no nic najwyżej sie troche straci
DayTrading: Wtorek 20.08.2013
Re: DayTrading: Wtorek 20.08.2013
że niby ich tak perfidnie wykoszą?
maassk pisze:że niby ich tak perfidnie wykoszą?![]()
![]()
po co tracić.
atlanticos podał zasadę 500 zł depo na 0,01 lota i stawianie pozycji w mądrych miejscach.
stosuję tę zasadę i nie stawiam sl no tylko trzeba mieć trochę depo i stawiać nie za duże pozycje.
Eski maja teraz dodatni swap (w Aliorze) więc sobie poczeka, nie sądzę że będzie to długi czas
"Myśl przez 364 dni w roku, a jeden dzień pracuj, będziesz miał więcej kasy niż ten, który pracuje przez 364 dni a jeden dzień myśli"
- ZielonaMgielka
- Maniak

Poki 1.34 trzyma to eski sa w grze. Nie sadze zeby oprocz zlecen zabezpieczajacych bylo tam (powyzej 1.34) duzo zlecen inicjujacych transakcje dlugie przed jutrzejszym FOMC.maassk pisze:że niby ich tak perfidnie wykoszą?![]()
![]()
będzie jeszcze okazja na tłuste S
Money flow.
"pips to the people"
"pips to the people"
Przedstawione, poglądy, oceny i wnioski są wyrazem osobistych poglądów autora i nie mają charakteru rekomendacji autora.Wyłączną odpowiedzialność za decyzje inwestycyjne, podjęte i z wykorzystaniem wniosków w nich zawartych, ponosi inwestor.
- harymilloki
- Maniak

Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego jest tak duża różnica w w świecach na www.tradingview.com np w parze nzdusd na h4...
"cierpliwość popłaca..."
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
"ZŁOTO i SREBRO to środek płatności który wymyślił Bóg"
być może zrealizowało się lewe ramię potencjalnego RGRa na Edku i z pułapu 1.345o pospadamy troszeczkę...
Money flow.
"pips to the people"
"pips to the people"
-
overall
harymilloki pisze:Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego jest tak duża różnica w w świecach na http://www.tradingview.com np w parze nzdusd na h4...
Chodzi Ci o ich zakres? Swiece takie jak D1 - H4 są zależne od strefy czasowej brokera i zawsze będą mialy inną wartosc.
- ZielonaMgielka
- Maniak

D1 close na tradingview nastepuje na koniec sesji amerykanskiej o godz 23:00 polskiego czasu (FXCM price feed). Od tej godziny rysowane sa swieczki H4. Rozni brokerzy maja inny D1 close i dlatego H4 close jest czesto przesuniety w czasie.harymilloki pisze:Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego jest tak duża różnica w w świecach na http://www.tradingview.com np w parze nzdusd na h4...
Mam nadzieje ze o to pytales ...widze ze overall mnie ubiegl
Najpierw przebijmy 1.41 z czerwca, jak już się tak stanie to nawet 1.352-4 jest dostępne z ekspansji 161.8.molmomas pisze:być może zrealizowało się lewe ramię potencjalnego RGRa na Edku i z pułapu 1.345o pospadamy troszeczkę...
Czyżbym nie widział jakiegoś ważnego oporu przy 1.345 ?
Człowiek, który nie robi błędów, zazwyczaj po prostu nic nie robi.