Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Tak jak pisałem, to bardziej złożona sprawa niż nam się wydaje i nad usprawnieniami pracują lub będą pracować, bo o tym 'problemie' rozmawiałem z nimi już dłużczy czas temu.

Domyślam się, że ujemny spread to ciekawostka, bo nie znam nikogo komu po prostu przynajmniej kilka razy udało się zawrzeć transakcję przy takowym ;). Stąd powinna nas interesować wartość średnia. Domyślam się także, że nie miałeś na myśli egzotyków. Ale odnosisz się do godzin nocnych, a mało kto gra w tych godzinach więc niewiele to im przeszkadza (rano spready wracają do normy i przy przetrzymaniu transakcji przez noc nie ma to żadnego wpływu na jej bilans). Jeśli ktoś gra tylko w nocy to faktycznie, będzie to dla niego wada. Przyznam szczerze, że nigdy nie monitorowałem spreadów po 22, bo zwyczajnie nie miałem takiej potrzeby, więc nie wiem jaka jest wtedy sytuacja.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

andrzej-sk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andrzej-sk »

w nocy na parach JPY jest największy obrót więc też spready nie powinny się tak rozjeżdzać.Co do transakcji na ujemnych czy zerowym spreadzie na parze Eur/Usd nie jest problem dokonanie transakcji na platformie aliora.Sam niejednokrotnie to robiłem ale nie traktuje tego jako czynnika trzymajacego mnie przy tym broku.

woqpow
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: woqpow »

woqpow pisze:
Dukascopy pisze:
woqpow pisze:tutaj jeszcze blizszy widok, cena ewidentnie wpadla w rejon SL na tick chart, ale nie koniecznie spenetrowała go.

Zrobili mnie w jajo i polecieli do góry beze mnie i jeszcze zrealizowanie po cenie której tak naprawdę nie było w momencie realizacji.

Za takie akcje, (a miałem juz ich kilka) nie lubię tego broka. Niestety trzeba szerzej stawiać SL i liczyć się czasami z dużymi poślizgami.
Sprawa została już wyjaśniona z klientem.
Można chyba rozwinąc troszkę żeby wiedział każdy kto się interesuje. Ja nie jestem specjalistą w tych sprawach więc napiszę na forum wyjaśnienie jakie dostałem, żeby każdy mógł przeczytać i jeśli ma coś do dodania to chętnie wysłucham. Ogólnie sam jestem ciekawy jak to działa bo dla mnie się to trochę kupy nie trzyma ale co ja tam mogę wiedziec, nie jestem specjalistą a tutaj mówimy o 0,2 pipsa więc nie można mówić o teriach spiskowych. Od razu napiszę też że nie chodzi mi już o żadne przywócenie pozycji.

Zostałem poinformowany że mogła to być prawdopodobnie chwilowa przerwa po mojej stronie i przez to świeczki nie dostały wystarczających danych do narysowania się po mojej stronie platformy. Korzystam z WiFi mam złącze zaledwie 20 Mb/sec i jakiś tam wolniejszy ping mógł wystąpić w to nie wątpie, chociaż ogólnie nigdy nie miałem problemu.
W tym całym wyjaśnieniu interesuje mnie fakt dlaczego w takim razie tick chart zarejestrował tą cene ale świeczki nie zarejstrowały tego zjawiska? Ja myślałem że świeczki są rysowane po cenie z tick chart jeśli to jest ta jedna jedyna słuszna cena. Skoro cena w tick chart jest poprawna to dlaczego nie ma tego na świeczkach?

Zostałem również poinformowany żeby przeładować wykres i faktycznie po restarcie platformy świeczka M1 miała już poprawną wysokość która odzwierciedlała tick chart i po problemie (albo po dowodach ;)). - przypomiał mi się typowy zabieg korekty wykresów po stronie broka po SL hunting operation ;)

Chciałbym jednak prosić o odpowiedź tutaj jaki jest mechanizm rysowania świeczkek w platformie jforex? czy są rysowane po cenie z tick chart po mojej stronie na platformie Jforex, czy każdy wykres osobno jest sciągany z waszych serwerów? Jeśli faktycznie jest to po cenie tick chart po mojej stronie na Jforex to dlaczego M1 nie było takie jak w tick charcie? A jeśli każdy wykres jest ściągany osobno to dlaczego jak zmieniłem TF na inny którego nie używałem to dalej Low było takie jak na M1 czyli inne niż w tick chart?

Czy ktokolwiek sprawdzał u siebie tą świeczkę wczoraj gdy opisałem problem? raposo ty przeważnie sprawdzasz takie rzeczy od ręki, miałeś czas zerknąć i tym razem u siebie i czy miałeś tak samo jak ja świeczkę M1?
Odświeżam bo pytanie już zaginęło.
Napisałem również do Dukasa z oficjalną prośbą o odpowiedź bo tak jak wiele osób piszących do mnie PW jestem ciekawy pełnego rozwiązania. No i rozwiania moich wątpliwości, jak to jest możliwe że tick chart pokazał cene a świeczki nie pokazały.

pozdrawiam.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Przyznaję się bez bicia, że przeoczytałem Twoje ostatnie pytanie.
Jak zaobserwujesz jakąś różnicę to daj mi znać na PW - para i dokładna godzina - a ja zobaczę czy mam tak samo. Na resztę spraw lepiej jak wypowie się samo Dukascopy, bo nie mam dokładnej wiedzy o tym jak rysują się świece i jak zarządza tym wszystkim platforma.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
statik
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: statik »

woqpow pisze: Odświeżam bo pytanie już zaginęło.
Napisałem również do Dukasa z oficjalną prośbą o odpowiedź bo tak jak wiele osób piszących do mnie PW jestem ciekawy pełnego rozwiązania. No i rozwiania moich wątpliwości, jak to jest możliwe że tick chart pokazał cene a świeczki nie pokazały.

pozdrawiam.
Ja również oczekuje na wyjaśnienie i uprzejmie ponaglam pracownika Dukascopy o jasną odpowiedź w sprawie rysowania świeczek.
Jakiś miesiąc temu również miałem sytuację że wycięło mi SL i świece tego nie pokazywały, a tiki owszem.
Myślałem że to moja wina że może miałem kiepski ping ale problem jak widać występuje też u innych klientów co nie wygląda dobrze.
Prosimy o jasną odpowiedź, dlaczego zdarzają się takie sytuację że świeczki nie pokazują tych samych poziomów ceny co wykres tickowy?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

W celu uzyskania szczegółowych wyjaśnień proszę o kontakt bezpośrednio z Dukascopy.

-- czw 29-08-2013, 11:56 --

Pojawiła się polskojęzyczna wersja platformy Web. Zapraszam do przetestowania.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

jacemali
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: jacemali »

Jestem tu nowy i mam kilka pytań:
- Jakie dokumenty/formularze muszę wypełnić/przesłać żeby otworzyć rachunek w Dokascopy Europe
- na jakie konto bankowe wpłacić pieniądze (interesuje mnie tylko przelew)
- po ilu godzinach/dniach pieniądze zostaną przypisane do mojego rachunku
- czy w przypadku błędnie opisanego tytułu wpłaty można liczyć na polskojęzyczną obsługę
- jaką dźwignię (lewar) dostajemy na sam początek
- czy dźwignię można zmienić samodzielnie, jeśli nie to z kim należy się kontaktować
- jak długo mogą być otwarte pozycje: krótka i długa
- jakie są metody wypłaty pieniędzy, ile kosztują i jak długo trwają

I najważniejsze, czy w Dukascopy Europe zdarzają się irracjonalne wybicia wykresu od prawie minimum do prawie maksimum. Na wykresie wygląda to mniej więcej tak --||--

Czy zlecenia wchodzą w miarę płynnie i czy wszystkie są realizowane.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Witaj jacemali,

Poniżej odpowiedzi na Twoje pytnia w takiej samej kolejności.

Ad.1) Formularz rejestracyjny na stronie Dukascopy. Po jego wypełnieniu dokumentację należy wydrukować i podpisać w wyznaczonych miejscach. Dodatkowo, potrzebne będzie ksero dowodu (potwierdzone notarialnie dla kont z depozytem powyżej 2 000 EUR) oraz rachunek lub wyciąg bankowy potwierdzający adres zamieszkania.

Ad.2) W przypadku Dukascopy Europe wpłata będzie następować na rachunek bankowy Dukascopy Europe w Dukascopy Bank. Szczegóły zostaną Ci przesłane w odpowiednim czasie.

Ad.3) Wpłaty księgowane są w każdy dzień roboczy więc zależy w ile banki przekażą sobie środki. Z reguły to 2-3 dni robocze.

Ad.4) Tak, nie musisz się tym martwić. Nawet jak wpłata zostanie źle zatytuowana to może zaskutkować ew. lekkim opóźnieniem w księgowaniu transakcji.

Ad.5) 1:100.

Ad.6) Wystarczy wysłać e-mail do supportu z prośbą o zmianę. Oferowane są jeszcze 1:200 i 1:300.

Ad.7) Nie ma ograniczeń.

Ad.8) Przelew na rachunek bankowy. Koszt wypłaty zależy od waluty rachunku. W przypadku PLN to 65 PLN, w przypadku EUR - 15 EUR.

Ad.9) Nie za bardzo rozumiem to pytanie :). Jeśli chodzi o bad ticki to mogą się zdarzyć tak jak wszędzie i brokerzy z reguły nie mają na to zbytnio wpływu. Jak wyglądają wykresy możesz zobaczyć na demie - są tam te same kwotowania co na koncie rzeczywistym.

Ad.10) Zlecenia wchodzą płynnie, powiedziałbym, że tak samo jak na demie (ciężko odczuć różnicę). Realizowane są wszystkie, które znajdą przeciwstawną transakcję na rynku.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

jacemali
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: jacemali »

@raposo
Bardzo dziękuję za udzielenie szczegółowych odpowiedzi.

damian1301
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: damian1301 »

Może ktoś sprawdzić maksimum EUR/USD ASK z 9:54 dziś czasu platformy jForex. Z góry dzięki.

ODPOWIEDZ