Brokers Star
Re: Brokers Star
Na pewno podjęcie kroków prawnych nie zaszkodzi - natomiast na tą chwilę informacja jest taka, że wypłacą depozyty.
Nie bardzo wiadomo co robić.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
w ciagu ostatniej godziny kilkukrotnie rowniez widzialem "INTERNAT ERROR DATA BASE" zarowno na domenie .com jak i .pl wiec cos dziala i nie dziala wybiorczo - takie rzeczy moga sie pojawiac gdy ktos zmienia cos w bazie (moze chodzi o stany kont ze wzgledu na piatkowe zamkniecia).Marek12578 pisze:strona akurat działa.
Nie miej mnie za jakiegos obronce BS, bo tez mialem tam kase i jestem ciekaw co dalej.
-- 11 wrz 2013, 12:22 --
Hehe przed chwila ta wiadomsoc byla dluzsza ?? z dopiskiem ze stracili plynnosc finansowa na skutek dostawcy plynnosci - ja takiej informacji nie widzialem - widzialem o smierdzacym przejeciu. a sadzic mozna o :Akhh pisze:Na pewno podjęcie kroków prawnych nie zaszkodzi - natomiast na tą chwilę informacja jest taka, że wypłacą depozyty.
a) blokady wyplat
b)brak jakichkolwiek rzetelnych informacji o depozytach i ich przetrzymywanie
c)skasowanie pozycji z piatku
Skad informacja ze beda wyplacac ? ja takiej nigdzie nie widzialem procz wiadomosci od Ciebie
Wiadomość doszła na maila - sam jej nie dostałem, ale dostała ją jedna z osób mających konto w BS. Nie wiem czy do wybrańców wysyłali.
Co do wiadomości to są spekulacje i jakieś plotki, które do mnie docierają z różnych stron. Część jest sprzecznych i nie wiem co myśleć - bo pochodzi np. od innego brokera, który ma tego samego dostawcę technologii etc.
Najlepiej jakby jakiś prawnik się wypowiedział jak to może wyglądać.
Co do wiadomości to są spekulacje i jakieś plotki, które do mnie docierają z różnych stron. Część jest sprzecznych i nie wiem co myśleć - bo pochodzi np. od innego brokera, który ma tego samego dostawcę technologii etc.
Najlepiej jakby jakiś prawnik się wypowiedział jak to może wyglądać.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
- K.Czereśniak
- Stały bywalec
Ależ oczywiście, że chcą wypłacić. Dlatego cała ta szopka z konkursem, weteranem z Singapuru i dostawcą płynności, zwolnieniami pracowników, przenosinami na nowe serwery, wstrzymaniem wypłat zleconych kilka tygodni temu....Akhh pisze:Na pewno podjęcie kroków prawnych nie zaszkodzi - natomiast na tą chwilę informacja jest taka, że wypłacą depozyty.

Akhh naprawdę nie widzisz, że to jeden wielki wał jest? Dzięki za pomoc w tej sprawie, ale to walka z wiatrakami. Oni już dawno się zmyli. Inaczej już dawno byśmy mieli kasę na kontach.
Dopaść osoby za to odpowiedzialne. Dla mnie pieniądze to rzecz święta. Nikomu nie pozwolę ich zabrać. Co jak co prokuratura w Polsce dobrze działa. Co z tego, że firma w Bułgarii i bez licencji. To Polacy za tym stali. Mam nadzieje, że ich dopadną i oskarżą o współudział.Akhh pisze:Nie bardzo wiadomo co robić.
W styczniu o nich napisałeś, że polecasz ich usługi. napisałeś również, że:
Zawsze tak dokładnie sprawdzasz brokerów zanim zaczniesz polecać ich usługi?? Wielu teraz się na minę wje****. Ze stópki ich już wyrzuciłeś, ale na stronie dalej ich masz.Akhh pisze:Mają lepsze regulacje niż w Polsce.
Gdzie na stronie są?
Trudno przewidzieć tego typu rzeczy, a jeśli to nastąpiło jeszcze z winy dostawcy technologii - bo takie rzeczy już są niemożliwe do przewidzenia.
Jeśli to przekręt to jeszcze powiedzmy można było w jakiś sposób to przewidzieć, jeśli to wina kogoś dalej w łańcuchu pokarmowym - klient->broker->mostek->dostawca technologi->dostawca płynność itd. to już w ogóle nie możliwe do przewidzenia.
Dzwonię gdzie się da, ruszam jakieś kontakty i mam taki mętlik w głowie, że im więcej się dowiaduję tym mniej wiem. Natomiast nie doszła do mnie żadna wiadomość, że jest jakiś skok na kasę i przekręt. Co wcale nie znaczy, że tak nie jest.
Trudno przewidzieć tego typu rzeczy, a jeśli to nastąpiło jeszcze z winy dostawcy technologii - bo takie rzeczy już są niemożliwe do przewidzenia.
Jeśli to przekręt to jeszcze powiedzmy można było w jakiś sposób to przewidzieć, jeśli to wina kogoś dalej w łańcuchu pokarmowym - klient->broker->mostek->dostawca technologi->dostawca płynność itd. to już w ogóle nie możliwe do przewidzenia.
Dzwonię gdzie się da, ruszam jakieś kontakty i mam taki mętlik w głowie, że im więcej się dowiaduję tym mniej wiem. Natomiast nie doszła do mnie żadna wiadomość, że jest jakiś skok na kasę i przekręt. Co wcale nie znaczy, że tak nie jest.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
- K.Czereśniak
- Stały bywalec
http://comparic.pl/brokerzy-2/brokers-star/Akhh pisze:Gdzie na stronie są?
Important Notice: Server Disabled.
Brokers Star
Monday, 9-9-2013
Dear Valued Customers,
We are sorry to inform you that Brokers Star servers have been disabled.
All positions on customer’s accounts were liquidated.
As of today Brokers Star will no longer act as a brokerage house.
In the next few days instructions will be provided accordingly so that account holders funds
may be returned as quickly as possible.
Thank you very much for your patience and support as we work our way through this difficult
circumstance.
Sincerely,
Team Brokers Star
Brokers Star
Monday, 9-9-2013
Dear Valued Customers,
We are sorry to inform you that Brokers Star servers have been disabled.
All positions on customer’s accounts were liquidated.
As of today Brokers Star will no longer act as a brokerage house.
In the next few days instructions will be provided accordingly so that account holders funds
may be returned as quickly as possible.
Thank you very much for your patience and support as we work our way through this difficult
circumstance.
Sincerely,
Team Brokers Star
Oprócz polskiej prokuratury, polecam też uderzyć do prokuratury w Sofii
Podobnie jak wy mam tam ulokowaną kasę. Także zależy mi na jej odzyskaniu. I to bardzo bardzo.
Ze względu na sposób w jaki komunikuje się z klientami ta spółka sądzę, że nie ma na co czekać tylko trzeba zadziałać prawnie!
Myślę, że jestem w stanie to zorganizować. Im nas więcej tym więcej pieniędzy do odzyskania i tym chętniej zajmie się tym Prawnik!
Zgodnie z ich regulaminem po zgłoszeniu żądania mają 5 dni na wysłanie środków!
Zwróćcie uwagę na te ich notki www na "pl" są inne niż na "com"! Sprawdzałem także tą Bułgarską i tam nie ma żadnych informacji....
Na początek potrzebuję wiedzieć ile jest osób poszkodowanych! W związku z tym proszę o kontakt Priv.
Ze względu na sposób w jaki komunikuje się z klientami ta spółka sądzę, że nie ma na co czekać tylko trzeba zadziałać prawnie!
Myślę, że jestem w stanie to zorganizować. Im nas więcej tym więcej pieniędzy do odzyskania i tym chętniej zajmie się tym Prawnik!
Zgodnie z ich regulaminem po zgłoszeniu żądania mają 5 dni na wysłanie środków!
Zwróćcie uwagę na te ich notki www na "pl" są inne niż na "com"! Sprawdzałem także tą Bułgarską i tam nie ma żadnych informacji....
Na początek potrzebuję wiedzieć ile jest osób poszkodowanych! W związku z tym proszę o kontakt Priv.
Zgłoszenie już podobno jest u regulatora w Bułgarii.
-- śr 11-09-2013, 14:59 --
Jeśli będzie coś wiadomo kto organizuje pozew i jak etc. dajcie mi znać ogłoszę to też na stronie żeby więcej ludzi się zebrało.
-- śr 11-09-2013, 14:59 --
Jeśli będzie coś wiadomo kto organizuje pozew i jak etc. dajcie mi znać ogłoszę to też na stronie żeby więcej ludzi się zebrało.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów