Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
rabit
Pasjonat
Pasjonat

Re: Wszystkie pytytania dozwolone-Dla początkujących Forexow

Nieprzeczytany post autor: rabit »

agnes pisze:Witam,

Z racji tego, że dopiero zaczynam przygodę z forexem proszę o wyrozumiałość ;) Moje pytanie dot. skąd brać dobre dzienne sygnały, informacje, analizy ect. na tematy poszczególnych par walutowych i nie tylko ?
http://www.armadamarkets.pl/przydatne-linki-forex/ :)
Ze mnie dupa nie trejder!!! :D

forexsowicz91
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexsowicz91 »

Mógłbyś ze swojej strony coś zaproponować?
nie chciałbym wskazywać konkretnych brokerów, bo w sumie nie orientuję się jakie mają oferty. Znam tylko po łebkach co u którego piszczy. Ale z konkretami to byś musiał się już samemu zaznajomić.

Możesz skorzystać np. z porównywarek brokerów. wygoogluj sobie "porównywarka brokerów"
poszukaj też informacji na co zwracać uwagę przy wyborze brokera.
opinie o brokerach możesz znaleźć tu na forum.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Porównywarka brokerów to akurat słabe źródło informacji, bo bardzo często dane są nieaktualne, rankingi nieobiektywne albo niepełne (np. są tylko brokerzy danego typu z danego regionu). Niestety ale trzeba sobie dokładnie sprecyzować czego potrzebujemy, a następnie przeszukać parę ofert i na końcu popatrzeć na opinie traderów na forach firm, które nas zainteresowały.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

123mamut
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: 123mamut »

A czy PKO BP w domu maklerskim nie ma czasem też Foreksa?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nie ma. Jeszcze sprawdziłem dla pewności i nic takiego nie widzę na stronie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
reQuorter
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: reQuorter »

123mamut pisze:A czy PKO BP w domu maklerskim nie ma czasem też Foreksa?
Trzeba napisać żeby zrobili :564:

Gregi85
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Gregi85 »

Witam
Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić dzisiejsze zachowanie EUR/USD. Wczoraj na interwale dziennym został ustanowiony nowy szczyt na poziomie 1.34521 i wydawać by się mogło, że z punktu widzenia analizy technicznej nic nie stoi na przeszkodzie ażeby szedł do góry, a mimo to dzisiejszy dzień charakteryzuje się spadkiem EUR względem USD. Czyżby była to korekta, czy może coś przeoczyłem?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Fałszywe wybicie, korekta, brak kapitału, brak impulsu, który pociągnąłby to dalej... Możesz sobie wybrać to, które najbardziej Ci się spodobało :). Nie szukaj wyjaśnienia na to co było. Ważne co dopiero będzie...
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Powadzi
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Powadzi »

Witam ponownie,
czy ktoś z Was spotkał się może z kursami interaktywnymi odnośnie inwestowania? Nie chodzi mi o webinary, czy szkolenia, lecz o coś w rodzaju nauki języka obcego, gdzie są lekcje, a później np. testy, łączenie wyrazów w pary itd. (np kursy językowe Euro++) Oczywiście przekładając to na forex, zależy mi żeby np. należało określić na wykresie jaki jest trend, jakie formacje się kształtują itp. Coś na kształt filmików ze strony http://www.markets.com/pl/education/video-tutorial/ Lekcja 1 dla profesjonalnych, strona 18. Należy wskazać S/R, a program określa, czy poprawnie oznaczyłeś wsparcie lub opór.

Ciężko się pracuje na wykresach historycznych, ponieważ nie do końca wiem, czy mam rację przy tworzeniu się np klinu czy formacji R/G/R.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Wątpię, aby kurs tego dobrze Cię nauczył. Myślę, że da Ci to to samo, co analiza historyczna, mimo, że ocena Twoich wniosków będzie tu bardziej zaskakująca (pewnie od razu nie będziesz widział całego wykresu tylko po wykonaniu zadania). Wszystko też zależy w oparciu o co oni wyznaczali tam S/R :).

Moja rada? Ucz się przy kwotowaniach live na demie. Rynek szybko sam będzie weryfikował to czy dobrze zaznaczyłeś wsparcie/opór :).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ