Systemy z allegro / ebay / itp - PRZECZYTAJ ZANIM ZAPYTASZ

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
andante
Bywalec
Bywalec

Re: Systemy z allegro / ebay / itp - PRZECZYTAJ ZANIM ZAPYTA

Nieprzeczytany post autor: andante »

Ale Wy macie Panowie wymagania , jak bym miał 10-20 pip dziennie to bym byl bogaty a tu 700 pips miesiecznie to normalka :)

ADASKO2012
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ADASKO2012 »

kiker pisze:Mysle ze smiejesz sie z jego systemu.Osiagniecie 700 pips na miesiac to zaden wyczyn wrecz normalka jak ktos wie o co chodzi.Nie mam na mysli tego jego cudownego systemu tylko swoje czy innych wejscia.

Wez się schowaj.700 pipsow miesięcznie na eur\usd przez pol roku przy małym ryzyku{możliwość kilkunastu porażek z rzędu} i mam kilkanaście milionów złotych, inwestując zaledwie kilkadziesiąt tysięcy.Idźmy dalej kasa rośnie a ja mogę inwestować już dziesiątki milionów,kto zgadnie ile bym miał na koniec roku?

Skuti
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Skuti »

andante bo dla ludzi którzy siedzą w temacie 700 pipsów miesięcznie to na prawdę normalka

ale piszę tego posta żeby w końcu uświadomić wszystkich którzy tu zaglądają jakim oszustem jest koleszka sprzedający sygnały (swoją drogą to dziwię się że po tylu negatywach są jeszcze idioci którzy się dają nabrać)

TAK ! ...ja niestety też "korzystałem" z tych sygnałów - chcecie to się śmiejcie ale u mnie to wyglądało troche inaczej - miałem wgląd w te sygnały zaraz na początku jak tylko człowiek zaczął je sprzedawać i o dziwo były dobre na pierwszy rzut oka, sprawdziłem historię sygnałów z okresu półtora miesiąca i było ok - teraz już wiem gdzie był haczyk :)

ok ale do rzeczy :

Jak wygląda sygnał?
Otóż sygnał przychodził mi smsem w postaci :
BUY EUR/USD 1.3525-35 cel1-1.3550 cel2-1.3595 cel3-1.3650 SL=1.3490
Jak widać powyżej cena wejścia nie była jednoznaczna, była strefa szerokości 10 pipsów w której mieliśmy wejść w rynek. Każdy sygnał miał 3 cele i SL. TP1 wynosiło przeważnie 30 pips, TP2 70 pips a TP3 aż 150 pips. SL miało wynosić 30 pips jeśli w sygnale nie było inaczej.

"Instrukcja" korzystania z sygnałów
Mieliśmy do wyboru dwa sposoby gry z wykorzystaniem sygnałów.
Pierwszy polegał na zakładaniu trzech równych pozycji. Pierwsza z TP1, druga z TP2, trzecia z TP3 i każda z tym samym SL który miał jak pisałem wynosić 30 pipsów. Po osiągnięciu TP1 SL dla dwóch pozostałych pozycji miało być przesuwane na cene wejścia w rynek z danego sygnału. Po cofnięciu się wykresu i wbiciu SL byli byśmy na zero z dwóch ostatnich pozycji. Jeśli natomiast osiągnęliśmy TP2 to SL przesuwaliśmy dla trzeciej pozycji na 30 pipsów poniżej TP2. Ci co troche główkują już zauważyli że w razie osiągnięcia SL bez dojścia do pierwszego TP mamy w rzeczywistości 3xSL po 30 pipsów ! Teraz wyobraźcie sobie jaka musiała by być jakość tych sygnałów żeby przy tym sposobie gry mieć zyski !!??
Drugi sposób wchodzenia w rynek to wchodzenie pojedynczą pozycją i w przypadku osiągnięcia TP1 otwieranie nowej pozycji obarczonej SL 30 pips i kolejnym TP2. Oczywiście po osiągnięciu TP2 otwieramy trzecią pozycję też z SL 30 pips i TP równym TP3 (cel3). Tutaj też jest ciekawie bo jakikolwiek zysk mieli byśmy dopiero po osiągnięciu TP2 bo po osiągnięciu TP1 i zawróceniu ceny cały zysk z pierwszej pozycji zjadł by SL z drugiej :) Nie łudźcie się że TP2 było osiągane często, że nie wspomne o TP3 które było fikcją :D

Jak liczony jest zysk z sygnałów?
To jest najciekawsza część tego posta :) Otóż w przypadku gry pierwszym sposobem jeśli od razu osiągnęliśmy SL to do naszego salda "sprzedawca"sygnałów dopisywał minus 30 pipsów - w rzeczywistości było ich minus 90 ! Teraz jeśli osiągneliśmy TP1 nasze saldo rosło o 30 pips, jeśli TP2 to plus 70 pips no i TP3 plus 150 pips. TP2 w rzeczywistości dawało nam przy tym sposobie gry 140 pipsów ale osiągało się go baaardzo rzadko. Skuteczność musiała by więc wynosić aż 75% żebyśmy wychodzili mniejwięcej na zero! A gdzie nasze gwarantowane 500 pipsów? :D ...drugi sposób gry i liczenie z niego zysku to kolejna machlojka. SL wiadomo dawało minus 30 pipsów, osiągnięcie TP1 to wynik w okolicach zera (z pierwszej pozycji plus trzydzieści z drugiej SL=minus 30pips), TP2 dało by nam zysk 40 pipsów a TP3 150 pips.

Do tego sygnały przychodziły z opóźnieniem, nie było możliwości wejścia nawet jak sygnał był dobry bo było już po czasie i cena była po za strefą. Sprzedawca oczywiście taki sygnał doliczał do bilansu! Do tego zysk z sygnałów był liczony zawsze po maxymalnie najkorzystniejszej (oczywiście dla sprzedawcy) cenie wejścia nawet jak takiej nie było :)

...jak kłóciłem się dla zasady o moje 250 PLN poświęciłem troche czasu na naniesienie tych "sygnałów" na wykresy i porobienie screnów, w załączniku macie to zilustrowane i opisane oraz porównane z "wynikami" sprzedawcy.

Realnie ktoś kto by grał tymi sygnałami przez okres około 2 tygodni miał by koło 250 pipsów w plecy przy czym sprzedawca przysyłął za ten okres zestawienie z zyskiem ponad 500 pips :) Dowód w załączniku.

Mam nadzieję że ktoś zaoszczędzi dzięki temu postowi pare stówek.

korekta koloru Ink.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
abgarman
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: abgarman »

No no Panie Dzieju! Jak to mówią Skuti - "kudos" :) Podziwiam kawał dobrej roboty, tak rzetelnej analizy systemu już dawno nie widziałem. Generalnie uważam, że kupowanie sygnałów bez podłączonego jakiegoś systemu trade copy/automatyki otwierania pozycji + VPS itd nie ma sensu.
Ciężko jest wejść w tej cenie, którą ktoś przysyła, zwłaszcza, że w tym przypadku ewidentnie nie było z góry zaplanowanych trejdów, tylko tylko tak na prawdę live trading przez sms.

Co do zarządzania pozycją - tu akurat się nie zgodzę, sam nieraz zdejmuję część pozycji a zostawiam resztę, ale zazwyczaj jestem wtedy na b/e i zdejmuję połowę, czyli staram się robić tak, że jak mnie wywali, to mniej więcej na zero. Trzeba się tylko w takim systemie napracować, żeby pipsy policzyć... :D Tzn ile tego było łącznie po uwzględnieniu zdejmowania części pozycji, etc. 700 pipsów na miesiąc (już po kalkulacjach) da się wykręcić, ale przy takim systemie sms - niewykonalne...

Pozdrawiam =)
Sygnały daytrading + daily webinar + trade copy zobacz http://abgarfx.com | Twitter: @abgarman - można pytać o opinie o mnie | MyFXBook - konto sygnałowe: http://www.myfxbook.com/members/fxsigna ... nce/634307

ADASKO2012
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: ADASKO2012 »

abgarman pisze:No no Panie Dzieju! Jak to mówią Skuti - "kudos" :) Podziwiam kawał dobrej roboty, tak rzetelnej analizy systemu już dawno nie widziałem. Generalnie uważam, że kupowanie sygnałów bez podłączonego jakiegoś systemu trade copy/automatyki otwierania pozycji + VPS itd nie ma sensu.
Ciężko jest wejść w tej cenie, którą ktoś przysyła, zwłaszcza, że w tym przypadku ewidentnie nie było z góry zaplanowanych trejdów, tylko tylko tak na prawdę live trading przez sms.

Co do zarządzania pozycją - tu akurat się nie zgodzę, sam nieraz zdejmuję część pozycji a zostawiam resztę, ale zazwyczaj jestem wtedy na b/e i zdejmuję połowę, czyli staram się robić tak, że jak mnie wywali, to mniej więcej na zero. Trzeba się tylko w takim systemie napracować, żeby pipsy policzyć... :D Tzn ile tego było łącznie po uwzględnieniu zdejmowania części pozycji, etc. 700 pipsów na miesiąc (już po kalkulacjach) da się wykręcić, ale przy takim systemie sms - niewykonalne...

Pozdrawiam =)
Dlatego wysyła sygnały SMS z dużym opóźnieniem ,żeby kilkaset pipsow mógł miesięcznie wcisnąć frajerom z niczego.
30 sygnałów razy widełki 10 pipsow =300 pipsow +moge wyslac zestawienie hehe
I jeszcze inne machlojki.

ade25
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ade25 »

andante pisze:
Witam serdecznie

Czy ktoś z forumowiczów korzystał może z tego szkolenia i co moze na ten temat powiedzieć , bo po komentarzach wygląda że spoko .

http://allegro.pl/forex-strategia-dla-p ... 14403.html

a tutaj kolejny sys też z pozytywnymi komentarzami tylko czy to nie są jakieś podstawione osoby .

http://allegro.pl/forex-realny-zysk-rea ... 11285.html
Korzystałem z tego szkolenia i powiem szczerze jestem bardzo zadowolony strategia jaką się nauczyłem naprawdę działa 6 godzin trwało szkolenie mnie ponieważ z forexem dopiero jestem 2 miesiące.
Gościu fajnie tłumaczy.

Co do sytemu fxciezkapraca to mam i korzystam czasami ale nie potrafie stwierdzić czy na chociaż 80% jest skuteczny bo musiałbym grać nim cały czas. Znajomy nim gra i sobie chwali ale wiadomo że są takie dni że od forexu z daleka trzeba być czujnym.

JAREK67
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: JAREK67 »

ade25 pisze:6 godzin trwało szkolenie mnie ponieważ z forexem dopiero jestem 2 miesiące.
A ja 7 lat już wkuwam :wall: Chyba się zapiszę na to szkolenie.

Awatar użytkownika
klonmarcin
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: klonmarcin »

JAREK67 pisze:
ade25 pisze:6 godzin trwało szkolenie mnie ponieważ z forexem dopiero jestem 2 miesiące.
Kurde - to po co my się tyle męczymy - wystarczy parę godzin i nędzne 200 pln - ów i już..... :mrgreen:
Nie prowadzę szkoleń - nie sprzedaję sygnałów
No pain - No gain
Czas to pieniądz - ile jesteś w stanie go poświęcić?

https://www.youtube.com/watch?v=FLqQPZaiHvs

Rób to co kochasz, kochaj to co robisz, a nigdy nie będziesz musiał pracować...

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

klonmarcin pisze:
JAREK67 pisze:
Kurde - to po co my się tyle męczymy - wystarczy parę godzin i nędzne 200 pln - ów i już..... :mrgreen:

eee, gość od czerwca gra i proszę, mozna jak się okazuje :mrgreen:

http://www.armadamarkets.pl/trader-miesiaca/

fx50fx50
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: fx50fx50 »

ciekawie to wygląda. Trochę inne wyniki na kontach http://allegro.pl/ea-forex-84-000-zl-zy ... 55588.html

ODPOWIEDZ