście super :)

Awatar użytkownika
adamkaluza
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: adamkaluza »

Midas pisze:Panowie... przecież to były żarty :D Nie mam zamiaru i nigdy nie miałem grać bez sl'a.
Siema Midas :)
Hehe nie rób tak kolegów w konia, bo prawie uwierzyli że będziesz grał z SL "mentalnym" na 200 pips :D
Swoją drogą ciekawe, trader który potrafi celnie z SL = 8p wejść miałby na raz grać z SL 200p "mentalnym"...
Pomyśl co powinna zrobić cena żeby zabrać ci pieniądze. Ona to zrobi!

ODPOWIEDZ