Wchodzisz w historię transakcji w MT4, klikasz prawym - wybierasz sobie okres za jaki chcesz historię, następnie znowu prawym i możesz ją zapisać. Są też skrypty, które eksportują historię do excela.Piter80 pisze:Panowie mam pytanie.Posiadam rachunek w BRE i zastanawiam sie czy jest mozliwosc,aby otrzymywac od nich np co tydzien wykaz tranzakcji na maila?Lub czy mozna jakos uzyskac wykaz rozmow z platformy i zapisac na dysku np w wersji pdf?
dzieki
mForex ECN (wcześniej BRE Forex)
Re: BRE Forex ECN
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
Wielkie dzieki 

1. Czas na kolejne marudzenie skierowane do moich brokerów
Podczas przygotowania do nowego tygodnia muszę wchodzić na strony różnych brokerów (lub w zakładkę newsy kilku MT4) i ręczne spisywać daty rolowań na dany tydzień oraz innych informacji.
Czy jest szansa na udostępnianie kiedyś informacji typu rolowania, dywidendy, swapy, specyfikacja instrumentów, godziny handlu, kalendarz makro, dywidendy (komunikaty ESPI itp. rzeczy dla akcji, jeśli dany broker to ma w ofercie), widły notowań (np. dla produktów rolnych w BOŚ) w postaci czegoś zjadliwego dla automatu: xml, web service - cokolwiek co można automatycznie przetworzyć bez parsowania ciągle zmieniającego się HTML czy też OCRowania PDFów?
Moja wizja pracy trejderki multiinstrumentalistki (trejduję wszystko co się da, nie działam na 1 czy 2 parach jak większość osób) wygląda następująco:
+ na początku tygodnia odpalam swój programik i widzę ważne rzeczy na przyszły tydzień (calendar + rolowania + dywidendy + zmiany godzin handlu z tytułu świąt)
+ w trakcie tygodnia spokojnie sobie trejduję, a programik (jakiś przerobiony wyświetlacz newsów z forexfactory) odpowiednio wcześniej wrzuca mi potrzebne rzeczy na ekran MT4 (albo działa w trayu windowsa)
+ dzięki temu o niczym nie zapomnę, nie zostawię pozycji na noc jeśli są niekorzystne swapy lub dzień wolny w USA/GB, szybko zamknę pozycję w przypadku zbliżania się ceny do wideł notowań agro lub Nikkei225.
Ew. jeśli ktoś ma ciekawe pomysły/wskaźniki/narzędzia na usprawnienie pracy tradera w tym temacie, to chętnie się zapoznam z odpowiednimi wątkami tutaj czy zewnętrznymi źródłami.
2. @nufnuf: Do haseł używam KeyPassa
3. @Piter80: BRE wysyła mailem codzienne podsumowanie transakcji oraz wyciąg miesięczny.
Podczas przygotowania do nowego tygodnia muszę wchodzić na strony różnych brokerów (lub w zakładkę newsy kilku MT4) i ręczne spisywać daty rolowań na dany tydzień oraz innych informacji.
Czy jest szansa na udostępnianie kiedyś informacji typu rolowania, dywidendy, swapy, specyfikacja instrumentów, godziny handlu, kalendarz makro, dywidendy (komunikaty ESPI itp. rzeczy dla akcji, jeśli dany broker to ma w ofercie), widły notowań (np. dla produktów rolnych w BOŚ) w postaci czegoś zjadliwego dla automatu: xml, web service - cokolwiek co można automatycznie przetworzyć bez parsowania ciągle zmieniającego się HTML czy też OCRowania PDFów?
Moja wizja pracy trejderki multiinstrumentalistki (trejduję wszystko co się da, nie działam na 1 czy 2 parach jak większość osób) wygląda następująco:
+ na początku tygodnia odpalam swój programik i widzę ważne rzeczy na przyszły tydzień (calendar + rolowania + dywidendy + zmiany godzin handlu z tytułu świąt)
+ w trakcie tygodnia spokojnie sobie trejduję, a programik (jakiś przerobiony wyświetlacz newsów z forexfactory) odpowiednio wcześniej wrzuca mi potrzebne rzeczy na ekran MT4 (albo działa w trayu windowsa)
+ dzięki temu o niczym nie zapomnę, nie zostawię pozycji na noc jeśli są niekorzystne swapy lub dzień wolny w USA/GB, szybko zamknę pozycję w przypadku zbliżania się ceny do wideł notowań agro lub Nikkei225.
Ew. jeśli ktoś ma ciekawe pomysły/wskaźniki/narzędzia na usprawnienie pracy tradera w tym temacie, to chętnie się zapoznam z odpowiednimi wątkami tutaj czy zewnętrznymi źródłami.
2. @nufnuf: Do haseł używam KeyPassa
3. @Piter80: BRE wysyła mailem codzienne podsumowanie transakcji oraz wyciąg miesięczny.
Przegrałam z własnymi słabościami. Koniec z fx, zaczynam nowe życie i jestem zadowolona jak nigdy 

Czy w BRE jest trailig stop [bo nie moge znaleźć] czy mi się pozajączkowało?
JestKredka pisze:Czy w BRE jest trailig stop [bo nie moge znaleźć] czy mi się pozajączkowało?

Klik prawym na pozycji i wybierz Trailling Stop
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Od Traderów dla Traderów
Od Traderów dla Traderów
O dzięki! Czyli dobrze pamiętałam tą zapierniczającą za kursem kreseczkęAkhh pisze:JestKredka pisze:Czy w BRE jest trailig stop [bo nie moge znaleźć] czy mi się pozajączkowało?
Klik prawym na pozycji i wybierz Trailling Stop

Mam pytanie. Czy bre bank poszerzy ofertę cfd o akcje polskie, włoskie czy szwajcarskie?
O włoskie czy szwajcarskie to szczerze wątpię, bo popyt na to w Polsce jest wręcz znikomy. Natomiast CFD na polskie akcje nie byłyby złym posunięciem
. Wybadam temat.
-- wt 10-09-2013, 16:53 --
Dostałem potwierdzenie, że jest spora szansa na wejście CFD polskich akcji do oferty. Na resztę tymczasowo nie ma co liczyć.

-- wt 10-09-2013, 16:53 --
Dostałem potwierdzenie, że jest spora szansa na wejście CFD polskich akcji do oferty. Na resztę tymczasowo nie ma co liczyć.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Jak ogólnie dobrze oceniam ofertę BRE Forex ECN , tak widzę jeden poważny mankament. Mianowicie nie widzę możliwości złożenia zlecenia z limitem na dowolnym poziomie, ( a tak wg mnie , powinno być w ECN'ie), skutkiem czego są niemiłe czasami dla klientów poślizgi.BRE FX ECN pisze: Zlecenia na CFD realizowane są jako zlecenia market, co oznacza, że klient składając zlecenie może otrzymać realizację inną niż cena którą widział w chwili składania zlecenia. w praktyce na spokojnym rynku odchylenia są niewielkie i są w obie strony (realizacja może być gorsza lub lepsza). To samo tyczy się zleceń limit i stop, ponieważ w momencie aktywacji zlecenia kierowane jest ono na rynek jako market ...
Dla przykładu: cena rynkowa jest obecnie 100.051 - 100.054. Chcę otworzyć długą pozycję, ale chciałbym zapłacić najwyżej np. 100.07. Niestety, w związku z ograniczeniami MT4 (wprowadzonymi na potrzeby i dla korzyści Market Makerów

Tu ponawiam swego czasu postawione pytania do BRE FX ECN:
Czy planujecie rozszerzyć aplikację BRe Smart Orders, tak aby można było składać zlecenia z limitem na dowolnym poziomie ?
Ewentualnie czy rozważacie umożliwienie klientom dostępu do BRE Forex ECN za pomocą innych niż MT4 aplikacji, nie ograniczających poziomów w zlecaniach z limitem ( jak np. ProTrader) ?
Jak słusznie zauważyłeś, MT4 ma swoje ograniczenia, które wynikają z faktu, że platforma była tworzona przede wszystkim dla Market Makerów w czasach kiedy o ECNach słyszeli tylko nieliczni. To teraz wpływa na pewne nieudogodnienia, a wydaje mi się, że nawet rozbudowanie BSO do granic możliwości wszystkiego nie załatwi.
Na PT 1 Alior ma wyłączność na Polskę, czy tak samo jest z dwójką nie wiem jednak problem jest inny. Druga platforma to dodatkowe koszty w postaci licencji i uruchomienia serwerów, co wcale tanie nie jest. BRE jest na rynku krócej niż rok, a zdecydowali się wprowadzić MT4 ze względu na potrzeby zgłaszane przez inwestorów (mimo wszystko ludzie wolą grać na MT4 niż na innych, świeższych platformach) i wątpię, aby opłacało im się wprowadzać na tym etapie drugą platformę tylko po to (lub głównie po to), aby obsłużyć inne rodzaje zleceń. Może w przyszłości to się zmieni, kiedy klientów będzie zdecydowanie więcej i zgłaszane przez nich potrzeby także będą bardziej zróżnicowane.
BRE ogranicza kontakt na forum do minimum więc jeśli chcesz to oczywiście mogę przy okazji dopytać ich o te kwestie jednak wątpię by było inaczej niż piszę...
Na PT 1 Alior ma wyłączność na Polskę, czy tak samo jest z dwójką nie wiem jednak problem jest inny. Druga platforma to dodatkowe koszty w postaci licencji i uruchomienia serwerów, co wcale tanie nie jest. BRE jest na rynku krócej niż rok, a zdecydowali się wprowadzić MT4 ze względu na potrzeby zgłaszane przez inwestorów (mimo wszystko ludzie wolą grać na MT4 niż na innych, świeższych platformach) i wątpię, aby opłacało im się wprowadzać na tym etapie drugą platformę tylko po to (lub głównie po to), aby obsłużyć inne rodzaje zleceń. Może w przyszłości to się zmieni, kiedy klientów będzie zdecydowanie więcej i zgłaszane przez nich potrzeby także będą bardziej zróżnicowane.
BRE ogranicza kontakt na forum do minimum więc jeśli chcesz to oczywiście mogę przy okazji dopytać ich o te kwestie jednak wątpię by było inaczej niż piszę...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu