Price Action w praktyce - Strategia Intraday + Longterm
Re: Price Action w praktyce - Strategia Intraday + Longterm
Zapraszam do mojego dziennika który prowadzę na fx-forum
-
- Gaduła
świetny temat,to jest to czego szukałem. mam małe pytanko. Powiedzmy że na jakiejś parze zbliżamy się do wsparcia. na co wtedy patrzysz czy rzeczywiście cena odbije od wsparcia? przez tyle lat zapewne masz już to wypracowane i wiesz jakie formacje odwrócenia są najczęstsze,jakie najsilniejsze itp. 
-- Dodano: 24 lip 2013, 10:13 --
sam sobie odpowiem,bo już znalazłem,sorki za zamieszanie
może komuś się przyda

-- Dodano: 24 lip 2013, 10:13 --
sam sobie odpowiem,bo już znalazłem,sorki za zamieszanie

Fx-Kris pisze:świece odwrócenia :FX-Kris pisze:Zasady wejść:
Czekamy na Setup na H1 wchodzimy na M15 na pierwszym odbiciu gdy pojawi się świeca odwrócenia. Wejście kilka pips nad/pod świecą, a SL kilka pips pod/nad świecą w zależności czy to jest long/short.
Świeca musi się uformować, nie zajmować pozycji przed zakończeniem świecy !!!!( duże ryzyko fałszywych odbić )"
Ja koncentruje się na dwóch: PINBAR i ENGULFING są najmocniejsze. Formacja świecowa musi pojawić się w odpowiednim miejscu !!!!

-- Dodano: ndz 04-08-2013, 22:21 --
http://forex-nawigator.biz/forum/price- ... ml#p601886
Obecnie prawie 400 pips.
Po osiągnięciu RR 2:1 połowa zamknięta reszta pozostaje do TP

GBP/JPY D1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Zamieszczane przeze mnie analizy i opinie są wyłącznie moim subiektywnym spojrzeniem na rynek i nie stanowią żadnych rekomendacji. Podejmowanie na ich podstawie decyzji inwestycyjnych odbywa się na własną odpowiedzialność inwestora.
Grywam tym systemem od kilku miesięcy [h4/h1] z tą różnicą, że dodatkowo używam pivotów i przenikania jako dodatkowej formacji do potwierdzeń. Spadek zmienności w okresie wakacyjnym może mieć jakiś wpływ na skuteczność? około 35-40% udaje się uzyskać jak nic nie mieszam, nie za dużo. Do 70-80% dojść troche głowa pęka tymbardziej, że mocniejszych konfluencji już nie widze.
Wakacje to trudny okres to tradingu, a szczgólnie sierpień.Dmn112 pisze:Grywam tym systemem od kilku miesięcy [h4/h1] z tą różnicą, że dodatkowo używam pivotów i przenikania jako dodatkowej formacji do potwierdzeń. Spadek zmienności w okresie wakacyjnym może mieć jakiś wpływ na skuteczność? około 35-40% udaje się uzyskać jak nic nie mieszam, nie za dużo. Do 70-80% dojść troche głowa pęka tymbardziej, że mocniejszych konfluencji już nie widze.
Formacja przenikania nie jest zbyt dobrym sygnałem ponieważ nie widać wyraźnej przewagi. Ewentualnie można stosować formację przenikania jako blending candles, ale to już doszukiwanie się formacji między TF-ami czego osobiście nie polecam.
Co do skuteczności to wszystko zależy jaki masz RR i MM bo przy skuteczności 40% można już bardzo ładnie zarabiać.
NP. stosując MM - 3% i RR nie mniejszy niż 1:3 przy skuteczności 40% powiększysz Depo o 18% a przy 30% - o 6%.
Dopóki nie nabiore pewności siebie mm 1% rr 3 i tu nie ma żadnych kombinacji. Przed wakacjami do 30% dojechałem dość sprawnie po czym obsunąłem się o 15% i pojawiła się niepewność. Pozostaje wrócić do pracy, może okres powakacyjny będzie lepszy. Przedewszystkim trzymać się systemu, bo to okazuje się po kilku miesiącach sporym problemem który skutecznie pożera zyski. Co jakiś czas analizuje otwarte wcześniej pozycje i często nie potrafie sobie wytłumaczyć dlaczego wszedłem w rynek. Dzięki za odpowiedźFx-Kris pisze:Wakacje to trudny okres to tradingu, a szczgólnie sierpień.Dmn112 pisze:Grywam tym systemem od kilku miesięcy [h4/h1] z tą różnicą, że dodatkowo używam pivotów i przenikania jako dodatkowej formacji do potwierdzeń. Spadek zmienności w okresie wakacyjnym może mieć jakiś wpływ na skuteczność? około 35-40% udaje się uzyskać jak nic nie mieszam, nie za dużo. Do 70-80% dojść troche głowa pęka tymbardziej, że mocniejszych konfluencji już nie widze.
Formacja przenikania nie jest zbyt dobrym sygnałem ponieważ nie widać wyraźnej przewagi. Ewentualnie można stosować formację przenikania jako blending candles, ale to już doszukiwanie się formacji między TF-ami czego osobiście nie polecam.
Co do skuteczności to wszystko zależy jaki masz RR i MM bo przy skuteczności 40% można już bardzo ładnie zarabiać.
NP. stosując MM - 3% i RR nie mniejszy niż 1:3 przy skuteczności 40% powiększysz Depo o 18% a przy 30% - o 6%.

@Edit:
"NP. stosując MM - 3% i RR nie mniejszy niż 1:3 przy skuteczności 40% powiększysz Depo o 18% a przy 30% - o 6%."
Wnioskuje, że za dużo pozycji otwieram około 160 na 4 miechy, liczby jednak otwieraja oczy

Witam,
Macie jakieś doświadczenia ze stosowaniem wachlarza Fibo? Może być on alternatywą dla LT?
Macie jakieś doświadczenia ze stosowaniem wachlarza Fibo? Może być on alternatywą dla LT?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.