Złoty graal
- Kimkolwiek
- Pasjonat
Re: Złoty graal
Dlaczego grasz tylko ejka?
Moja droga do wielkiego chajcu: http://www.forexfactory.com/kimkolwiek#27
Cos dla relaksu: https://www.youtube.com/watch?v=ACVUPrlDeTI
Nie sprzedaje sygnalow, nie robie szkolen.
WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!
WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!
Bo go lubię i najlepiej czuję, obserwuję też edka ale dawno pozycji na nim nie było. Myślę nad powrotem do kabla, ale tak z drugiej strony jak się zastanawiam to po cholerę mi więcej par, skoro na ejku jestem w stanie zgarnąć tygodniowo 2-3 tp po 30p (nie mówię, że to robię, ale że jest do możliwe i w niedalekiej przyszłości osiągalne), a więcej do szczęścia mi nie trzeba.
Dałem wczoraj w nocy buy limit po czym pomyślałem.. "Nie no, nie ma szans, żeby odbili tak". Ehh 
Próbowałem shortować z podwójnego, ale jak widać fbo z wyższego tf'a pcha cenę do góry.
-5.5p

Próbowałem shortować z podwójnego, ale jak widać fbo z wyższego tf'a pcha cenę do góry.
-5.5p
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Kimkolwiek
- Pasjonat
usd/jpy zamkniete na + 32
eur/usd zamkniete na + 31
mialem to trzymac przez weekend ale ze wzgledu na napieta sytuacje polityczna w syrii wole tego nie robic bo kto wie co sie stanie przez weekend
eur/usd zamkniete na + 31
mialem to trzymac przez weekend ale ze wzgledu na napieta sytuacje polityczna w syrii wole tego nie robic bo kto wie co sie stanie przez weekend
WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!
WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!
No to czas na podsumowanie miesiąca... Nawet odrobiny więcej niż miesiąca, bo dokładnie 5 pełnych tygodni (może bez pierwszego poniedziałku i wtorku, ale już nie pamiętam
)
Z racji, że depo, na które czekam nie pojawiało się przez kolejne tygodnie (i nadal się nie pojawiło, oczywiście ma być niedługo.. może się kiedyś doczekam
) a także brak jakiejkolwiek motywacji do grania na demo wrzuciłem 30$ (na koncie było 50c więc zaczynałem od 30.5$ - notka do screena). Nie mam możliwości wrzucenia większych funduszy, a na sensowne depo nadal czekam, ale o tym pisałem już wiele razy.
No więc nie ujawniając się - żeby sobie presji dodatkowej nie stwarzać - zacząłem grać na realu. Wiadomo, że to śmieszna kwota i dla większości ludzi jest to tyle warte co demo... jednak zawsze to real
(wiem, że to zdanie zabrzmiało dziwnie, ale taka jest sytuacja właśnie).
Cała ta akcja miała na celu to, żebym miał chociaż jakąkolwiek radochę i odczucie porażek/zwycięstw. I w sumie się udało, zaczęło mi się chcieć, codziennie gram (chyba, że rynek nie daje zagrać) i nawet z jakimiś tam sukcesami.
Przechodząc do konkretów to udało się powiększyć początkowy depozyt o dokładnie +30.6% w trakcie tych 5 tygodni. Jest to dla mnie wynik ZAJEBISTY i cieszący mnie w 100%. Jeżeli udałoby się powtórzyć coś takiego na sensownym koncie to więcej mi do szczęścia nie trzeba
Dodatkowo ten wynik cieszy, bo popełniłem nie zliczoną ilość błędów. Zdecydowanie do takiego sukcesu przyczyniła się ostatnia seria TP... ale tu też jest pewna sytuacja (na korzyść potencjalnych zysków). Chodzi dokładniej o to, że przez cały czas gry (do tp z czwartku lub piątku) grałem w ten sposób, że:
SL 2.5% tp 10%
W razie TP następne 2 pozycje po 5% (w razie TP +20%)
W razie TP następne 2 pozycje po 10% (w razie TP +40%)
Następnie gra za 10% aż do zaliczenia SL (i wtedy znowu od 2.5% aktualnego depozytu).
To MM spowodowało, że zamiast +20-25% po 4 tygodniach miałem około 5%
Nie wiem czemu, ale niestety zmieniłem ten MM w 3/4 miesiąca zamiast dać mu jeszcze 1.5tyg czego bardzo żałuję. Tutaj matematyczne przedstawienie jak to wygląda:
Zysk w ciągu ostatniego 1.5 tygodnia czyli 3x tp - (zaliczenie +10p i -8p we wtorek nie ma wpływu z racji rozkładania zysku na 2 pozycje) - zakładając ryzyko 1%, żeby było łatwiej to zobrazować:
4% +8% +16% = 28% mam +4%+4%+4% co daje 12%.
Czyli po prostu dałem plamy po całości. Ograniczyło zyski w obu przypadkach. Przy braku serii TP jak i przy wystąpieniu serii TP (na którą to MM jest nastawione).
Podsumowując tą ścianę tekstu to muszę dopracować kilka szczegółów, i chodzi tu bardziej o pewne elementy psychiki niż samego systemu, bo około 3-6 sl'i i 2-3 nie zebranych tp (ze względu na złe prowadzenie pozycji) było właśnie moim błędem i zbytnim podejściem emocjonalnym typu "szybko BE, to nie będzie straty" co jest kurewsko zgubne, bo niby nie masz szansy stracić tych 8p ale za to cholernie się zwiększa szansa na stracenie tych 30p
Druga sprawa to ustalenie MM na stałe i trzymanie się go. Przy MM'ie konserwatywnym czuję się pewnej, ale z drugiej strony czy to ma sens przy 30$? Nawet robiąc te 30% miesięcznie to prędzej się zestarzeje niż zrobię jakieś pieniądze, a w dodatku w pamięci mam, że jednak jakiś sensowniejszy depozyt powinien się pojawić niedługo... Tak więc potrzebuję wsparcia i rady kogoś kto przebrnie przez tą rzekę tekstu, warto grać na spokojnie i łapać pewność siebie i świadomość systemu czy też spróbować coś ugrać z tych obecnie prawie 40$?
Pozdrawiam, Midas

Z racji, że depo, na które czekam nie pojawiało się przez kolejne tygodnie (i nadal się nie pojawiło, oczywiście ma być niedługo.. może się kiedyś doczekam

No więc nie ujawniając się - żeby sobie presji dodatkowej nie stwarzać - zacząłem grać na realu. Wiadomo, że to śmieszna kwota i dla większości ludzi jest to tyle warte co demo... jednak zawsze to real

Cała ta akcja miała na celu to, żebym miał chociaż jakąkolwiek radochę i odczucie porażek/zwycięstw. I w sumie się udało, zaczęło mi się chcieć, codziennie gram (chyba, że rynek nie daje zagrać) i nawet z jakimiś tam sukcesami.
Przechodząc do konkretów to udało się powiększyć początkowy depozyt o dokładnie +30.6% w trakcie tych 5 tygodni. Jest to dla mnie wynik ZAJEBISTY i cieszący mnie w 100%. Jeżeli udałoby się powtórzyć coś takiego na sensownym koncie to więcej mi do szczęścia nie trzeba

Dodatkowo ten wynik cieszy, bo popełniłem nie zliczoną ilość błędów. Zdecydowanie do takiego sukcesu przyczyniła się ostatnia seria TP... ale tu też jest pewna sytuacja (na korzyść potencjalnych zysków). Chodzi dokładniej o to, że przez cały czas gry (do tp z czwartku lub piątku) grałem w ten sposób, że:
SL 2.5% tp 10%
Następnie gra za 10% aż do zaliczenia SL (i wtedy znowu od 2.5% aktualnego depozytu).
To MM spowodowało, że zamiast +20-25% po 4 tygodniach miałem około 5%

Nie wiem czemu, ale niestety zmieniłem ten MM w 3/4 miesiąca zamiast dać mu jeszcze 1.5tyg czego bardzo żałuję. Tutaj matematyczne przedstawienie jak to wygląda:
Zysk w ciągu ostatniego 1.5 tygodnia czyli 3x tp - (zaliczenie +10p i -8p we wtorek nie ma wpływu z racji rozkładania zysku na 2 pozycje) - zakładając ryzyko 1%, żeby było łatwiej to zobrazować:
4% +8% +16% = 28% mam +4%+4%+4% co daje 12%.
Czyli po prostu dałem plamy po całości. Ograniczyło zyski w obu przypadkach. Przy braku serii TP jak i przy wystąpieniu serii TP (na którą to MM jest nastawione).
Podsumowując tą ścianę tekstu to muszę dopracować kilka szczegółów, i chodzi tu bardziej o pewne elementy psychiki niż samego systemu, bo około 3-6 sl'i i 2-3 nie zebranych tp (ze względu na złe prowadzenie pozycji) było właśnie moim błędem i zbytnim podejściem emocjonalnym typu "szybko BE, to nie będzie straty" co jest kurewsko zgubne, bo niby nie masz szansy stracić tych 8p ale za to cholernie się zwiększa szansa na stracenie tych 30p

Pozdrawiam, Midas
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Kimkolwiek
- Pasjonat
Ja proponuje jedno i drugie. Staraj sie ugrac cos z tych $40 a przy okazji lap pewnosc siebie i trenuj system i trzymaj sie zasad w oczekiwaniu na wiesze depo. Twoj rr opiera sie na procencie skladanym wiec w miare przyrostu konta bedziesz otwieral wieksze pozycje ze stalym ryzykiem. Chyba ze jestes gotowy zaryzykowac te 40 dolarow i sprobowac powalczyc o duze pieniadze. Przeczytaj to: http://www.forexfactory.com/showthread.php?t=444377Midas pisze:... Tak więc potrzebuję wsparcia i rady kogoś kto przebrnie przez tą rzekę tekstu, warto grać na spokojnie i łapać pewność siebie i świadomość systemu czy też spróbować coś ugrać z tych obecnie prawie 40$?
Pozdrawiam, Midas
WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!
WARNING:
DO NOT TRY THIS AT HOME!
Wiesz co, z czegoś takiego zrezygnuję. Zostanę chyba przy tym co opisywałem, tylko tym razem będę się tego trzymał od początku do końca. Dodatkowo planuję wrzesień grać za 0.02 lota zamiast 0.01 (w razie 3x tp pod rząd trzecie TP i każde następne będzie dawało 100% początkowego depozytu) a wtedy gdyby trafiły się ze 2 serie tp w miesiącu to kilkaset % byłoby osiągalne. Szczerze mówiąc to chciałbym zrobić 300$ do końca roku, ale nie stawiam sobie żadnych celów i to takie luźne przemyślenie jest 

Witam Midas.
Gratuluje wyniku!
Tak wiem, demo nudzi. Też wpłaciłem 100 funtów. A motywacje mam taką, że jak je stracę to mi baba łep utnie

Fajna bomba ale ten ostatni sl musi bolec...
Zaczynając od 30$ i robiąc 30 miecięcznie i reinwestując zyski po roku będziesz miał 700$
A po kolejnym roku 16300
Po trzech 379386$
No to czas na podsumowanie miesiąca...
Gratuluje wyniku!
Brak kasy powinien byc motywacją, a raczej kasaa także brak jakiejkolwiek motywacji do grania na demo wrzuciłem

Tak trzymaj! Kibicujezaczęło mi się chcieć, codziennie gram (chyba, że rynek nie daje zagrać) i nawet z jakimiś tam sukcesami.

Padł bym na zawał po pięciu TPSL 2.5% tp 10%

Przyszpanuje z matmyNawet robiąc te 30% miesięcznie to prędzej się zestarzeje niż zrobię jakieś pieniądze

Bracie, co ja mogę? Skup się bardziej na sobie i niech moc będzie z Tobą!!potrzebuję wsparcia i rady kogoś kto przebrnie przez tą rzekę tekstu
Dobranocwarto grać na spokojnie i łapać pewność siebie i świadomość systemu
"Ty też jesteś Bogiem! Tylko uświadom to sobie, sobie"
2x sl, piękny początek miesiąca. Nie gram więcej dziś, nawet nie chce mi się wrzucać screenów.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ahhh to cudne uczucie gdy zamiast 45p masz 25p bo otworzyłeś chf/jpy zamiast eur/jpy przez przypadek 
Dzień na 0, tragedia ten początek miesiąca. Mam nadzieję, że będzie znowu dobrze, bo głupot przez te 2 dni strasznych narobiłem.
Pozdro

Dzień na 0, tragedia ten początek miesiąca. Mam nadzieję, że będzie znowu dobrze, bo głupot przez te 2 dni strasznych narobiłem.
Pozdro