mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
9%
Poza paroma minusami są ok
8
36%
Przeciętny
6
27%
Mają wiele wad
3
14%
Stanowczo odradzam
3
14%

Liczba głosów: 22

rem
Gaduła
Gaduła

Re: BRE Forex ECN

Nieprzeczytany post autor: rem »

@ raposo
Dzięki za podzielenie się swoją wiedzą i domysłami.
Jednak, z tego co piszesz, rozumiem, że nie wypowiadasz się oficjalnie w imieniu BRE, a w takim razie, jak wcześniej napisałem, chętnie usłyszałbym, co Oni mają w tej sprawie do powiedzenia (może być także za Twoim pośrednictwem :569: ).
Być może będą to jakieś konstruktywne informacje :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Jak najbardziej zapytam przy okazji lub moze samo BRE wypowie sie w tej sprawie ale z tego co wiem plany mają inne ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

MaciejWLKP
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaciejWLKP »

Założyłem z ciekawości demo ponieważ mam coraz więcej zastrzeżeń co do mojego obecnego brokera i jestem po pierwszych testach zadowolony ale do rzeczy. Zawarłem dziś pierwszą transakcje i rozumiem że jest naliczany spread plus prowizja? Podam przykład: wszedłem w longa na usd/jpy po 99.524 a zamknąłem po 99.568 a więc zysk to 4.4 pips, wolumen 0.1 lota. W terminalu jest napisane że zarobiłem 14.01 zł jednak konto urosło o 11.16 zł. Zakładając że spread wynosił 0,2-0,3 pipsa to reszta tej kwoty to ta prowizja?

edit: dorzucam obrazek. Czy kwota podana w kalkulatorze jako "spread efektywny" to koszt całkowity?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Witaj,

Tak, to koszt całkowity. U brokerów ECN spread przyjmuje wartość rynkową, która zależy od aktualnej płynności rynku. Sam broker nie ingeruje w jego wysokość, dzięki czemu jest on z reguły bardzo niski (akurat na USD/JPY w BRE to zazwyczaj 0.0-0.3 pips). Natomiast brokera zyskiem jest prowizja pobierana od każdej transakcji.

Standardowa prowizja wynosi 0,0045% od wartości transakcji. Podeślę Ci na PW dokładny opis jak się to wylicza. Tymczasem na MT4 w oknie Terminal kliknij prawym przyciskiem myszy i dodaj sobie kolumnę Prowizja, dzięki czemu będziesz widział ile dodatkowo zostało Ci pobrane z tego tytułu. Oczywiście kalkulator i BRe Smart Orders też dobrze Ci to wyliczą przed zawarciem odpowiedniej transakcji.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Piter80
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Piter80 »

Mam pytanko.Mozna w BRE grac na zlocie,ropie,i reszcie?Bo nie wiem jak znalezc wykresy?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Można. Kliknij prawym przyciskiem myszy na Rynek (kwotowania) -> Pokaż wszystkie symbole i otwierasz wykres standardowo.

Ropę masz pod: WTI i BRENT. Złoto pod XAUSD.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Piter80
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Piter80 »

dzieki :)

MaciejWLKP
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaciejWLKP »

Dwa pytanka: Jak długo trwają formalności z otwarciem konta drogą internetową +/- ? Tydzień? No i pytanie następne jak wygląda rozliczanie roczne? Czy bre wysyła pit i czy są z tym związane jakieś opłaty?
"Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego."
"Ci, którzy nie pamiętają przeszłości, są skazani na jej powtarzanie."

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

MaciejWLKP pisze:Dwa pytanka: Jak długo trwają formalności z otwarciem konta drogą internetową +/- ? Tydzień? No i pytanie następne jak wygląda rozliczanie roczne? Czy bre wysyła pit i czy są z tym związane jakieś opłaty?
Założenie konta:
http://forex-nawigator.biz/forum/bre-fo ... ml#p612987
Do tego można doliczyć 1 dzień na przelew i jego zaksięgowanie. Od razu po tym konto jest aktywowane i można handlować.

BRE wysyła PIT do klientów na początku kolejnego roku (do końca lutego) i na podstawie jego dokonujesz rozliczenia. Jak każdy polski dom maklerski mają taki obowiązek ustawowy. Jest to w pełni darmowe. Coraz częściej domy maklerskie dają możliwość wydruku PITa z panelu klienta lub wysyłają go mailowo. Może i tak teraz będzie w BRE. Dla nich to oszczędność kasy, a dla nas czasu.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Baton
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Baton »

BRE wysyła PIT do klientów
Jak wygląda sytuacja jeśli rachunek założę jako firma, np. osoba prowadząca DG, sp. z. o.o. , etc. też wysyłają pit czy nie? Na podstawie czego rozróżnią że to rachunek firmowy lub prywatny (DG)?

ODPOWIEDZ