mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
9%
Poza paroma minusami są ok
8
36%
Przeciętny
6
27%
Mają wiele wad
3
14%
Stanowczo odradzam
3
14%

Liczba głosów: 22

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: BRE Forex ECN

Nieprzeczytany post autor: raposo »

fxrest pisze:Czy ktoś się orientuje czy zaszły jakieś zmiany dotyczące rachunków mini (mikroloty)? Na stronie brokera nie mogę znaleźć rachunku mini, w porównaniu rachunków są tylko standard i vip, podobnie w zakładce "rachunek realny" przy otwieraniu konta do wyboru są tylko te dwie opcje, czy ja mam zaćmienie :p
Kilka postów wyżej padło to pytanie i odpowiedź...
http://forex-nawigator.biz/forum/bre-fo ... ml#p612816
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Kredka
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kredka »

A z innej beczki: ile u was trwał zwrot dokumentów na drodze kurier-> BRE?
W piątek podpisałam i jeszcze nie ma.

Ogólnie ta procedura mi się nie bardzo podoba, kurier ma dostęp do danych przez 3 dni.

fxrest
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: fxrest »

raposo pisze:
fxrest pisze:Czy ktoś się orientuje czy zaszły jakieś zmiany dotyczące rachunków mini (mikroloty)? Na stronie brokera nie mogę znaleźć rachunku mini, w porównaniu rachunków są tylko standard i vip, podobnie w zakładce "rachunek realny" przy otwieraniu konta do wyboru są tylko te dwie opcje, czy ja mam zaćmienie :p
Kilka postów wyżej padło to pytanie i odpowiedź...
http://forex-nawigator.biz/forum/bre-fo ... ml#p612816
Dzięki za podpowiedź, nie zauważyłem. Czy któryś z polskich brokerów oferuje mikroloty w swojej ofercie? Widzę, że Bossa ma, lecz z ograniczeniem transakcji otwartych lub oczekujących do 10, to niestety trochę za mało.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Kredka pisze:A z innej beczki: ile u was trwał zwrot dokumentów na drodze kurier-> BRE?

Ogólnie ta procedura mi się nie bardzo podoba, kurier ma dostęp do danych przez 3 dni.
Kurier zabiera dokumenty i dostarcza je brokerowi następnego dnia.
Broker otwiera konto i je weryfikuje - 1 dzień.
Broker odsyła dokumenty klientowi - 1 dzień.
Łącznie min. 3 dni, ale trzeba liczyć się z tym, że paczka zostanie wysłana np. pod wieczór lub będą mieli dużo pracy, co może opóźnić wszystko o 1-2 dni.
Oczywiście mówimy tu o dniach roboczych.

Taka procedura z wysyłką dokumentów kurierem jest stosowana chyba przez wszystkich polskich brokerów. Jest to po prostu wygodniejsze niż wysyłanie klienta do najbliższego oddziału, a niestety w formie skanów nie da się tego załatwić w PL.

Oczywiście jeśli klient nie ufa firmom kurierskim to może do takowego oddziału się udać. Wolna wola... A jak kurier będzie chciał wykraść dane to zrobić to może w 5min i nie potrzebuje na to 3 dni... ;)
fxrest pisze: Dzięki za podpowiedź, nie zauważyłem. Czy któryś z polskich brokerów oferuje mikroloty w swojej ofercie? Widzę, że Bossa ma, lecz z ograniczeniem transakcji otwartych lub oczekujących do 10, to niestety trochę za mało.
Hmm... Może Noble Markets, tylko czemu upierasz się przy polskich? :)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Kredka
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Kredka »

raposo pisze:
Kredka pisze:A z innej beczki: ile u was trwał zwrot dokumentów na drodze kurier-> BRE?

Kurier zabiera dokumenty i dostarcza je brokerowi następnego dnia.
Broker otwiera konto i je weryfikuje - 1 dzień.
Broker odsyła dokumenty i kurier doręcza je klientowi - 1 dzień.
Łącznie min. 3 dni, ale trzeba liczyć się z tym, że paczka zostanie wysłana np. pod wieczór lub będą mieli dużo pracy, co może opóźnić wszystko o 1-2 dni.
Oczywiście mówimy tu o dniach roboczych.
No to jestem na etapie pierwszym. Dokumenty zabrał w piątek rano.
raposo pisze:
Oczywiście jeśli klient nie ufa firmom kurierskim to może do takowego oddziału się udać. Wolna wola... A jak kurier będzie chciał wykraść dane to zrobić to może w 5min i nie potrzebuje na to 3 dni... ;)
no, pocieszyłeś mnie :roll:

fxrest
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: fxrest »

[/quote]Hmm... Może Noble Markets, tylko czemu upierasz się przy polskich? :)[/quote]

Dzięki zobaczę ten Noble Markets, chodzi o pit i bezpieczeństwo środków, kwestie komunikacji gdy w grę wchodzą większe sumy, wiadomo, gdy ktoś wpłaca środki rzędu 1000$ powyższe kwestie nie maja takiego znaczenia, chyba, że to cała kwota jaką się dysponuje.

Awatar użytkownika
reQuorter
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: reQuorter »

http://www.breforex.pl/rodzaje-rachunkow

rzeczywiscie nie ma rachunkow mini...

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

fxrest pisze: Dzięki zobaczę ten Noble Markets, chodzi o pit i bezpieczeństwo środków, kwestie komunikacji gdy w grę wchodzą większe sumy, wiadomo, gdy ktoś wpłaca środki rzędu 1000$ powyższe kwestie nie maja takiego znaczenia, chyba, że to cała kwota jaką się dysponuje.
Jeszcze dopisałem Ci coś już na PW - sprawdź.
reQuorter pisze: rzeczywiscie nie ma rachunkow mini...
Nie trzeba chyba mówić czym taka zmiana została podyktowana...
Kredka pisze: No to jestem na etapie pierwszym. Dokumenty zabrał w piątek rano.
Przypomniałem sobie, że umowę odsyłają pocztą, nie kurierem więc powinieneś ją mieć w skrzynce w ciągu najbliższych dni.
Kredka pisze:no, pocieszyłeś mnie :roll:
Nie ma co pocieszać :). Równie dobrze ktoś może Ci się włamać na komputer lub pocztę i przejąć skany wysyłane mailem. Zawsze jest jakieś ryzyko.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
reQuorter
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: reQuorter »

To ciekawe co teraz bedzie z takimi klientami jak ja co maja tylko konta mini u nich.

Beda likwidowac te konta?

i tak traktuje te konta, ze gram minimum 0.03 lota po zmianach prowizyjnych.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

reQuorter pisze:To ciekawe co teraz bedzie z takimi klientami jak ja co maja tylko konta mini u nich.

Beda likwidowac te konta?
Pisałem o tym:
raposo pisze:...
Jeśli chodzi o konta mini w BRE to tak, zostały zlikwidowane. Dotychczasowe konta mini działają normalnie na starych zasadach.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ