Witam serdecznie
Poszukuję skryptu do MT4 za pomocą, którego będę mógł ustawić stop lossa ale na kwotę, czyli zamiast konkretnego poziomu np. 200 zł.
Jeżeli rozwiązanie nie wymaga skryptu proszę o uwagi.
Z góry dziękuję za pomoc
P.S. Powyższy post umieściłem także w dziale strategie/systemy ze względu iż nie wiedziałem, który jest bardziej adekwatny
Stop loss kwotowy w MT4
Re: Stop loss kwotowy w MT4
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.
-
- Uczestnik
Serdecznie dziękuję za pocmoc.
Potrzebowałbym jeszcze jednego rozwiązania. Gram na wielu instrumentach i często mam wiele otwartych pozycji. Czy istnieje możliwość powiązania niektórych pozycji, tak aby SL automatycznie zamykał tylko te wybrane. Dla przykładu: mam otwarte pozycje na 10 różnych rynkach - w tym longi na goldzie i silverze: Czy istenieje możliwość ustawienia stop lossa z powiązaniem tych 2 rynków? Np. Stopp loss na poziomie 500 zł, np. Silver +300zł, a Gold -800zł i wchodzi stop loss, albo Gold -300 + Silver -200zł i wchodzi SL, bez patrzenia na pozostałe 8 otwartych pozycji.
Z góry dzięki
Potrzebowałbym jeszcze jednego rozwiązania. Gram na wielu instrumentach i często mam wiele otwartych pozycji. Czy istnieje możliwość powiązania niektórych pozycji, tak aby SL automatycznie zamykał tylko te wybrane. Dla przykładu: mam otwarte pozycje na 10 różnych rynkach - w tym longi na goldzie i silverze: Czy istenieje możliwość ustawienia stop lossa z powiązaniem tych 2 rynków? Np. Stopp loss na poziomie 500 zł, np. Silver +300zł, a Gold -800zł i wchodzi stop loss, albo Gold -300 + Silver -200zł i wchodzi SL, bez patrzenia na pozostałe 8 otwartych pozycji.
Z góry dzięki
Generalnie wszystko jest możliwe
Miałem chwilę więc machnąłem mały kod. W ustawieniach jest 10 miejsc na numery zleceń, które będą podlegały kontroli oraz globalSL i TP do ustawienia w kwocie, które będą aktywowały zamykanie wybranych zleceń. Proszę przetestować czy nie ma jakichś bugów bo tego akurat nie zrobiłem. Jakby coś było to poprawię. Pozdrawiam.

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.