Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

pingwin
Bywalec
Bywalec

Re: Dukascopy - ECN

Nieprzeczytany post autor: pingwin »

Witam

Jakie są warunki by w Dukascopy Bank otrzymać lewar 1:200?

Pozdrawiam

P

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Nie ma żadnych konkretnych warunków. Wystarczy przesłać taką prośbę do swojego Account Managera.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

pingwin
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: pingwin »

Dzięki za info.

woqpow
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: woqpow »

Mam pytanie odnośnie wykresów w Dukasie,
Dlaczego wykresy świeczkowe, które powinno pokazywać minimum i maximum tak naprawdę nie pokazuje prawdziwych wartości?

Przykład:
Zagrałem Lke, ustawiłem SL na (BID<=1,33060) na BE, przychodzę i cena wcale nie dotarła do mojego SL na wykresie M1 minimum świeczki to 1,33064 ale SL został aktywowany i zlecenie zostało zamknięte po 1,3306.

Dzwonie do serwisu z zapytaniem, a tutaj pan mi mówi żeby zobaczyć tick chart, patrze i rzeczywiście na ticck chart cena spadła do mojego poziomu, więc teraz pytanie:

1 Dlaczego świeczki nie są prawdziwym odwzorowaniem cen tylko jakimiś malunkami +/- ile tam się komu podoba?

2 Pytanie drugie jaka jest średnia różnica w tych cenach bo przeważnie nie patrze na tick chart i nie mam ochoty tego analizować a różnice zdecydowanie są.

3 Poprawiacie później te świeczki czy nie, wiem że ja pokazuję małą różnicę ale jeśli tutaj są małe to może kiedyindiej/gdziendziej były większe? Ja tego nie sprawdzam bo mi się nie chę ale budzi to trochę moją obawę do tego brokera.

ps. chodzi o dukasa swiss
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nigdy aż tak skrupulatny nie byłem aby to badać ale wynika z tego, że są minimalne różnice między tick chartem a świecami z platformy, mimo, że zlecenia są realizowane prawidłowo. Może to jakaś niedoskonalość platformy lub jest jeszcze inny powód. Zapytam o to support.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

woqpow
Stały bywalec
Stały bywalec

tutaj jeszcze blizszy widok, cena ewidentnie wpadla w rejon SL na tick chart, ale nie koniecznie spenetrowała go.

Zrobili mnie w jajo i polecieli do góry beze mnie i jeszcze zrealizowanie po cenie której tak naprawdę nie było w momencie realizacji.

Za takie akcje, (a miałem juz ich kilka) nie lubię tego broka. Niestety trzeba szerzej stawiać SL i liczyć się czasami z dużymi poślizgami.

quad-core
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: quad-core »

Narysuj sobie świeczki po cenach bid. Z tego co widać na tick chart cena bid dotarła do 1,33060, więc twoje zlecenie SL na (BID<=1,33060) miało prawo się zrealizować.
mowa jest milczeniem a srebro złotem :)

woqpow
Stały bywalec
Stały bywalec

quad-core pisze:Narysuj sobie świeczki po cenach bid. Z tego co widać na tick chart cena bid dotarła do 1,33060, więc twoje zlecenie SL na (BID<=1,33060) miało prawo się zrealizować.
Trafne spostrzezenie ale po cenie BID cena też nie dociera do miejsca gdzie zrealizowano zlecenie i gdzie był SL

nie wiem jak się to OHLC włącza ale na świeczkach minimum to 1.33062
Ostatnio zmieniony 22 sie 2013, 15:46 przez woqpow, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Proszę o odrobinę cierpliwości... W najbliższym czasie support Dukascopy zamieści wyjaśnienie tego zjawiska.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

woqpow
Stały bywalec
Stały bywalec

raposo pisze:Proszę o odrobinę cierpliwości... W najbliższym czasie support Dukascopy zamieści wyjaśnienie tego zjawiska.
tylko gdyby się okazało że to jakiś ich błąd i bedzie szansa na przywrócenie tego zlecenia to ja bym chciał jak najszybciej mieć okazje modyfikowania go, bym sobie trochę SL podciągnął.

ODPOWIEDZ