mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
9%
Poza paroma minusami są ok
8
36%
Przeciętny
6
27%
Mają wiele wad
3
14%
Stanowczo odradzam
3
14%

Liczba głosów: 22

Awatar użytkownika
reQuorter
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: BRE Forex ECN

Nieprzeczytany post autor: reQuorter »

raposo pisze:
reQuorter pisze:To ciekawe co teraz bedzie z takimi klientami jak ja co maja tylko konta mini u nich.

Beda likwidowac te konta?
Pisałem o tym:
raposo pisze:...
Jeśli chodzi o konta mini w BRE to tak, zostały zlikwidowane. Dotychczasowe konta mini działają normalnie na starych zasadach.
Dziękować.

A czemu teraz takie posunięcie z ich strony? Rezygnacja z kont mini? Nie wystarczyło już tylko zrobić minimalnej prowizji? 0.03 lota jeszcze moge wyrobic na niektorych strategiach, ale 0.1 to nie mam niestety takiego kapitalu narazie.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Pojawiła się nowa wersja platformy WEB uruchamianej w przeglądarce internetowej. Przede wszystkim doszły funkcjonalności znane z BRe Smart Orders i poprawiła się przejrzystość.

Logowanie: https://webtrader.breforex.pl/
Instrukcja obsługi: http://breforex.pl/Media/Default/Instru ... Trader.pdf

Zapraszam do przetestowania.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Witaj,

To nie kwestia BRE ale specyfiki rynku. To, że nie widzisz luki na wykresie nie oznacza, że jej nie było (nie widać jak cena się zmieniała w obrębie świecy). Trzeba by mieć dostęp do wykresu tickowego (pokazującego pojedyncze ceny jakie występowały na wykresie), aby to dokładnie sprawdzić. U brokerów ECN i STP takie rzeczy się zdarzają. Są dane makro, w tym przypadku najważniejsze w miesiącu, płynność się rozprasza, zmienność dynamicznie rośnie i ot taki bywa efekt. SL jest realizowany po pierwszej możliwej cenie po której znajdzie się transakcja przeciwstawna.

Jeśli chcesz się przestrzec przed takimi sytuacjami i nie grasz typowo pod dane makro to najlepiej zamknąć pozycję i ew. ponowić ją po publikacji.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Kredka
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kredka »

Gdzie się te okna przywołuje spowrotem po zamknięciu?
U mnie wygląda to tak, nie mogę zminimalizować zeby poczytać później.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Właśnie w obecnej wersji BSO nie można ich przywołać spowrotem ale myślę, że dział IT z BRE już myśli żeby coś z tym zrobić... ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Kredka
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kredka »

To na chwilę obecną mogliby zrobić mniejszy rozmiar żeby góry nie obcinało, zminimalizuję sobie albo zrobie screena.

Awatar użytkownika
kosmowariat
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kosmowariat »

Po ostatnim update BSO jest mały zonk. Wartość w polu Size (wielkość transakcji) jest resetowana po zmianie TFu. Jest to bardzo denerwujące. Proszę naprawcie to.

Dodatkowo jest taki problem, że w przypadku gdy skończy się miejsce na dysku, lub zabraknie prądu BSO traci zapisane ustawienia.

Jeśli chodzi o analizy, podpisuję się pod wypowiedziami poprzedników, miłoby było móc do nich wrócić po zamknięciu.
Stop Loss (SL) - zlecenie giełdowe określające zysk Twojego banku. Pomaga ono bankom określić kierunek kursu wybranego przez Ciebie instrumentu.

Postaw SL'a! Ja już mam akcje tego banku ...

Awatar użytkownika
nufnuf
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nufnuf »

juliasent pisze: O ile dobrze widzę, to strona breforex.pl w okienku logowania nie ma tytułu okienka (zdefiniowanego w HTML), przez co trudno mi ustawić automat do wpisywania hasła za mnie - sam tytuł aplikacji "Mozilla Firefox" to za mało, bo takich stron może być pełno :(
Może jest na to rada. Jakiego automatu używasz?

Awatar użytkownika
reQuorter
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: reQuorter »

nufnuf pisze:
juliasent pisze: O ile dobrze widzę, to strona breforex.pl w okienku logowania nie ma tytułu okienka (zdefiniowanego w HTML), przez co trudno mi ustawić automat do wpisywania hasła za mnie - sam tytuł aplikacji "Mozilla Firefox" to za mało, bo takich stron może być pełno :(
Może jest na to rada. Jakiego automatu używasz?
Ja używam LastPass i działa bez problemów.

Piter80
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Piter80 »

Panowie mam pytanie.Posiadam rachunek w BRE i zastanawiam sie czy jest mozliwosc,aby otrzymywac od nich np co tydzien wykaz tranzakcji na maila?Lub czy mozna jakos uzyskac wykaz rozmow z platformy i zapisac na dysku np w wersji pdf?
dzieki

ODPOWIEDZ