MT4i - kopiowanie transakcji

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
FX KABOOM
Bywalec
Bywalec

MT4i - kopiowanie transakcji

Nieprzeczytany post autor: FX KABOOM »

Cześć,
postanowiłem skorzystać z tej strategii ponieważ chcę grać na jednym rachunku i kopiować transakcje na inne konta.
Problem polega na tym, że jest tam tyle opcji, że nie wiem jak skonfigurować to odpowiednio żeby działało to błyskawicznie ponieważ chodzi o scalping.
Jeśli miałeś styczność z tym EA to możesz pomóc mi pisząc tutaj bądź zrobić pliki ustawień dla "sender" i "receiver" z krótką notatką co zmienić aby to działało jak należy ;)
zależy mi na tym aby transakcje będą kopiowane z różną wielkością wolumenu w zależności od odbiorcy.
Całe to EA jest darmowe i znajduje się na stronie:
http://www.mt4i.com/appstore/app.aspx?i ... popularity

Dziękuję za wszelką pomoc! :564:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: MT4i - kopiowanie transakcji

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Ale... Te opcje są właśnie po to żebyś skonfigurował to sobie według własnych potrzeb ;).

Dużo zależy od tego co dokładnie chcesz osiągnąć oraz nawet od brokera z i do którego kopiowane będą transakcje. Który parametr nie jest dla Ciebie jasny? Lota możesz dobrać w zależności od przyjętego ryzyka i equity konta.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

FX KABOOM
Bywalec
Bywalec

Nie wiem czemu nie chce kopiować mi od brokera FXCH do brokera ArmadaMarkets różnica w nazewnictwie występuje jeśli chodzi o pary walutowe bo w AM do nazw dodana jest końcówka .arm czyli np. EURUSD u FXCH a w AM EURUSD.arm.
Jeśli robię wszystko w obrębie FXCH to działa jak należy. Po prostu nie wiem jak skonfigurować to tak żeby u różnych brokerów działało ;) bo pozostałe opcje można na ślepo skonfigurować testując wszystko na demo ;)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Są różne nazwy symboli ale widać, że kopiarka to przewidziała:
"Automatically adjusts between different broker symbols names such as EURUSD and EURUSDcx"
Poszukaj parametru, który jest za to odpowiedzialny i powinno śmigać. Ew. wrzuć screen z ustawieniami to będzie łatwiej pomóc.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bbq »

FX KABOOM pisze:Nie wiem czemu nie chce kopiować mi od brokera FXCH do brokera ArmadaMarkets różnica w nazewnictwie występuje jeśli chodzi o pary walutowe bo w AM do nazw dodana jest końcówka .arm czyli np. EURUSD u FXCH a w AM EURUSD.arm.
Jeśli robię wszystko w obrębie FXCH to działa jak należy. Po prostu nie wiem jak skonfigurować to tak żeby u różnych brokerów działało ;) bo pozostałe opcje można na ślepo skonfigurować testując wszystko na demo ;)
Moze to być wina suffixu, reciever powinien automatycznie go wykryć, jeśli nie to masz opcje forex symbol sufix. Doczytaj w instrukcji.
Poniżej skrin z rachunków demo ARM i FXCH.\\

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” A. Einstein

FX KABOOM
Bywalec
Bywalec

bbq niestetu u mnie nawet na rachunkach demo nie kopiuje transakcji mimo tego że teoretycznie łączą się ze sobą, jeśli ktoś ma dobre ustawienia do kopiowania to proszę o wrzucenie jej tutaj, ja nie jestem w stanie tego ogarnąć nie wiem czemu...
dzięki za pomoc!

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Na dzień dobry sprawdź ustawienia obu broków:
Narzędzia :arrow: Opcje :arrow: Strategie

Nie widzę innej możliwości braku kopiowania zleceń.
“Look deep into nature, and then you will understand everything better.” A. Einstein

FX KABOOM
Bywalec
Bywalec

Wszystko dobrze ustawione: raposo użyczył mi inny skrypt do kopiowania widzę że działa a MT4i - nie :/

Awatar użytkownika
bbq
Pasjonat
Pasjonat

Dziwne.

Spróbowałem na innym kompie i wygląda to tak.

1.Instalacja Mt4i
Obrazek
Obrazek

2.Ustawienia send/rec.
Obrazek

Pzdr.

FX KABOOM
Bywalec
Bywalec

może wina to tego że mam 64 bit windowsa? o.0

ODPOWIEDZ