mForex ECN (wcześniej BRE Forex)

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
9%
Poza paroma minusami są ok
8
36%
Przeciętny
6
27%
Mają wiele wad
3
14%
Stanowczo odradzam
3
14%

Liczba głosów: 22

rem
Gaduła
Gaduła

Re: BRE Forex ECN

Nieprzeczytany post autor: rem »

raposo pisze:Oczywiście, można by zacząć oczekiwać, aby brokerzy informowali o każdej awarii swoich klientów. Tylko nie rozumiem czemu akurat teraz i akurat w stosunku do BRE zaczęliście tego wymagać ;).

Żaden broker nie informuje o tym swoich klientów i dobrze o tym wiecie.
Powyższe stwierdzenie nie jest do końca prawdziwe :(
Solidni brokerzy informują na swoich stronach w trybie on-line o ew. trwających awariach ( np.: https://www.interactivebrokers.com/en/i ... Status.php czy http://www.mbtrading.com/status.aspx ).
Dobrze by było, gdyby BRE ECN ( i inni polscy brokerzy) zechcieli pójść tą drogą..

A z innej beczki, to nie widzę obecnie oferty kont Mini w BRE ECN ( http://www.breforex.pl/rodzaje-rachunkow )
Czyżby zrezygnowali ?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Linki, które wskazałeś z tego co widzę informują o obecnym stanie połączenia. To jest pomocne w momencie, kiedy sami nie możemy zalogować się na platformę na której działa jakiś automat. W innym wypadku nie widzę przewagi takiej 'informacji'. W końcu wystarczy zalogować się na MT4 i widać czy mamy połączenie, czy zmieniają się kwotowania, czy też nie. Samo MBT nie informuje (a na pewno nie informowało) o tym, że w tej i tej godzinie dnia wczorajszego mieli awarię. Chyba, że jako ich klient zostawałem zawsze pominięty w takich sytuacjach ;). A właśnie o takim scenariuszu rozmawialiśmy...

Jeśli chodzi o konta mini w BRE to tak, zostały zlikwidowane. Dotychczasowe konta mini działają normalnie na starych zasadach.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
nortonx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nortonx »

Może mi ktoś uzasadnić bardzo często występujący komunikat "Off Quotes" rachunek real działa automat u żadnego brokera nie widziałem takiego czegoś to nie jest raz lub raz na jakiś czas

Obrazek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„Biedni wolą wynagrodzenie za czas pracy, Bogaci wolą wynagrodzenie za wyniki pracy”

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

nortonx pisze:Może mi ktoś uzasadnić bardzo często występujący komunikat "Off Quotes" rachunek real działa automat u żadnego brokera nie widziałem takiego czegoś to nie jest raz lub raz na jakiś czas

Obrazek
http://forum.mql4.com/20679
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
nortonx
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nortonx »

Dzięki za odpowiedź ale jest nie pomocna dlamnie gdyz to samo EA działa mi u konkurencji ECN i nie ma takich problemów jak Off Quotes mi to wygląda na wine brokera i chciałbym aby support się wypowiedział w tej sprawie bez zasłaniania sie że są ecn i tego typu pitu pitu
„Biedni wolą wynagrodzenie za czas pracy, Bogaci wolą wynagrodzenie za wyniki pracy”

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

nortonx pisze:Dzięki za odpowiedź ale jest nie pomocna dlamnie gdyz to samo EA działa mi u konkurencji ECN i nie ma takich problemów jak Off Quotes mi to wygląda na wine brokera i chciałbym aby support się wypowiedział w tej sprawie bez zasłaniania sie że są ecn i tego typu pitu pitu
Mistrzu nie pitu pitu i wina brokera bo z tego logu wynika mi że masz cenę zamknięcia równą 0.
Więc co się dziwisz że nie robi ?
Green
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

... I stąd drugi komunikat błędu 'invalid parameters', który mówi, że coś jest nie tak przy wysyłaniu zlecenia. Off quotes zapewne pojawia się tutaj w sytuacji, gdy błąd jest powtarzany kilkukrotnie.

Wątpię, aby broker (tymbardziej ECN) kombinował cokolwiek dla pozycji po 0.03 lota ;). Jak wrzucisz cały log to będzie można jeszcze więcej powiedzieć.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
juliasent
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: juliasent »

@Broker
1. Nie za bardzo się odnajduje na waszej stronie breforex.pl. Czy jest gdzieś informacja jakie w tej chwili mam promocje aktywne np. z tytułu założenia konta przez brokera wprowadzającego? Gdyby nie przypadkowa wizyta na stronie takiego brokera, to bym nie wiedziała, że mam niższą prowizję (swoją drogą, to taki broker wprowadzający też powinien wysłać mailing, aby jego klienci się cieszyli i nastukali mu więcej transakcji).

2. Czy jest możliwe w przyszłej wersji BSO automatyczne zaciąganie z serwera info o aktywnych promocjach klienta (np. podczas startu MT4 czy pierwszego uruchomienia BSO w danym dniu) i automatyczne wpisanie do kalkulatora aktualnej stawki prowizji (+ oczywiście opcja w preferencjach wyłączenia tego, bo pewnie nie każdemu będzie pasować)?

3. O ile dobrze widzę, to strona breforex.pl w okienku logowania nie ma tytułu okienka (zdefiniowanego w HTML), przez co trudno mi ustawić automat do wpisywania hasła za mnie - sam tytuł aplikacji "Mozilla Firefox" to za mało, bo takich stron może być pełno :(
Przegrałam z własnymi słabościami. Koniec z fx, zaczynam nowe życie i jestem zadowolona jak nigdy :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Pozwolę sobie odpowiedzieć na pierwsze pytanie...
1. Nie za bardzo się odnajduje na waszej stronie breforex.pl. Czy jest gdzieś informacja jakie w tej chwili mam promocje aktywne np. z tytułu założenia konta przez brokera wprowadzającego? Gdyby nie przypadkowa wizyta na stronie takiego brokera, to bym nie wiedziała, że mam niższą prowizję (swoją drogą, to taki broker wprowadzający też powinien wysłać mailing, aby jego klienci się cieszyli i nastukali mu więcej transakcji).
Broker wprowadzający nie może wysłać Ci mailingu ponieważ nie posiada Twoich danych jednak z reguły na stronie takiego IB jest zaznaczone przynajmniej w kilku miejscach, że owy rabat oferuje. Dlatego też warto chociaż przejrzeć jego stronę zanim otworzymy rachunek.
Nie wiem czy to nie szkoda im czasu na wprowadzanie takich zmian np. do BSO, bo zbyt wiele kombinacji tutaj nie ma i ta wartość potem się nie zmienia. Są tylko 3 opcje:
- stawkę standardową, która jest przedstawiona na stronie,
- stawkę dla klientów IB, którą zazwyczaj też jasno opisuje się na stronie,
- stawkę VIP, o której klient jest powiadamiany (+ o szeregu innych korzyści).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

fxrest
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: fxrest »

Czy ktoś się orientuje czy zaszły jakieś zmiany dotyczące rachunków mini (mikroloty)? Na stronie brokera nie mogę znaleźć rachunku mini, w porównaniu rachunków są tylko standard i vip, podobnie w zakładce "rachunek realny" przy otwieraniu konta do wyboru są tylko te dwie opcje, czy ja mam zaćmienie :p

ODPOWIEDZ